SUA: Aproape 1.200 de reglementări de restricționare a avortului sunt în vigoare. Trei din 4 americani sunt pentru restricționarea avortului

În cei 45 de ani care au trecut de la decizia Curții Supreme a Statelor Unite ale Americii prin care avortul a fost recunoscut ca drept constituțional în această țară, legislativele statelor au luat măsuri consistente pentru protejarea deopotrivă a copiilor nenăscuți și a mamelor de violența avortului.

Fără o interdicție la nivel federal, care va fi posibilă doar prin răsturnarea deciziei menționate a Curții Supreme, statele membre ale uniunii au adoptat 1.193 de restricții diferite la avort, folosindu-se de limitele pe care autonomia legislativă le permite, conform datelor furnizate de think-tank-ul pro-avort Guttmacher Institute.

Acesta arată că „58% dintre femeile americane de vârstă reproductivă au locuit în 2017 într-un stat considerat ostil pentru drepturile legate de avort. Doar 30% au locuit într-un stat care susține drepturile legate de avort.”

Trei din 4 americani sunt pentru restricționarea avortului

Conform unui sondaj Marist-Knights of Columbus difuzat pe 17 ianuarie 2018, majoritatea americanilor (56%) cred că avortul este greșit din punct de vedere moral. Mai mult de 75% sprijină diverse restricții legale, în timp ce doar 12% cred că avortul trebuie să fie legal pe toată durata sarcinii. 63% din totalul populației și chiar 56% dintre cei care se consideră „pro-alegere” (un termen corect politic pentru „pro-avort”) susțin limitarea avortului la 20 de săptămâni de sarcină. Această proporție este în creștere cu 4% față de acum un an. De asemenea, 6 din 10 americani se opun finanțării publice a avorturilor.

În SUA, prin cele două decizii ale Curții Supreme din 1973, Roe c. Wade și Doe c. Bolton, avortul a fost legalizat în toată țara și pe toată durata sarcinii.

Afla mai mult – CULTURA VIETII

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: