Când creștinii citesc numai titlurile pe Internet – de Nicolae.Geantă

 

Că in online-ul românesc circulă tot felul de zvonuri despre predicatori, despre slujitorii lui Dumnezeu, despre Biserica lui Hristos, nu ne mai miră. ….. Dar faptul că evanghelicii răspândesc bârfe și denigrări din titluri de pe internet fără să citești articolul este strigător la Cer!

Venind de la o evanghelizare, azi dimineață am făcut un mic popas în Herculane. Nu trecusem pe aici de… 20 de ani. Nici nu am apucat să admir centrul stațiunii că Onisim Botezatu, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, și totodată unul dintre cei mai promițători predicatori tineri din România, m-a sunat mâhnit să îmi spună că circulă prin mediul virtual românesc că s-ar fi căsătorit a doua oară! Bârfa caldă care se răspândește cu rapidititate a plecat de la titlul unui articol scris de Onisim acum 5 ani și postat pe blogul meu (apoi reluat pe alte rețele de socializare), în care tânărul povestește un accident de mașină în care a fost implicat și soția lui a fost la un pas de moarte! (Vezi aici http://nicolaegeanta.blogspot.ro/2013/05/casatorit-doua-oara-de-onisim-botezatu.html)

Onisim a spus că a fost sunat de un frate, foarte bun colaborator al lui la evanghelizări, care l-a întrebat uimit: Onisim, te-ai te recăsărit? Ce, a murit Rodi?” (soția lui Onisim). Tânărul arădean a mai primit pe whattsap informații de la diferiți frați care l-au somat că in online circulă vestea că s-ar fi… recăsătorit. Pastorul zice că a auzit chiar o discuție dintre doi tipi din străinătate care spuneau “lasă-mă și cu Onisim ăla care e căsătorit a doua oară!”

Că in online-ul românesc circulă tot felul de zvonuri despre predicatori, despre slujitorii lui Dumnezeu, despre Biserica lui Hristos, nu ne mai miră. Am început să devenin can-can-ișți! Dar faptul că evanghelicii răspândesc bârfe și denigrări din titluri de pe internet fără să citești articolul este strigător la Cer! Mă întreb retoric, cei ce fac astfel de “lucrări” în numele cui le fac? Cui slujesc? Căci lui Dumnezeu în niciun caz!

O “banală” denigrare pe Internet poate afecta grav slujba unui pastor! Dar afectează și mai grav imaginea lui Hristos! Prostia (nu o pot denumi altfel) care circulă despre Onisim îi poate afecta slujba pentru Dumnezeu. O spun nu doar că îmi este prieten, dar ca el sunt afectați o mulțime de pastori în România. Și oamenii ăștia aleargă pentru Hristos în timp ce denigratorii adorm dând line-uri pe Facebook…

Nu e cazul aici, și nici nu vreau să fac reclamă părelniciilor unor frați care citesc doar titluri de articole sau scot din contextul predicilor anumite pasaje și le vâră otrăvitor pe internet. (Unii sunt experți la tăiat din predici și făcut comentarii acide). Am scris pentru că vreau să trag un semnal de alarmă tuturor celor ce au patima împrăștierii de vitriol: opriți-vă! Și în al doilea rând reparați greșeala! Dacă nu puteți face binele, măcar nu faceți răul! Răul e în slujba Satanei…

Prin urmare, la rugămintea lui Onisim, titlul mărturiei sale despre intervenția Domnului în acel groaznic accident (personal am fost după ei la spital), postat pe blogul meu, a fost schimbat din “Căsătorit a doua oară” în “Când Dumnezeu îți salvează soția din comă!”

PS : Nu de mult am auzit că un “păstor” m-a acuzat față de niște frați că nu mai pot predica la ei deoarece sunt despărțit de soția mea! Că a înțeles domnia sa dintr-o predică de-a mea asta! (Eu spusesem că știu cât e de greu să stai ca bărbat cu copiii acasă când soția e plecată în străinătate. Soția mea lucra atunci în Germania). Denigrarea a făcut nu doar ca un grup de surori și frați să mă privească cu dispreț, ci a pornit zvonistica otrăvind și pe alții!

Nicolae.Geantă
(undeva într-o parcare din Herculane)

SURSA – http://nicolaegeanta.blogspot.com/2018/02/cand-crestinii-citesc-numai-titlurile.html

4 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Când creștinii citesc numai titlurile pe Internet – de Nicolae.Geantă — agnus dei – english + romanian blog – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?
 2. bordancnicu
  feb. 07, 2018 @ 16:14:03

  Așa vă trebuie!
  Oricum, acel titlu a vrut să sugereze asta, așa că nu mai dați vina pe cei ce nu citesc întregul articol.
  Cum s-ar zice dacă a reînviat el ar fi avut posibilitatea să o părăsească, iar el a ales altfel; ne respectând afirmația de la căsătorie: „până moartea ne va despărții!”

  • rodi
   feb. 07, 2018 @ 23:57:08

   asta e o fraza des folosita de cei care au supravietuit un accident sau o boala, ca isi traiesc a doua viata. Daca cineva ar fi citit articolul, ar fi inteles exact despre ce e vorba. Dar firii pamantesti ii place sa creada raul despre semenul sau si cateodata mai si inventeaza. Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne dea dragoste pentru fratii nostri.

 3. octavpelin
  feb. 08, 2018 @ 02:15:03

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: