Costa Rica: Fabricio Alvarado, Un Creștin Evanghelic, a Câștigat Prima Rundă a Alegerilor de Președinte al Republicii

Este pentru prima dată în istoria țării când un creștin evanghelic este aproape de a fi ales în funcția de președinte a republicii. 

A candidat pe o platformă de căsătorie traditională, pro-familie, pro-viață, într-o tară cu majoritatea catolici.

(Costa Rica) – [CBN News] Un fost  prezentator de știri pentru programul de știri spaniole CBN Mundo Cristiano a câștigat prima rundă a alegerilor prezidențiale din Costa Rica

Jurnalistul-transformat în politician, Fabricio Alvarado se va confrunta cu un al doilea tur de scrutin în aprilie.

A candidat pe o platformă de căsătorie traditională, pro-familie, pro-viață, într-o tară cu majoritatea catolici.

Alegerile prezidențiale au fost fără precedent pentru Costa Rica, deoarece Alvarado, un creștin evanghelic, a fost declarat câștigător. Cu toate acestea, el nu a primit o majoritate de  voturi și trebuie să se confrunte în al doilea tur împotriva candidatului pro-guvernamental, fostul ministru al muncii, Carlos Alvarado.

Fabricio Alvarado a primit 25% din voturi, iar Carlos Alvarado 22%.
Este pentru prima dată în istoria țării când un creștin evanghelic este aproape de a fi ales în funcția de președinte al republicii.

Fabricio Alvarado este fostul jurnalist care a co-ancorat versiunea spaniolă a CBN Christian World News, Mundo Cristiano din martie 2009 până în septembrie 2013. El este, de asemenea, un cântăreț creștin care în ultimii patru ani a fost deputat în Congresul Costa Rican .

Fabricio Alvarado a înregistrat o creștere impresionantă a voturilor în ultima lună a campaniei prezidențiale. Acest lucru a fost atribuit poziției sale ferme față de căsătoria homosexuală. Bisericile din Costa Rica au jucat, de asemenea, un rol semnificativ în rezultatul alegerilor, motivând rugăciunea și susținând apărarea familiei tradiționale.

„Familia Costa Ricană se află la o răscruce de drumuri pentru că acest guvern a trădat valorile celor care l-au ales. Ei doresc să impună un ghid de educație sexuală, care stimulează homosexualitatea, care activează sexual copiii noștri din copilărie. Ei vor să schimbe instituția familiei și căsătoria. Vor să legalizeze avortul, așa cum au făcut alte țări. Costa Rica, precum America Latină, a spus: „Nu!”, a explicat Sixto Porras, directorul de la Focus on the Family (Centrul pentru Familie)

O a doua rundă în alegerile prezidențiale din Costa Rica va avea loc duminica de Paști, prima zi din luna aprilie.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: