Întâlnire între Benjamin Netanyahu și Vladimir Putin: Război între Israel și Iran?

Foto Twitter

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, la Moscova, o mutare într-un „șah” geopolitic cu miză uriașă, adică siguranța Israelului. 

Rugaţi-vă* pentru pacea Ierusalimului! Psalmi 122:6 Psalmi 122:6

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, la Moscova, o mutare într-un „șah” geopolitic cu miză uriașă, adică siguranța Israelului.

Primul ministru israelian a explicat pe Twitter motivul vizitei la Moscova și al întâlnirii cu Putin: „Am finalizat câteva discuții bune, intense, cu președintele rus, Vladimir Putin. I-am spus că Israelul întrevede două scenarii posibile.Primul e că Iranul s-ar putea impune armat în Siria. Al doilea e că Iranul va încerca să producă în Liban armament de precizie pentru a-l folosi împotriva Israelului. Am spus foarte clar că nu vom tolera niciunul din aceste scenarii și că vom acționa în consecință.”
După vizita lui Netanyahu, un general israelian a scris un articol, în care spunea că Iranul transformă Libanul într-o mare fabrică de armament, în timp ce comunitatea internațională se face că nu vede.

El a mai atras atenția că poporul libanez a ajuns o unealtă a Iranului.

El scria: „Cetățeanul de rând se înșală crezând că acest proces transformă Libanul într-o fortăreață, când acesta nu e decât un butoi de pulbere pe care stă, împreună cu familia și averile sale.”
„Aproape o treime din casele din sudul Libanului sunt fie pe post de sediu, garnizoană, depozit de arme sau ascunzătoare a Hezbollah; știm unde se află acestea și putem să le atacăm cu precizie dacă trebuie.”
„În acest moment, Libanul e o franciză a republicii islamice Iran.”
Mulți observatori din Orientul Mijlociu precum Jonathan Spyer, autorul cărții „Days of the Fall, călătoria unui reporter prin războaiele din Siria și Irak” se tem că destinul Libanului nu mai e în propriile mâini: „Se confirmă că astăzi, Hezbollah și alți clienți ai Iranului au umflat Libanul, trecând din starea de a fi un stat în statul Liban la a lărgi, cel puțin în ultimele luni, granițele statului real.”
Articolul publicat de generalul israelian e încă unul din avertismentele Israelului, că următorul război cu Hezbollah va fi altfel decât cel de dinainte. „Nu va mai fi ca în 2006, o serie de ciocniri de trupe în zona de graniță, între forțele israeliene și forțele Hezbollah. Nici vorbă, va fi vorba de un conflict între două state. Din punctul de vedere al Israelului, Hezbollah egal Liban și, dacă va izbucni un război, acesta va fi între Israel și Liban.”

Rămâne de văzut dacă Libanul, Rusia și comunitatea internațională vor lua aminte la avertismentele Israelului.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 215 – 10 februarie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: