Să nu-L ispitim pe Dumnezeu – David Wilkerson

1 Corinteni 10:1-12

Fraţilor, nu vreau să nu ştiţi că părinţii noştri toţi au fost sub nor, toţi au trecut prin mare, toţi au fost botezaţi în nor şi în mare, pentru Moise; toţi au mâncat aceeaşi mâncare duhovnicească şi toţi au băut aceeaşi băutură duhovnicească, pentru că beau dintr-o stâncă duhovnicească ce venea după ei, şi stânca era Hristos. Totuşi cei mai mulţi dintre ei n-au fost plăcuţi lui Dumnezeu, căci au pierit în pustie. Şi aceste lucruri s-au întâmplat ca să ne slujească nouă drept pilde, pentru ca să nu poftim după lucruri rele, cum au poftit ei. Să nu fiţi închinători la idoli, ca unii dintre ei, după cum este scris: „Poporul a şezut să mănânce şi să bea şi s-au sculat să joace”. Să nu curvim, cum au făcut unii din ei, aşa că într-o singură zi au căzut douăzeci şi trei de mii. Să nu ispitim pe Domnul, cum L-au ispitit unii din ei, care au pierit prin şerpi. 10 Să nu cârtiţi, cum au cârtit unii din ei, care au fost nimiciţi de Nimicitorul. 11 Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde şi au fost scrise pentru învăţătura noastră, peste care au venit sfârşiturile veacurilor. 12 Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. 

Dragii mei, cine au fost oamenii pe care Pavel ii descrie in acest pasaj? Miile care au cazut intr-o singura zi , masele mari de oameni care au fost ucise de serpi si ceilalti care au fost nimiciti de nimicitorul. Acestia nu erau Moabiti, nu erau Canaaniti sau Filisteni sau orice alta natiune pagana din jurul lui Israel. Nu, dragii mei, Pavel vorbeste aici despre credinciosii Domnului, despre oamenii alesi de Dumnezeu, despre cei din poporul Israel. Acesti oameni au vazut miracole incredibile. Ei au fost hraniti cu mancare spirituala prin mijloace supranaturale. Ei au baut apa spirituala dintr-o stanca despre care Pavel spune ca a fost Hristos insusi. Ei au fost bine invatati si bine ingrijiti. Pavel spune totusi ca multi dintre acesti oameni din poporul sfant au fost mistuiti de focul maniei lui Dumnezeu si distrusi de serpi.

Apostolul ne spune in versetul 5 ca acesti israeliti atata neplacere i-au facut lui Dumnezeu incat El i-a facut sa piara in pustie. Expresia aceasta in ebraica „sa piara in pustie” are sensul ca El i-a dat afara, i-a lasat din mana Lui, scuturandu-i la pamant ca pe niste fire de praf. Ce inseamna aceasta? Cu alte cuvinte, Domnul voia sa spuna: Nu voi accepta aceasta de la tine, poporul Meu. Nu te voi mai tolera. Daca n-ai fi fost bine ingrijit, daca n-ai fi primit mancare spirituala din mana Mea in fiecare zi, daca n-ai fi vazut dovezi ai prezentei mele, ar fi fost scuzabil sa te revolti. Dar in ciuda multor binecuvantari ale mele pentru tine, te-ai dedat pacatului si idolilor. Deci, acum te voi imprastiaTe scutur din mana mea complect. Cum se poate oare una ca asta?

De ce s-ar comporta Dumnezeu asa de sever cu propriul Sau popor dupa ce ei au beneficiat asa din plin de El? Conform celor spuse de apostolul Pavel, 23.000 dintre acestia au murit ca rezultat al curviei si idolatriei intr-o singura zi. Altii au fost nimiciti din cauza ca au cartit si s-au plans. In final, multi altii inca au fost omorati de muscaturile serpilor veninosi. Ce a facut acest ultim grup de si-a meritat moartea? Pavel ne spune foarte clar in versetul 9 – Ei l-au ispitit pe Dumnezeu.  Sa nu-L ispitim pe Domnul cum l-au ispitit unii care au pierit muscati de serpi. Noi putem intelege de ce Dumnezeu s-ar comporta sever cu curvarii, de exemplu, cu cei idolatri, cu mincinosii, cu hotii si criminalii, cu barfitorii si cartitorii. Dar de ce s-a suparat Domnul si a pedepsit pe aceia care l-au ispitit? Vedeti, prea putin se vorbeste despre pacatul acesta al ispitirii Domnului. Ce voia sa spuna apostolul Pavel cand spunea ca noi nu trebuie sa ispitim pe Domnul? (Din primele 6 minute, mai sunt aprox 31 de minute din mesaj citit de Dan Briciu?)

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    feb. 08, 2018 @ 02:16:55

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: