Analiză: Ce-am câștigat și ce-am pierdut la 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană

În 2017 s-au împlinit 10 ani de la accederea României în Uniunea Europeană, moment  care a trecut aproape neobservat de către românii de rând. De altfel, nici mass-media nu a acordat vreo importanță acestui prag psihologic, preferând să abordeze subiectul superficial, de o manieră festivistă.

Având în vedere accentul care se pune pe apartenența României la „clubul” european, s-ar fi putut crede că momentul va fi sărbătorit cum se cuvine, pentru a marca realizările statului și poporului român din ultima decadă. Dar nu a fost așa, iar încercările de a populariza subiectul s-au lovit de indiferența românilor.
De ce nu sunt românii entuziaști în ceea ce privește aniversarea aderării la Uniunea Europeană?
Practic, analizând analiza, nu este deloc greu să realizezi că pe baza celor 10 indicatori, România a pierdut mult mai mult, decât a câștigat prin intrarea în UE.
Din punct de vedere comunitar, al națiunii române, se pot constata în mod obiectiv următoarele: am cedat pârghiile vitale economiei (finanțele, industria și comunicațiile), nu mai producem decât alimente și/sau mobilă și alte piese mici, am devenit mai puțini, mai bătrâni și mai îndatorați la bănci. Nu mai pun la calcul „sporirea influenței celor ce resping tradițiile” sau romgleza. Practic, dacă vom continua în același ritm, în câteva zeci de ani vom ajunge o țară doar cu numele, în care străinii vor veni să observe comportamentul unei comunități cu o cultură veche și exotică, dar pe cale de dispariție.
Află mai mult – ACTIVE NEWS

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: