SUDAN – Autoritățile demolează cu buldozerul o biserică în Khartoum la două ore după încheierea seviciului divin

Cei 64 de membri ai bisericii evanghelice din Al Haj Yousif din capitala sudaneză nu vor avea loc unde să se închine duminica viitoare după ce oficialii terenului au trimis un buldozer însoțit de polițiști pentru a dărâma clădirea..
Autoritățile din Sudan demolează o biserică din Khartoum
Nu s-a dat nici o notificare înainte ca buldozerele să sosească la două ore după încheierea serviciului divin.

JUBA, Sudanul de Sud, 12 februarie 2018 (Știri de dimineață) – Autoritățile din Sudan au demolat ieri o clădire a bisericii din nordul Khartoumului, au spus sursele.
Cei 64 de membri ai bisericii evanghelice din Al Haj Yousif din capitala sudaneză nu vor avea loc unde să se închine duminica viitoare după ce oficialii terenului au trimis un buldozer însoțit de polițiști pentru a dărâma clădirea fără o notificare prealabilă, potrivit unui lider al bisericii. Trei camioane cu poliție au sosit la biserica împreună cu un buldozer la doar câteva ore după închinarea de duminică, a spus liderul.
„Au luat totul din biserică”, a spus ea.
Oficialii au spus conducătorilor bisericii că biserica a fost demolată deoarece închinarea a creat tulburări publice, însă liderii creștini au declarat că guvernul ajută pe un musulman de afaceri interesat de terenul pe care a stat biserica.
Liderii bisericii evanghelice din Al-Haj Yousif au declarat că musulmanul care pretinde că are dreptul la terenul bisericii, a falsificat documentele care arată ca este proprietatea lui. Ei au spus că biserica a deținut proprietatea din 1989 și că un judecător anul trecut a confirmat verbal ca proprietatea este a bisericii.
Cu poliția pregătită să intervină în cazul unor eventuale confruntări, buldozerul a început să demoleze structura până la prânz. Martorii oculari au declarat că poliția a confiscat scaune, mese și Biblii înainte de demolare.
Un creștin a cerut organizațiilor de drepturi să preseze guvernul sudanez să returneze bunurile confiscate.
„Îi îndemnăm pe toți activiștii și susținătorii drepturilor omului din întreaga lume să denunțe această acțiune și să solicite returnarea proprietății confiscate a bisericii”, a scris activistul creștin Samaan Mahajoub pe pagina sa de Facebook duminică (11 februarie).
O dispută în instanță privind dreptul de proprietate asupra site-ului bisericii este încă în curs.
Rev. Yahia Abdelrahim Nalu din Biserica Evanghelică Prezbiteriană din Sudan (SPEC) a confirmat demolarea.
„Aceste acțiuni nebune nu ne vor împiedica să ne rugăm și să-L lăudăm pe Dumnezeu!”, A declarat el pentru Morning Star News. „Dumnezeu este Atotputernic”.
Incidentul a atras o revoltă pe scară largă în rândul creștinilor din Sudan, mulți spunând că aceasta arată in mod direct ura față de creștini.
În campania de a curăța țara de creștinism, Sudanul a desemnat cel puțin 25 de clădiri de biserici pentru distrugere, susținând că acestea au fost construite pe terenuri guvernamentale, au spus liderii creștini.
Pe 5 februarie o curte judecătorească a amendat șapte creștini pentru apărarea proprietăților bisericii.
Hărțuirea, arestarea și persecuția creștinilor s-a intensificat de la secesiunea Sudanului de Sud în iulie 2011. Ministrul orientării și dotărilor sudaneze a anunțat în aprilie 2013 că nu vor fi acordate noi licențe pentru construirea de noi biserici în Sudan, invocând o scădere  în populația sudaneză de sud.
Sudanul din 2012 a expulzat creștini străini și a dărâmat clădiri bisericești cu buldozerele, sub pretextul că aparțineau Sudanului de Sud. Pe lângă  asaltatul librăriilor și arestării creștinilor, autoritățile au amenințat că vor ucide pe creștinii sudanezi care nu pleacă sau nu cooperează cu ei în efortul lor de a găsi alți creștini.
Sudanul a purtat un război civil cu Sudanul sudic din 1983 până în 2005, iar în iunie 2011, cu puțin înainte de secesiunea Sudanului de Sud în luna următoare, guvernul a început să lupte contra unui grup rebel în Munții Nuba, care își are rădăcinile în Sudanul de Sud.
Datorită tratării creștinilor și a altor încălcări ale drepturilor omului, Sudan a fost desemnată o țară de interes special de către Departamentul de Stat din SUA încă din 1999, iar Comisia SUA pentru Libertatea Religioasă Internațională a recomandat ca țara să rămână pe listă în raportul din 2017.
Sudan s-a clasat pe locul al patrulea la Organizația creștină de sprijin Open Doors „2018 World Watch List” a țărilor în care creștinii se confruntă cu cea mai mare persecuție.
Dacă doriți să ajutați creștinii persecutați, vizitați http://morningstarnews.org/resources/aid-agencies/ pentru o listă de organizații care vă pot îndruma cu privire la modul de implicare.
Dacă dvs. sau organizația dvs. ați dori să ajutați Morning Star News să continue să mărească gradul de conștientizare a creștinilor persecutați din întreaga lume cu raportarea originală a conținutului, vă rugăm să luați în considerare colaborarea la http://morningstarnews.org/donate/?

ENGLISH – 

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: