Ultimele zile ale libertății religioase în România?

FOTO: Replica.hd

Vor să scoată Coaliția pentru Familie în afara legii

CNCD a semnat un parteneriat cu organizație LGBT având ca obiectiv „contracararea utilizării abuzive a libertății religioase pentru a genera intoleranță la adresa minorităților”. Reacție: Vor să scoată Coaliția pentru Familie în afara legii

Asociația ACCEPT și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au anunțat, joi, că implementează, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, un proiect cu finanțare europeană intitulat „Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI”, care are obiectivul de a crește capacitatea autorităților publice și a profesioniștilor din domeniul justiției, sănătății, educației și asistenței sociale de a relaționa cu petenți, pacienți, elevi, studenți, clienți care aparțin acestei comunități, informează News.ro.
Proiectul „Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI” este finanțat de Programul pentru Drepturi, Egalitate și Cetățenie (2014 – 2020) al Uniunii Europene.
Proiectul va începe cu instruirea unui grup de formatori ACCEPT și CNCD în trei domenii cheie, unul dintre acestea fiind: standarde/ recomandări profesionale și modele de bune practici pentru prevenirea și combaterea discriminării la nivel european, în domeniul justiției, sănătății, educației și asistenței sociale.
Alt domeniu cheie este contracararea utilizării abuzive a libertății religioase pentru a genera intoleranță la adresa minorităților și pentru a limita alte drepturi ale omului, inclusiv drepturile persoanelor LGBTI.
Cel de-al treilea domeniu cheie este reprezentat de drepturile persoanelor transgender, în privința recunoașterii juridice a identității de gen și a asigurării suportului medical în tranziție, precizează sursa citată.
Csaba Azsralos, președinte CNCD, a spus că din punctul său de vedere, perioada pe care România o traversează este una pozitivă, totuși, pentru că a ieșit din zona tabu referitoare la minoritățile sexuale.
„Din punctul meu de vedere, perioada pe care o traversăm este una totuși pozitivă, pentru că ceea ce a reușit România în ultimii 10 ani pe acest subiect este de a ieși din anonimat, dintr-o zonă tabu în care nu am discutat despre minoritățile sexuale, despre drepturile lor și despre încălcările drepturilor persoanelor care aparțin minorităților sexuale. Ceea ce putem vedea în ultimii ani este o prezență a acestui subiect în mediul public, ceea ce a condus la un grad mai ridicat de asumare a identității sexuale în spațiul public a acestor persoane”, a spus Azsralos.
„Toate aceste aspecte sunt importante, pentru că  este o cale de a gestiona stereotipuri și prejudecăți legate de persoane aparținând minorităților sexuale în România. Aceste dezbateri și acest dialog în societate deseori este mai intens, uneori chiar contondent, dar din punctul meu de vedere este benefic, pentru că ne exprimăm în societate punctele de vedere și este o cale prin care putem progresa în acest domeniu al drepturilor omului”, a adăugat președintele CNCD.
Proiectul „Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI” are ca scop și realizarea unei campanii de informare la nivel național privind drepturile persoanelor LGBTI, pentru a preveni și combate discriminarea acestora. Un obiectiv al campaniei ACCEPT și CNCD este realizarea unor sesiuni de informare în minim 4 universități relevante, cât și evenimente publice în parteneriat pentru a celebra istoria și cultura comunității LGBTI.

Anghel Buturugă, unul dintre editorialiștii ActiveNews, a comentat această informație:

„Romania are un indice 10 din 10 (adica maximum) in ceea ce priveste libertatile personale legate de same-sex relationships, in indexul realizat de Cato Institute, printre alte organizatii (The Human Freedom Index, editia pe 2017).
Cu toate acestea, CNCD si ACCEPT tocmai au declansat un jihad cu guler alb, european. Ei vor sa limiteze, practic, libertatea religioasa. Cum altfel sa interpretezi asta: ”contracararea utilizării abuzive a libertății religioase pentru a genera intoleranță la adresa minorităților”.
Pai tot ce tine de doctrina BOR, a Bisericii Catolice, a cultelor protestante si neoprotestante importante din Romania este foarte clar si ”intolerant” la adresa scopurilor minoritatilor LGBT: parteneriat, casatorie, adoptii.
Prin urmare, eu nu pot intelege decat ca daca eu, cetatean al Romaniei, in baza viziunii mele religioase, aceeasi cu cea a cultelor oficiale si legale, vreau sa militez pentru interdictia casatoriilor homosexuale, atunci mi se va rapi acest drept cetatenesc.
Adica CpF e scoasa in afara legii, mai pe scurt”.
SURSA – ACTIVE NEWS

20 comentarii (+add yours?)

 1. v3b0y
  feb. 12, 2018 @ 09:21:22

  La luptapntru dreptul nostru de exprimare . Poate acum veti intelege ca LGBT lupta in numele lui Soros impotriva crestinilor . Vor sa promoveze haos . Sa ajunga lumea sa traiasca la gramada caci se doreste desfiintarea familiei . Copilul sa nu mai spuna ca este fiul tatalui si al mamei . Copiii nu vor mai sti decit cine i-a nascut caci mamele se vor culca fara nici o jena cu cine se nimereste . De aceea dupa 1990 s-a promovat disparitia rusinii si a moralitatii . Azi Imoralitatea este ceva normal . Se
  doreste reinfintarea Sodoma si Gomora . Desfrinarea , curvia sa fie ceva obisnuit .

 2. SandaTulics
  feb. 12, 2018 @ 09:22:52

  De ce atâta ”liniște” dpdv guvernamental prezidențial la aceasta decizie împotriva crestinilor și crestinătații?!

  • rodi
   feb. 12, 2018 @ 09:41:29

   da, de ce atata liniste? Pentru ca probabil e de acord cu aceasta agenda.

   • eliodora
    feb. 12, 2018 @ 10:06:28

    Ei nu au opinie; este in functie de interese .
    Oricand isi dau sufeltu, cui plateste mai mult.

  • v3b0y
   feb. 12, 2018 @ 09:58:12

   Dece liniste ? Pentru ca se fac socotelile . De ce a trecut noiembrie 2017 fara referendum ? Majoritatea parlamentarilor si politicienilor sint in complicitate cu
   vestul desfrinat , sint marionete contra cost . Acum ei fac socoteli cum sa procedeze ca sa primeasca mai multi bani pt pretul tradarii . Asa ca mai de mult acum 27 de ani . Astia nu-s patrioti sint supusi regelui „ban” in rest nici macar suflet nu aue . De 27 de ani ne vind impreuna cu tara vesticilor .
   Se doreste ca LGBT sa puna mina pe copiii inocenti si sa-i transforme in niste monstri fara suflet . Copiii vor ajunge jucarii sexuale fara aparare .
   Se va infiinta si la noi Barnevert (scuze daca nu am scris corect) ca in tarile nordice .
   Sint semnale ca in vestul tarii chiar este laudat sistemul lor inclusiv despartirea de cei dragi inclusiv de frati si surori . Vor sa faca din copii niste bieti „soldati” .
   Totul pentru nenorocitele de averi care nu-i mai satura pe acesti indivizi fara scrupule . Mengele moderni .

 3. gelu galan
  feb. 12, 2018 @ 10:28:20

  aceste lucruri se vor petrece cu binecuvantrea capilor bisericii

  • Ion Ionescu
   feb. 15, 2018 @ 05:27:13

   A „bisericii” catolice fiindca este notorie sustinrea perversilor de catre aceasta prin vocea papei si a cardinalilor progresisti

   • v3b0y
    feb. 15, 2018 @ 11:47:29

    Ion Ionescu reamintesc ca papa de la Roma este pus acolo de americani , de Obama care impreuna cu altii l-au obligat pe adevaratul papa sa demisioneze . Actualul papa este pro LGBT si pro toate anomaliile cu care sintem intoxicati de actualii stapini pamintesti ai lumii . Noua Ordine Mondiala nu este un basm , este o realitate pe care o vedem cum ne cucereste , ne subordoneaza .

    • rodi
     feb. 15, 2018 @ 12:47:16

     cred ca-i acordati fostului presedinte. Obama prea multa putere…

     • v3b0y
      feb. 15, 2018 @ 16:51:09

      rodi – Imi pare rau ca am pierdut linkul . Era o explicatie foarte amanuntita cum de exemplu cind s-a hotarit debarcarea fostului papa acesta a fost santajat cu blocarea tuturor conturilor bancare ale sfintului scaun . Dupa alegerea noului papa pro LGBT aceste conturi au fost imediat deblocate . O mica „conspiratie” a marilor puteri depravate ce promoveaza destrabalarea . In aceasta actiune a fost imp,icat si
      Soros . Daca nu ma inseala memoria este o dezvaluire din anturajul lui
      Hilari Clinton .

     • v3b0y
      feb. 15, 2018 @ 17:10:59

      • rodi
       feb. 15, 2018 @ 17:14:57

       WOW. Parca in fiecare saptamana iese ceva la iveala. Cine stie ce mai pune statul paralel la cale. Bine ca Dumnezeu ii scoate la iveala. Si bine ca avem un presedinte care nu e de partea lor.

     • v3b0y
      feb. 15, 2018 @ 17:30:32

      • rodi
       feb. 16, 2018 @ 00:01:11

       parerea mea e ca daca mai tine lumea asta si crestinii nu se unesc sa lupte impreuna, ca adevarul e ca sunt deocamdata o majoritate in multe tari, daca nu fac nimic, o sa vina ziua cand vor curma vietile nu numai a batranilor dar a oricui vor vrea ei. E adevarat ca din cauza scaderii natalitatii, sistemele de pensii se vor prabusi, ca banii se vor epuiza si asta va declansa sistemul monetar mondial, care va include ceea ce noi stim a fi semnul fiarei. Dar pentru noi ca si crestini, izbavirea va veni de la Dumnezeu. Da, suntem ingrijorati cu fiecare stire care ne clatina lumea noastra, dar Domnul Isus ne-a spus ca toate aceste lucruri vor veni si cand vor veni, ne-a spus sa ne ridicam privirile in sus de unde ne va veni izbavirea. Cred ca SUA a pus franile temporar la multe programe si implementari pregatite de Noua Ordine Mondiala, dar daca vine un altul „de-al lor” dupa pres. Trump, lucrurile vor misca rapid in sens invers si mania lui Dumnezeu nu va fi departe. Atata sange nevinovat varsat ca si in secolul nostru din cauza avorturilor, a prigoanei in Orientul Mijlociu, a Asiei si chiar si in tarile din Vest, ca am scris despre destule cazuri unde oamenii si-au pierdut slujba pentru crednta lor. Toate acestea sunt semne ca traim niste vremuri care ne apropie de revenirea Domnului Isus. Dumnezeu sa ne ajute sa ramanem credinciosi noi si familiile noastre, pana la capat.

 4. mike
  feb. 12, 2018 @ 20:17:11

  Astia vor sa scoata -POPORUL ROMAN – inafara legii– Sa nu vina timpul cind -DUMNEZEU – VA SPUNE – NU VA MAI RUGATI PENTRU -anoprmalii- astia –Am avut prea multa rabdare cu ei – voi credinciosilor pregatiti-va – sa iesiti din -gomora – ziua pedepsei se apropie – Chiar ,pina cind va tolera Dumnezeu bataia de joc a unor -NEMERNICI- impotriva legilor Lui ?? Sunt surprins – doar unii crestini se lupta impotriva nelegiuitilor – De ce, ceilalti tac?? Sa aiba dreptate -gelu galan??

  • rodi
   feb. 12, 2018 @ 22:04:59

   pentru ca nu realizeaza ce-i asteapta. Sincer, cand s-au petrecut toate lucrurile astea in SUA, nici noi romanii nu am prea stiut ce se intampla pentru ca nu eram implicati si nu ne-am asteptat la rezultatele care le-am avut. Asa e in Romania acuma. Nu stiu ce pericol ii paste. Sau nu stiu ce sa faca. Daca nu ar fi Coalitia pentru familie, era vai de Romania. Ei duc toata lupta impreuna cu cativa Evanghelici care au luptat si pentru cazul Bodnariu si cativa parlamentari crestini (evanghelici si ortodocsi)

  • v3b0y
   feb. 15, 2018 @ 11:54:10

   mike – pentru astia poporul roman este doar o masa de sclavi . Cititi ce spune sefa FMI cind traseaza sarcina guvernelor sa mareasca virsta de pensionare si sa dea cu sutul actualilor pensionari care „traiesc pe spinarea patronatului” . Adica patronii se spetesc muncind ca sa intretina „putorile” pensionate .

 5. octavpelin
  feb. 13, 2018 @ 03:15:30

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 6. Trackback: Mă tem … de Sanda Tulics | agnus dei - english + romanian blog
 7. Trackback: „Identitatea creștină a țării nu este tranzacționabilă!” 10 ONG-uri anunță un BOICOT la adresa BRD, după ce … | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: