SUA – Video – Un fost student a deschis focul cu o pușcă semiautomatică la un liceu din Florida

FOTO N Y Daily News

Să fie vreo relație între atacurile armate și faptul că Biblia și rugăciunea au fost de mult scoase din  școli ?
~~Incidentele ARMATE în ȘCOLILE din SUA, la ordinea zilei. 11 atacuri cu ARME în primele săptămâni din 2018….(mai mult la EVZ.ro)

Autoritățile spun că un fost student a deschis focul cu o pușcă semiautomatică la un liceu din Florida, în timp ce clasele se încheiau miercuri după-amiază, ucigând cel puțin 17 persoane, potrivit CBN.
A fost incidentul cel mai mortal comis la o  școală din țară, de când o persoană înarmată a atacat studenți și profesori la Școala Elementară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, în 2012.
Shooter-ul avea o mască de gaz și grenade de fum când a declanșat o alarmă de incendiu pentru a atrage studenții din sălile de clasă cu puțin timp înainte de încheierea orelor de școală, au spus oficialii.

În timp ce elevii Liceului Marjory Stoneman Douglas au ieșit în străzile din jur, membrii echipei SWAT au avansat înspre clădire.

Sheriful Scott Israel din Judetul Broward a declarat că shooter-ul a fost în afara și în interiorul școlii în timpul atacului. El a declarat reporterilor că autoritățile au găsit 12 oameni morți în clădire și încă doi morți chiar în afara școlii și încă unul pe o stradă din apropiere.

Israel a spus că alte două persoane au murit mai târziu în timpul tratamentului medical.
Șaisprezece alte persoane au fost rănite în timpul atacului și sunt tratate la spitale din zonă.
Șeriful a declarat că suspectul a fost identificat ca Nicholas Cruz, fost student al liceului, în vârstă de 19 ani, care a fost expulzat din motive disciplinare. El a spus că Cruz a fost examinat la un spital după arestarea sa și este acum ținut într-o locație sigură într-o clădire publică.

Cruz a fost reținut fără incidente în afara campusului scolii la aproximativ o oră după ce ofițerii de poliție au sosit la școală. Avea cel puțin o pușcă și mai multe reviste, au spus autoritățile.
Școala este situată în comunitatea South Park din Florida, la aproximativ 45 de mile nord de centrul orașului Miami. Este una dintre cele mai mari din județ cu peste 3.000 de studenți.
Pe măsură ce părinții frenetici s-au grăbit la școală, videoclipurile de la televiziunea live au arătat că primii care au răspuns atacului, au tratat oamenii pe trotuare.

Biroul șerifului a postat miercuri după-amiază că „până acum avem cel puțin 14 victime”. Tweet-ul a adăugat: „Victimele au fost și continuă să fie transportate la Broward Health Medical Center și Broward Health North Hospital.”

Superintendentul Robert Runcie a spus că la scoala din Broward County există „numeroase decese.”
,,
Este o situație îngrozitoare” a adăugat el: ,,Este o zi groaznică pentru noi „.
Videoclipurile live au arătat membrii echipei SWAT care purtau fatiguri de tip militar cu arme la intrarea în școală. După ce ofițerii au intrat în clădire, zeci de studenți au ieșit rapid (din clădire), în timp ce un ofițer de poliție îi îndruma afară. 

Departamentul de școli din judetul Broward a declarat pe site-ul său că studenții și personalul au auzit ceva ce suna ca focuri de armă și școala a fost imediat blocată.
Beth Feingold a declarat pentru The Associated Press că fiica ei, Brittani, a trimis un text la ora 2:32. care a spus: „Suntem pe cod roșu, sunt bine”, dar a trimis un alt text la scurt timp după aceea spunând: „Mamă, sunt atât de speriată”.
Brittani mai târziu a reușit să scape din școală.

Președintele Donald Trump a trimis condoleanțe prin tweet.

Purtătoarea de cuvânt Sarah Huckabee Sanders a declarat reporterilor că Trump a oferit asistență federală Statului Florida dacă este necesar. Secretarul securității naționale a fost, de asemenea, în legătură cu oficiali de stat și locali.
„Continuăm să păstrăm victimele, prietenii și familia lor, în gândurile și rugăciunile noastre”, a spus Sanders.

Senatorul Marco Rubio, (R-FL), spune că este „devastat și întristat” de atacul mortal asupra unui liceu din statul său. Senatorul republican declară că rămâne gata să ofere asistență oficialilor de stat și locali și „oricui a fost afectat de această tragedie groaznică”.
El a mai spus într-o declarație miercuri că speră că autoritățile vor afla în următoarele ore și zile mai multe despre motivul și modul în care ucigașul „a făcut acest masacru”.
Reprezentantul american Debbie Wasserman-Schultz, (D-FL) a trimis de asemenea condoleanțele sale. A numit atacul din Parkland, Florida ,,un alt atac înarmat fără sens” … de data asta în comunitatea noastră”.
Oficialii școlii au anunțat că școala va rămâne închisă pentru restul săptămânii.

Video shows students hiding as shots are fired

Atentie – imagina socanta

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: