Gabi Izsak – Suveranitatea lui Dumnezeu si liber arbitru

  • 1. Voia lui Dumnezeu este suverana
  • 2. Voia lui Dumnezeu este revelata, descoperita
  • 3. Voia lui Dumnezeu este permisiva. Dumnezeu ingaduie sa se intample unele lucruri. Si poate ca cei care atat de mult analizeaza lucrurile astea legate de tot ceea ce inseamna suveranitatea lui Dumnezeu, liberul arbitru- cat de liber sau cat de neliber este omul. Cat de influent este Dumnezeu. Si cat de neputincios sau cat de putincios este omul  inaintea lui Dumnezeu. Daca am tine cont de aspectele astea, ce inseamna suveranitatea lui Dumnezeu si ce inseamna  aspectul permisiv al voii lui Dumnezeu, faptul ca Dumnezeu ingaduie, probabil ca lucrurile  s-ar clarifica mult mai mult.
  • 4. Voia lui Dumnezeu este specifica. Adica, cu privire la o anumita persoana, in ceea ce priveste lucrarea care trebuie sa o faca. Aceasta inseamna voia lui Dumnezeu.

Un al doilea aspect care face parte  din prezentarea acestui subiect este legat de liber arbitru. Trebuie sa intelegem ce inseamna liberul arbitru si de ce-i atat de controversata situatia aceasta.

Liber arbitru inseamna libertatea de hotarare sau vointa in decizia pe care o iei. Si atunci, conceptul suna in felul urmator: Vointa libera a omului in ceea ce priveste deciziile pe care le ia. Pe deoparte, Dumnezeu este suveran. Revin la textul din Ieremia 18:Nu pot Eu să fac cu voi ca olarul acesta casă a lui Israel?” zice Domnul. „Iată, cum este lutul în mâna olarului, aşa sunteţi voi în mâna Mea, casă a lui Israel!  Ba da. Si totusi, vine Dumnezeu si spune, totusi, nu fac asa pentru ca…

Vointa libera inseamna: omul are aceasta libertate in ceea ce priveste deciziile pe care le ia.

A treia definitie care trebuie in contextul discutiei noastre este predestinare. Este sau nu este omul predestinat?

Gabi Izsak – Suveranitatea lui Dumnezeu si liber arbitru – 15.02.2018

Biserica Philadelphia Melbourne: Va asteptam sa ne urmariti si live pe: http://bit.ly/2BovIRM De asemenea va asteptam sa ne urmariti si pe pagina de facebook: http://bit.ly/2CIyeUV

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: