Gabi Izsak – Vremurile sfarsitului – Semnele vremurilor

Stiti ce mi se pare interesant? Modul miraculos in care [evreii] au supravietuit. Modul miraculos in care au rezistat, pentru ca nicio natiune nu poate sa reziste  daca nu este in vatra ei, in matca ei. Noi romanii am fost asimilati de catre romani  in al doilea razboi romano-dac, daco-roman in anii 105-106.  Si administratia romana a stat pana in 271 in Romania, in Dacia, la stramosii nostri. Cand a plecat administratia romana din Dacia, in Romania, in Dacia noastra nu mai erau daci, nu mai vorbeau daca. Vorbeau deja limba latina. In 165 de ani, acasa la noi. Am fost asimilati de romani. Si in 2000 de ani, poporul Israel, imprastiat pretutindeni, nu poate fi asimilat de nimeni. Raman evrei pentru ca au o misiune si un destin cu totul si cu totul special. Providenta divina i-a insotit peste tot si a fost cu ei. Si i-a binecuvantat pretutindeni unde au fost. 

[..] exista o lupta impotriva evreilor, declansata insasi de diavolul, care stie ca odata cu intoarcerea lor in tara, se pregateste revenirea lui Isus Hristos pentru ca El trebuie sa vina sa domenasca peste poporul Israel, implinind profetia pe care a spus-o ingerul Gavril la Maria: Va fi mare si Dumnezeu ii va da scaunul de domnie a tatalui Sau David. Si El trebuie sa vina, sa stea pe scaunul de domnie a tatalui Sau David. Existenta Israelului este o minune. 

TEXT Romani 13:11-14

Veghere şi curăţie

11 Şi aceasta cu atât mai mult, cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut. 12 Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Să ne dezbrăcăm dar de faptele întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii. 13 Sătrăim frumos, ca în timpul zilei, nu în chefuri şi în beţii; nu în curvii şi în fapte de ruşine; nu în certuri şi în pizmă, 14 ci îmbrăcaţi-vă în Domnul Isus Hristos şi nu purtaţi grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziţi poftele.

Cititi – Gabi Izsak – Ierusalim, cetatea sfântă

Cel mai importanta si cel mai sigur moment, cel mai sigur eveniment – toate celelalte evenimente sunt relative – noi ne pregatim pentru ele, dar ele sunt relative. Dar cel mai sigur eveniment care se va implini mai devreme sau mai tarziu este revenirea Domnului nostru Isus Hristos. El vine iar. E o certitudine, o probabilitate. Nu – probabil ca vine iar. Nu – posibil ca vine iar. Ci El vine cu siguranta. A promis- promisiunea Lui e ca El vine iar. In contextul acesta, vreau sa ne uitam in Scriptura si sa abordam mai multe subiecte care se incadreaza in vremurile sfarsitului.  Mai intai (saptamana aceasta) ne vom uita la Semnele Vremurilor. Apoi ne vom uita la Israel in planul profetic- o perspectiva profetica asupra Ierusalimului. Apoi, invierea si etapele invierii, pentru ca la venirea Domnului  va fi inviere. Rapirea- cine va fi si cum va fi Rapirea, Necazul Cel mare, Anticristul. Batalia de la Armaghedon, Mileniul, Domnia de 1000 de ani a lui Hristos. Judecata de Rasplatire a celor credinciosi. Judecata de la Tronul lui Dumnezeu. Judecata de osanda. Vesnicia. Vom vorbi despre nunta Mielului.

Vrem subiectele astea pe care Scriptura le prezinta, sa ne uitam asupra lor, sa invatam din Cuvantul lui Dumnezeu si toate acestea sa ne pregateasca. Acuma, intrebarea care de regula ne-o punem: Care este motivatia unor astfel de subiecte? De ce avem neaparata nevoie, din multitudinea de subiecte care sunt in Scriptura? De ce avem neaparata nevoie de subiectul acesta legat de vremurile sfarsitului? Frati si surori, vreau sa va spun ca mare parte din Scriptura, nu toata Scriptura, dar mare parte din Scriptura abordeaza un subiect de genul acesta. Foarte mare parte. Daca va veti uita la cartile Vechiului testament, aproape in toate cacrtile, incepand de la Isaia si pana la Maleahi, dar oricum accentul cade in mod deosebit pe Cartea Ezechiel, Cartea profetului Daniel, apoi pe pasaje din Cartea profetului Zaharia si alti profeti vorbesc despre momentul acesta al sfarsitului. O mare parte din Scriptura trateaza subiectul acesta. De aceea, nu putem sa fim ignoranti  fata de el. Sau nu putem sa ne facem ca nu scrie in Scriptura si poate ca pentru ca parerile sunt destul de impartite, le evitam noi. Trebuie sa avem o pozitie. Trebuie sa avem o directie. Spuneam si Joi seara ca e foarte important ce facem ca si slujitori, sa dam o directie bisericii si biserica sa stie ce crede si sa stie sa-si insuseasca de fapt adevarurile acestea din Cuvantul lui Dumnezeu.

Din Noul Testament, daca Vechiul Testament vorbeste despre vremurile sfarsitului, vreau sa va spun ca Mantuitorul Isus Hristos, si noi ne uitam la mesajele Sale, Mantuitorul Isus Hristos, in predicile Sale si mai ales in predica de pe Muntele Maslinilor, a abordat vremurile sfarsitului. Va aduc aminte ca Mantuitorul are, in mod deosebit este cuprins in Evanghelii activitatea Mesianica. In predica de pe Muntele Maslinilor, Mantuitorul are trei predici si abordeaza doar aspecte legate de vremea sfarsitului. (6:00)

(44)Mantuitorul, cand Israelul nici nu era imprastiat, Dumnezeu vorbeste despre Mantuitorul in divinitatea Lui. Vorbeste despre refacerea statului Israel  si spune:  Matei 24:32-33 –32 De la smochin învăţaţi pilda lui: Când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape. 33 Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi. Israel este un semn foarte important. Pe deoparte, ceea ce mi se pare interesant vizavi de Israel este existenta acestui popor  in ciuda problemelor prin care a trecut. In anul 70, generalul Titus darama Templul dupa un asediu de aproape patru ani al Ierusalimului. Darama Templul, darama si parte din Ierusalim. Si mare parte din evrei, din locuitorii Ierusalimului sunt aceia care sunt nevoiti sa plece. Totusi o parte ramane in Ierusalim. Raman in Israel. In anul 132-135 se declanseaza a doua revolta iudaica, asa este numita in istorie. Prima revolta iudaica e in anul 70. A doua revolta iudaica  e o revolta condusa de Bar Kohba.

Aceasta revolta iudaica este nimicita de catre imparatul Adrian, in istorie numit Hadrian. Imparatul Adrian nimiceste aceasta revolta si efectiv ii imprastie pe evrei, mai ales pe cei din Ierusalim, pretutindeni. Darama Ierusalimul, il ara cu boii, si apoi rezideste Ierusalimul si-i schimba numele. In loc de Ierusalim ii schimba numele in  Aelia Capitolina. Si in loc de Israel, schimba numele tarii in Palestina. Si in momentul acela a dat un decret. Si timp de aproape 600 de ani nici un evreu nu mai calca in Ierusalim. Si a inceput ceea ce noi numim Marea Diaspora Evreiasca. In anul 70, prima diaspora evreiasca. In anul 132-135 – a doua diaspora evreiasca si mai crunta decat prima. Si s-au imprastiat. Sunt imprastiati pretutindeni.

Stiti ce mi se pare interesant? Modul miraculos in care [evreii] au supravietuit. Modul miraculos in care au rezistat, pentru ca nicio natiune nu poate sa reziste  daca nu este in vatra ei, in matca ei. Noi romanii am fost asimilati de catre romani  in al doilea razboi romano-dac, daco-roman in anii 105-106.  Si administratia romana a stat pana in 271 in Romania, in Dacia, la stramosii nostri. Cand a plecat administratia romana din Dacia, in Romania, in Dacia noastra nu mai erau daci, nu mai vorbeau daca. Vorbeau deja limba latina. In 165 de ani, acasa la noi. Am fost asimilati de romani. Si in 2000 de ani, poporul Israel, imprastiat pretutindeni, nu poate fi asimilat de nimeni. Raman evrei pentru ca au o misiune si un destin cu totul si cu totul special. Providenta divina i-a insotit peste tot si a fost cu ei. Si i-a binecuvantat pretutindeni unde au fost. Si toate atacurile care se intampla de cele mai multe ori impotriva lor n-au treaba nici cu americanii. N-au treaba nici cu australienii. N-au treaba nici cu europenii. Au treaba cu evreii pentru ca exista o lupta impotriva lor, declansata insasi de diavolul, care stie ca odata cu intoarcerea lor in tara, se pregateste revenirea lui Isus Hristos pentru ca El trebuie sa vina sa domenasca peste poporul Israel, implinind profetia pe care a spus-o ingerul Gavril la Maria: Va fi mare si Dumnezeu ii va da scaunul de domnie a tatalui Sau David. Si El trebuie sa vina, sa stea pe scaunul de domnie a tatalui Sau David. Existenta Israelului este o minune.

Luca 1:30 Îngerul i-a zis: „Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. 31 Şi iată că vei rămâne însărcinată şi vei naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Isus. 32 El va fi mare, şi va fi chemat Fiul Celui Preaînalt; şi Domnul Dumnezeu îi va da scaunul de domnie al tatălui Său David. 33 Va împărăţi peste casa lui Iacov în veci, şi Împărăţia Lui nu va avea sfârşit.”

Refacerea statului Israel este o minune. Traim vremi de har ca Ilie, cand oasele prind viata iar. Ezechiel capitolul 37 este un capitol extraordinar. Refacerea statului lui Israel…..

Gabi Izsak – Vremurile sfarsitului – Semnele vremurilor – 18.02.2018

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: