Norvegia: Barnevernet a dat înapoi copilul de 12 ani, luat de la părinți pentru homeschooling, după ce le-a confiscat pașapoartele

O mamă canadiană care trăiește în Norvegia a fost reunită cu fiul ei în vârstă de 12 ani, care a fost luat de la ea de către autoritățile pentru protecția copilului peste ceea ce ea numește o „neînțelegere” care implică o schimbare în școli, potrivit CTV News Canada.

Terese Kristiansen și soțul său norvegian, Leif, spun că fiului lor Kai li s-a permis să se întoarcă acasă după ce au fost de acord cu anumite condiții stabilite de Barnevernet, agenția norvegiană pentru protecția copilului. Condițiile îi impun lui Kai să se întoarcă la clasă la o nouă școală săptămâna viitoare și să predea pașapoartele canadiene până pe 3 mai.

„A trebuit să semnăm un acord pentru al aduce acasă, iar termenii ai lor, dar suntem fericiți că este acasă”, a declarat Terese Kristiansen miercuri, la CTVNews.ca.
Ea spune că băiatul este „puternic” și se descurcă bine în urma încercării, care la separat de părinți timp de o săptămână.

„Suntem fericiți să anunțăm că Kai este înapoi acasă cu familia”, a declarat Leif Kristiansen într-un post de pe Facebook tradus din limba norvegiană. „Acesta este un proces obositor, dar facem totul pentru a-l avea din nou acasă pe Kai”. Situația cuplului a atras atenția în Canada, după ce Terese Kristiansen a împărtășit un videoclip pe Facebook despre agenții de protecție a copilului care i-au târât fiul departe de casa ei. „Lăsați-l în pace!” Poate fi auzit strigându-se în film. „N-a făcut nimic. Poate cineva să ne ajute! „Videoclipul a avut peste 640.000 de vizualizări și aproape 7.000 de distribuiri pe Facebook înainte de a fi șters.

Kai a fost luat după ce Kristiansens l-au scos din școală pentru că era hărțuit. Ei intenționau să îl școlarizeze acasă temporar, până când putea fi transferat la o altă școală, dar școala sa originală nu aproba această mișcare.
„El nu a avut aprobarea pentru educația de casă, chiar dacă i-am anunțat și am urmat legea”, a spus Terese Kristiansen. Spune că incidentul a fost escaladat până la nivelul de urgență de Barnevernet, iar agenții au fost trimiși să-l ia pe Kai de la ei și să-l pună sub îngrijire adoptivă

„A fost o neînțelegere totală și a fost un pic extremă pentru a se merge atât de departe”, a spus ea.
Agenția a fost de acord să de-escalalizeze cazul lui Kai ca parte a unui acord încheiat în instanța de judecată cu Kristiansens.

Băiatul se bucură acum de timp împreună cu familia în timpul vacanței de primăvară din Norvegia și se va întoarce la clasă la o nouă școală stabilită de Barnevernet săptămâna viitoare.
„De-abia s-a întors așa că va dura câtva timp pentru a se ajusta”, a spus Kristiansen. „E destul de supărat după ceea ce a făcut poliția”.

Ea a adăugat că ambasada canadiană este conștientă că pașapoartele familiei au fost confiscate temporar.
Kristiansen a spus că pașapoartele au fost luate pentru a se asigura că familia nu va părăsi țara.
„Cel puțin suntem împreună ca familie”, a spus ea.

Mesajul parintilor:

Suntem foarte încântaţi să anunţăm că Kai s-a întors acasa la familia sa. Suntem foarte fericiţi să-l vedem din nou. N-am fi putut face asta fără sprijinul internaţional de la toţi care au contribuit la face  întoarcerea sa acasă. Suntem recunoscători pentru totdeauna. Avocatul nostru ne-a sfătuit să nu anunţăm pe Facebook înainte ca Kai să se întoarcă acasă. A trebuit să fim de acord cu unele condiţii care nu sunt finalizate până pe 3. Mai. Acesta este un proces istovitor, dar e un preţ mic de plătit pentru a-l aduce pe Kai înapoi acasă.

Leif Kristiansen Terese Kristiansen

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: