Document secret de la Departamentul de Stat SUA: Realismul în politica externă înseamnă oprirea promovării agresive a agendei de stânga peste hotare

Casa Alba luminata cu culorile steagului gay dupa decizia Curtii Suprema care a legalizat casatoriile intre persoane de acealsi sex. Photo http://www.businessinsider.com

În decembrie 2017, revista Politico a publicat o notă internă a unui funcționar superior de la Departmentul de Stat, Brian Hook, care sublinia importanța „realismului” în politica externă SUA. Citându-l abundent pe fostul președinte Ronald Reagan, nota argumenta că SUA nu trebuie să caute să impună drepturile omului, democrația și valorile liberale, ci să conducă prin exemplul propriu și doar să recompenseze comportamentele politice democratice.

Această întoarcere la pragmatism se distanțează de anii în care Administrația Obama a impus un dogmatism ideologic rigid în ceea ce privește drepturile omului, promovând agresiv, la nivel internațional, pe canale diplomatice, o agendă ideologică de stânga.

Cel mai evident exemplu în acest sens a fost rigiditatea „idealistă” cu care au fost promovate politici pro-homosexualitate în afara granițelor SUA. „O abordare strict realistă, nici măcar morală, în relațiile externe ar necesita acceptarea faptului că [așa-zisele] drepturi LGBT nu vor fi niciodată acceptate în întreaga lume, indiferent câte milioane de dolari injectează Departamentul de Stat SUA în organizațiile pro-homosexualitate din aceste țări”, comentează dr. Stefano Genarini pe blogul Turtle Bay.

SURSA – STIRI PENTRU VIATA 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: