ISRAEL – Cum a Devenit Lumina Națiunilor [Light unto the Nations]

 

ISRAEL LA 70 DE ANI. –  Vă dați seama care era situația în mai 1948, când eram 600 000 de oameni, cât jumătate dintr-un oraș mediu american, având arme de mână și luptând contra a șase armate ce au ajuns la 40 km de Tel Aviv. N-aveam nicio economie, niciun aliat și o populație slăbită care locuia în tabere după Holocaustul din Europa. 70 de ani mai târziu, Israelul nu doar a supraviețuit, dar a și prosperat.

Israel la 70 de ani! Să vedem cum a devenit ”lumina neamurilor”!
În doar câteva săptămâni, Israelul va sărbători 70 de ani de la înființare.
Iată o retrospectivă, cum arăta statul Israel nou înființat în 1948, unde se află azi și cum se împlinesc profețiile străvechi.

Pe 14 mai 1948, Israelul și-a găsit locul între națiuni, când David Ben-Gurion a declarat înființarea statului Israel.

Vă dați seama care era situația în mai 1948, când eram 600 000 de oameni, cât jumătate dintr-un oraș mediu american, având arme de mână și luptând contra a șase armate ce au ajuns la 40 km de Tel Aviv.

N-aveam nicio economie, niciun aliat și o populație slăbită care locuia în tabere după Holocaustul din Europa.

70 de ani mai târziu, Israelul nu doar a supraviețuit, dar a și prosperat. Suntem printre țările cu cea mai rapidă creștere economică din lume, avem una dintre cele mai tari armate din lume, suntem lideri globali în tehnologie și Israelul e în top 10 cele mai puternice țări din lume.
Într-o perspectivă istorică, cred că situația Israelului a fost una miraculoasă.
Minunea continuă a Israelului constă nu doar în faptul că prosperă, ci și că ajută națiunile aflate în nevoie.

Suntem lumina neamurilor și aceasta e împlinirea acelei profeții faimoase.
Asta face Israelul în locuri precum Haiti, Filipine, Mexic… Când Israelul a trimis ajutoare în Mexic după recentul cutremur devastator, mexicanii i-au primit în aplauze pe stradă.
Oamenii din multe părți ale lumii iubesc Israelul. Ne tot întreabă ce foloase obținem noi din toate acestea. Răspunsul e că nu o facem ca să primim ceva în schimb.
Noi doar ne împlinim valorile cele mai adânci.

Israelul e lumina națiunilor. Nu doar Israelul merge în națiuni, dar și națiunile vin în Israel.
Compania se numește ”OurCrowd” și a adus 10 000 de oameni din 90 de țări aici, în Ierusalim, pentru un summit de hi-tech în inovație și investiții.
Iată că Israelul e a doua cea mai importantă sursă de inovații din lume, în afară de SUA, cu ”Silicon Valley”.

Ne numim națiunea ”start-up” și, privind spre zidurile Ierusalimului, în istoria noastră antică, noi întotdeauna am fost niște visători, noi israelienii, fie că vorbim de vremea lui Avraam, a profeților, întotdeauna veneau vești bune din această țară.
Astăzi, vestea bună este despre inovație și tehnologie.

La cei 70 de ani ai săi, Israelul protejează locul unde s-au născut aceste vești bune și nu numai.
Astăzi e o intrare în Orașul Vechi, dar acela e de fapt palatul lui Irod și noi credem că aici a fost locul condamnării lui Isus, potrivit cu ceea ce aflăm din Noul Testament.
Shahar Shilo lucrează drept consultant pentru Muzeul ”Turnul lui David” din Ierusalim.
El mai spune că, încă de la fondarea sa, Israelul și-a păstrat siturile istorice și biblice, a săpat pentru a afla despre trecutul său străvechi și a deschis o ușă oamenilor din toate religiile, iar aceasta e una dintre misiuni.

Turismul înseamnă mult mai mult decât a face niște bani. Turismul înseamnă a-ți face prieteni, a face pledoarie și a face ca parteneriatele cu ceilalți oameni din lume să fie mult mai sigure.
Baza noastră comună se întărește cu fiecare turist care vine în Israel, se reîntoarce acasă și vorbește despre Israel.

Toate acestea nu se pot obține fără ajutorul turismului. Shilo mai spune că, pentru creștini, o vizită în Israel ar trebui să fie un țel personal.
După ce ați vizitat Israelul, fiecare capitol, fiecare povestire, ori de câte ori citiți despre Pavel, Petru, Maria sau despre Isus, totul capătă viață și are o atmosferă proprie și totul devine colorat, ”full HD”, ”4K”.

Mesajul meu pentru frații și surorile noastre din lumea creștină este că a vizita Israelul e parte din sufletul și din moștenirea voastră, nu doar a noastră.
Dacă doriți să înțelegeți mai bine Scriptura și pe voi înșivă, pe prietenii voștri și de fiecare dată când mergeți la biserică, atunci trebuie să veniți aici.

Fie că ajută lumea prin ajutoare umanitare, că aduce inovație investitorilor globali sau că e un administrator responsabil al istoriei, toate acestea sunt împlinirea misiunii Israelului în lume ”tikkun olam”, principiul evreiesc de a repara lumea și, după cum scria profetul evreu Isaia în urmă cu peste 2 700 de ani, să fie lumina națiunilor.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 217 – 24 februarie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    feb. 23, 2018 @ 03:06:09

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: