Olanda devine un „narco-stat”, ca țările măcinate de droguri din America de Sud

Olanda devine un „narco-stat”, ca țările măcinate de droguri din America de Sud, susține un raport al polițiștilor.

Olanda, una dintre principalele contestatare ale existenței statului de drept în România, se confruntă cu acuzații grave chiar din interior. Sindicatul polițiștilor din Olanda denunță, într-un raport publicat recent, caractersticile de „narco-stat” ale Olandei, avertizând că  „statul de drept este subminat de conducători bogați într-o economie paralelă a drogurilor”.
Miercuri, ministerul pentru Securitate olandez a respins termenul de „narco-stat ” atribuit Olandei de un sindicat al poliției, care denunțase lipsa de resurse umane pentru combaterea criminalității, relatează AFP, citată de Agerpres.
Sindicatul poliției olandeze NPB a publicat marți un raport intitulat „Strigăt de ajutor al poliției judiciare”, rezultatul intervievării timp de doi ani a aproximativ 400 de anchetatori.
Pentru sindicatul poliției, guvernul și clasa politică în general subestimează criminalitatea extinsă din cadrul societății olandeze. Corupție, amenințări, spălare de bani… Un polițist afirmă că toate acestea ‘au proliferat puternic în mod clandestin’. Numeroși criminali mărunți și-au făcut un capital pe care l-au investit apoi în restaurante, imobiliare sau agenții de turism, potrivit NPB. ‘Am văzut în ultimii 25 de ani dealeri mici transformându-se în mari întreprinzători, cu contacte bune în politică și investitori așa-zis respectabili’, explică unul din agenții intervievați. ‘Costul unui asasin plătit era de 50.000 de euro acum cinci ani. În prezent, de numai 5.000 de euro. Chestiune de cerere și ofertă’, adaugă un alt anchetator.
Afla mai mult – ACTIVE NEWS

 

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    feb. 23, 2018 @ 03:06:34

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: