Strigătul creștinilor care suferă în nordul Siriei

Noi suntem pe acest pământ de mii de ani și acum vin să ne expulzeze și să creeze o ”zonă-tampon”? Acesta e visul diavolului, de a distruge căminele, de a ucide și a măcelări.
Dorim ca biserica globală să înalțe rugăciuni pentru oamenii din Orientul Mijlociu și pentru poporul kurd din Siria, înaintea Tronului lui Dumnezeu, ca voia Lui să se facă pe pământ, precum în cer.

SI e aproape înfrânt în Irak și Siria, dar acum, un alt conflict a izbucnit la granița dintre Turcia și Siria și sute de creștini sunt prinși la mijloc.
Pe 20 ianuarie, trupele turcești au pătruns în Siria și au atacat rebelii și locuitorii kurzi din orașul Afrin.

Președintele turc Erdogan spune că dorește o zonă de tampon de 30 de km la granița cu Siria, pentru a proteja țara sa de atacuri din partea grupării kurde YPJ, care a ajutat SUA în lupta contra SI.

Unii dintre locuitorii din Afrin atacați de turci și de aliații lor sirieni sunt creștini.
Pentru a afla mai multe, îl avem din Beirut pe pastorul Nahad din Afrin.
– Pastore Nahad, ești în contact permanent cu prietenii și rudele din Afrin. Ce spun ei că se petrece acum în oraș?

– Înainte de invazia turcilor în zonă, oamenii locuiau în pace în satele lor. Kurzii au locuit de mii de ani în zona Afrin. Potrivit informațiilor primite, oamenii care locuiesc lângă graniță se tem din cauza bombardamentelor, așa că fug spre centrul orașului Afrin pentru a fi protejați de lupte cât se poate de mult. Situația e foarte grea, mai ales pentru creștini. Sunt 190 de familii de creștini în Afrin și peste 45 de familii în zona Maabatli din apropiere. Sunt și alte grupuri cu care nu am putut lua legătura pentru a afla situația lor. Mulți credincioși au fugit în Alep înainte de începerea luptelor din Afrin. Mai sunt 10-15 familii de armeni care locuiau de multă vreme în Afrin și potrivit identității lor, ei sunt indigeni. Alții au emigrat în Canada, Europa sau chiar Turcia înainte să înceapă noul război în Afrin.

Înțeleg că orașele lor sunt înconjurate și niciun ajutor umanitar n-a reușit să ajungă acolo. Solicităm organizațiilor internaționale, ONU, UNICEF, Semiluna Roșie și Crucea Roșie să oprească această invazie pentru ca ajutorul umanitar să poată ajunge la oamenii din toate religiile. Ei au nevoie de cineva care să stea lângă ei acum, când casele lor au fost distruse și ei au fost strămutați. Cerem ajutor. Noi, biserica kurdă, formată acum dintr-un grup de oameni strămutați care locuiesc în Liban, cât și alte biserici, precum biserica arabă, cu care comunicăm, împreună cu câteva biserici din Europa, oferim cum putem ajutor umanitar, lapte pentru sugari, hrană și medicamente pentru spitale.

Biserica din Afrin distribuia cam 1 300 de coșuri cu mâncare înainte să înceapă criza. Acum, o mulțime de sate sunt distruse. Oamenii au nevoie ca organizațiile umanitare și ONU să le arate compasiune. Dorim ca bisericile globale să ne audă vocea și aceste organizații să preia inițiative pentru a putea ajuta poporul nostru kurd.

Ne rugăm și recităm versete din Biblie despre nădejde și medităm la povestea lui Iov și la felul cum a ieșit el din încercare și despre poporul evreu care a ieșit de sub sclavia faraonului pentru a se închina liber lui Dumnezeu. Ne amintim de toate aceste relatări pentru a planta în sufletele oamenilor speranța mântuirii, când Îl chemăm pe Domnul din toată inima. Asta facem noi mereu la biserică.

Se știe că diavolul nu vine decât să fure, să junghie și să prăpădească. Domnul Isus a spus că a venit ca să ne dăruiască viață din belșug.

Erdogan dorește să restaureze visul fostului Imperiu Otoman, care a controlat zona timp de 400 de ani, vreme în care a ucis o mulțime de armeni, asirieni, caldeeni, sirieni și pe oamenii din loc, precum civilizația feniciană și alții. Otomanii au dorit să distrugă alte civilizații și astăzi vedem cum vor să distrugă civilizația kurdă, care are propria limbă.

Noi suntem pe acest pământ de mii de ani și acum vin să ne expulzeze și să creeze o ”zonă-tampon”? Acesta e visul diavolului, de a distruge căminele, de a ucide și a măcelări.
Dorim ca biserica globală să înalțe rugăciuni pentru oamenii din Orientul Mijlociu și pentru poporul kurd din Siria, înaintea Tronului lui Dumnezeu, ca voia Lui să se facă pe pământ, precum în cer.

Cerem ca, în loc de arme ucigașe, să ne ridicăm mâinile pentru a ne ajuta unii pe alții. Rugați-vă ca, după cum e scris,din orice națiune, neam și limbă, fiecare să laude pe Dumnezeu în limba lui și, precum în cer, așa și în Siria și în Orientul Mijlociu, în Numele lui Isus Hristos.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 216 – 17 februarie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Citeste –

10 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  feb. 22, 2018 @ 23:17:14

  Asculta Doamne! Striga nenorociți

 2. octavpelin
  feb. 23, 2018 @ 03:03:50

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. dininimapentrutine
  feb. 24, 2018 @ 04:05:09

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

 4. Muresan ghita romeo
  feb. 24, 2018 @ 05:14:38

  Dumnezeu este pretutindeni si acel sange varsat nevinovat al crestinilor va striga de sub altar razbunare si dumnezeu va trebui fiecare strop sa l aduca in fata altarului precum fiecare fapta

  • rodi
   feb. 24, 2018 @ 12:01:16

   Rasplata lor va fi mare, toti cei ce au biruit pana la capat, unii platind chiar cu pretul vietii lor pentru o credinta neclintita in Mantuitorul nostru.

 5. Trackback: O sută zece fete dintr-o școală din Nigeria au fost răpite de grupul terorist musulman Boko Haram | agnus dei - english + romanian blog
 6. Anthony Ianosel, L.C. (Ret)
  feb. 26, 2018 @ 04:49:57

  THE IMMENSE CRIMES AND OUTRAGES INFLICTED upon Christians in the Middle East will end very soon, at the „appearing of our Lord Jesus Christ” [https://billygraham.org/decision-magazine/december-2009/the-glorious-appearing-of-jesus-christ/ ] and Titus 2:13 [http://biblehub.com/titus/2-13.htm ]

  These poor Middle East Christian souls who are now being slaughtered by the forces of evil one, will be ushered into Yeshua’s Kingdom established at Jerusalem (Millennial Kingdom) [Zachariah 14:9-13; Rev. 5:9; Matt. 5:5].

  May the Lord Jesus SPEED up that glorious day of His appearing with his millions of saints! http://www.megiddo.com/qaprintable.asp?id=216 both for RELIEF to those Middle East saints and us, the general Christian population! WE, too, need divine RELIEF from evil forces that are arrayed against us, more vicious, year after year!

 7. Trackback: VIDEO Razboiul devastator din Siria – În şapte zile, 505 civili au fost ucişi, dintre care 123 sunt copii, şi au fost răniţi peste 2.400 | agnus dei - english + romanian blog
 8. Trackback: Războiul devastator din Siria – În şapte zile, 505 civili au fost ucişi, dintre care 123 sunt copii, şi au fost răniţi peste 2.400 – VIDEO | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: