Va începe un război între Israel și Iran?

De ani întregi, Iranul jură că va anihila Israelul. Acum, din cauza războiului civil sirian, forțele iraniene sunt mai aproape ca oricând de Israel. ată de ce liderii israelieni au mers în linia întâi, pentru a vedea pericolul cu ochii lor.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și membri ai cabinetului au vizitat granița de nord a Israelului la Înălțimile Golan, cu vedere spre Siria. Au primit informații de la șeful de Stat Major și de la alți ofițeri de armată.
„Sunt impresionat de lucrarea măreață pe care armata israeliană o face aici pentru protecția granițelor noastre și a țării noastre. Noi căutăm pacea, dar suntem pregătiți de orice scenariu. Nu recomand nimănui să ne provoace.” a spus el.

Israelul atrăgea atenția că Iranul creează o legătură terestră din Teheran până la granița Israelului cu Siria și s-a arătat îngrijorat de prezența în creștere a iranienilor, atât în Siria, cât și în Liban.
Analistul în Orientul Mijlociu, Jonathan Spyer, spunea pentru CBN că Iranul are succes și că

Vestul trebuie să contracareze regresul de până acum.
Iranienii au cel mai sofisticat și îndepărtat reprezentant. Spre deosebire de alte țări care privesc spre aceste trei națiuni, Siria, Irak și Liban, iranienii nu văd trei națiuni, ci un singur spațiu și se preocupă asiduu să-și comaseze forțele în spatele aliaților săi sau înaintea dușmanilor, în tot acest spațiu continuu dintre granița Iran-Irak și Marea Mediterană.

Aceasta e marea provocare pentru interesele Vestului și cred că cel mai urgent e, într-un fel, captarea acestei perspective și crearea unei politici similare pentru a-i putea contracara pe iranieni, să începem să vedem acest teritoriu ca un singur spațiu, să vedem ce piese avem pe tablă și cum putem ajuta aceste piese să înainteze și să dăm înapoi piesele conduse de dușman.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 216 – 17 februarie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Iranul face progrese privind scopul său de a domina regiunea și amenință Israelul

După incident, Departamentul de Stat al SUA a declarat că ambițiile Iranului de a-și răspândi puterea și dominația pun în pericol toate popoarele din regiune, iar Departamentul de Apărare al SUA spunea că Israelul e cel mai apropiat partener strategic din regiune și că susține pe deplin dreptul Israelului de a se apăra.
În Teheran, Iranul a minimalizat implicarea sa, în timp ce sute de mii de iranieni au celebrat 39 de ani de la revoluția iraniană.

Strigau ”Moarte Israelului”, și ”Moarte Americii” și au afișat un număr de rachete balistice.
Un expert israelian spunea că Iranul e hotărât să transforme Siria într-una dintre bazele sale militare, în timp ce Israelul e hotărât să oprească acest lucru.
Fostul ofițer de informații din cadrul IDF, Marco Mareno, spunea pentru CBN că Iranul face progrese privind scopul său de a domina regiunea și de a amenința Israelul. Libanul e deja al lor, urmează Irakul.

Siria încă nu e a lor, dar urmează. A fost o decizie strategică a Iranului să deschidă un front cu noi la Înălțimile Golan.

Cred că 2018 e un an important pentru noi în ce privește rezolvarea acestei probleme.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 217 – 24 februarie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

2 comentarii (+add yours?)

  1. dininimapentrutine
    feb. 22, 2018 @ 23:17:49

    Totul e in mâna lui Dumnezeu

  2. octavpelin
    feb. 23, 2018 @ 03:03:19

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: