Iranul ameninţă cu distrugerea oraşului Tel Aviv în cazul unui eventual conflict cu Israelul

Oraşul Tel Aviv va fi „distrus” în cazul în care Israelul va face vreun gest „nebunesc”, a ameninţat luni Mohsen Rezayee, un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei islamiste de la Teheran, informează site-ul israelian Ynetnews.com

În discursul rostit la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu a avertizat că ţara sa va acţiona direct împotriva Iranului, dacă va fi necesar, scrie Zf.ro.

Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, a catalogat discursul liderului israelian drept „un circ caricatural”.

Secretarul general al ONU anunță un SCENARIU DE COȘMAR: ‘RĂZBOIUL e la o scânteie distanță’

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat luni că este îngrijorat de posibilitatea unei confruntări directe între Israel şi mişcarea Hezbollah din Liban, relatează Reuters.

Într-o declaraţie acordată presei în capitala Portugaliei, Lisabona, oraşul său natal, Guterres a afirmat că ultimele semnale din partea Israelului şi a mişcării Hezbollah, susţinută de Iran, au arătat voinţa ca acest lucru să nu se întâmple, însă „uneori este suficientă o scânteie pentru ca un astfel de conflict să izbucnească”, scrie agerpres.ro.

„Sunt profund îngrijorat în legătură cu escaladările greu de anticipat din întreaga regiune”, a spus Gutteres, făcând de asemenea referire la îngrijorările Israelului în legătură cu diferite miliţii din Siria care se apropie de frontierele sale.

„Cel mai rău coşmar ar fi o confruntare directă între Israel şi Hezbollah. Nivelul distrugerilor din Liban ar fi absolut devastator, prin urmare sunt multe motive de îngrijorare în legătură cu această situaţie”, a adăugat el.

Afla mai mult – https://www.stiripesurse.ro/secretarul-general-al-onu-anun-a-un-scenariu-de-co-mar-razboiul-e-la-o-scanteie-distan-a_1249834.html

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    feb. 24, 2018 @ 02:33:15

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: