Pastorul Americii, Billy Graham, Invitat Obișnuit al Casei Albe Sub Zece Președinți Americani

Cel mai cunoscut evanghelist din lume, Rev. Billy Graham, a murit miercuri. Avea 99 de ani.
De la adolescentul de 16 ani, iubitor de baseball, care la descoperit pe Hristos într-un cort, la o întrunire de trezire spirituala, Graham a devenit indragitul presei internaționale, un predicator la o duzină de președinți și vocea consolatoare în vremuri de suferință națională. El a fost pastorul Americii.
 .
Graham a murit în casa sa montană din Montreat, NC, unde s-a retras în 2005, după aproape șase decenii pe drum, chemând  pe oameni la Hristos în peste 417 predicări și evenimente muzicale de la Miami la Moscova. Cruciada finală din New York în 2005 a fost sponsorizată de 1400 de biserici regionale din 82 de denominațiuni, potrivit USA Today.
 .
El și-a luat Biblia până la marginile Pământului în turnee de predicare numite „cruciade”. Președinții l-au sunat pe Graham în orele lor întunecate, iar milioane de oameni au spus că le-a arătat lumina.
 .
„Marele Billy Graham este mort”, a declarat președintele Trump miercuri. „Nu a fost nimeni ca el! Creștinii și oamenii de toate credințele și mediile de viață vor pierde scump prin trecerea lui, Un om foarte special”.
.
Președintele Consiliului pentru Cercetare al Familiei, Tony Perkins, observând începuturile umile ale lui Graham, a spus că „pentru că s-a predat lui Dumnezeu, el a fost folosit de El să realizeze extraordinarul – a impactat pentru totdeauna vieți nenumărațe de oameni”.
De
Ziua Națională de Rugăciune și Amintire în urma atacurilor din 11 septembrie, Graham a vorbit despre „misterul nelegiuirii și răului”, despre „lecția nevoii noastre a unuia de celălalt” și, în cele din urmă, despre speranță.
 .
„A fost atât de real, încât creștinismul  a devenit un adevăr real”, a spus Susan Harding, antropolog la Universitatea din California-Santa Cruz. „El a fost un om simplu, istoric și de primă importanță, toate la un loc si dintr-o dată. El putea să treacă de la perioadă de la Hristos până astăzi, de la o sferă până la voi, toate într-o propoziție”
 .
Grant Wacker, profesor de istorie creștină la Universitatea Duke, spune că Graham a reprezentat „ceea ce credeau și ar fi trebuit să gândească cei mai decenți oameni bisericești”.
Reputația lui a fost neatinsă de sex sau de scandaluri financiare. Când au apărut comentarii antisemite, pe măsură ce au apărut transcrierile conversațiilor cu Richard Nixon, Graham a fost prompt și profund apologetic.
 .
El nu a construit niciodată o biserică, nu a înființat o agenție de ajutor, nu a lansat un lobby politic sau a candidat pentru o functie de guvern. Totuși, el a redefinit viața protestantă americană prin popularizarea mesajului central al creștinismului – Hristos a murit pentru păcatele voastre – a minimalizat detaliile denominaționale și a proclamat bucuriile găsite în credință.
 .
Graham a fost totuși atras de cei de la putere.  El s-a întâlnit, s-a rugat, a  mângâiat și a glumit cu 12 președinți ai S.U.A. A găsit un echilibru fin care i-a permis să devină Pastorul Americii, indiferent pentru democrat sau republican. Nord sau Sud.
 .
Când afacerea președintelui Clinton cu Monica Lewinsky a ieșit la lumină, Graham a chemat la iertare. Clinton i-a spus lui Peter Boyer de la The New Yorker aceasta: „A luat în serios păcatul. Dar a luat în serios răscumpărarea.  Si a fost incredibil de puternic felul cum a făcut-o”.
Fostul președinte George W. Bush a spus că a fost o conversație cu Graham care l-a întors din căile sale de băut când era tânăr.
 .
„Nu l-am chemat niciodată pentru o chestiune specifică, dar influența lui este mai mare decât o problemă specifică, în ceea ce mă privește. Îți încălzește sufletul”, a spus Bush la un program special al canalului de televiziune ABC 20/20 despre predicator și politică. Graham a subliniat bucuria care se găsește în credință, cu toate acestea, înainte de alegerile prezidențiale din 2012, Graham a luat o pozitie  politică necaracteristică lui. El a autorizat anunțuri în pagini importante în  octombrie, cerând oamenilor să voteze politicieni care se opus căsătoriei între persoane de același sex pe „principii biblice”.
 .
El a adus la microfon un „umor ciudat, dar eficient”, spune Wacker, ceea ce I-a făcut un invitat prietenos. Graham a înregistrat mai mult de 50 de interviuri de radio sau televiziune numai cu Larry King . Asociația Evanghelică Billy Graham, pe care a înființat-o, acum condusă de fiul său Franklin, a folosit toate inovațiile de comunicare posibile pentru a duce Evanghelia în orice inimă dispusă de pe Pământ. Peste 214 de milioane de oameni din 195 de orașe și teritorii au auzit chemarea lui Dumnezeu în vocea lui Graham și l-au văzut distribuind Evanghelia în persoană sau prin legături prin satelit. Printre proiectele sale s-au numărat revista Creștinismul Astăzi (Christianity Today) fondată în 1956 și scrierea a peste 30 de cărți.
 .
De-a lungul numeroaselor distincții: Medalia de aur a Congresului acordată lui Billy și iubitei sale soții, Ruth, în 1996, Medalia prezidențială de libertate care i-a fost acordată în 1983 și Premiul Fundației Templeton pentru progresul religiei în 1982. Are chiar și o stea pe Walk of Fame de la Hollywood.„Fundamentaliștii l-au văzut excesiv de liberal și liberalii l-au văzut prea literalist vorbind despre păcat și mântuire. Echilibrul lui minunat între ei este esențial pentru moștenirea lui”, spune John Wilson, editorul Cărții și Culturii, o publicație soră a revistei Creștinismul Astăzi (Christianity Today).
 .
Ultimile decenii ale lui Graham au fost încetinite de boală și de rănire. El a fost diagnosticat cu boala Parkinson în 1989, oase rupte din căzături, bruște de hidrocefalie și runde de pneumonie.
Vârsta, boala și ruperea de oase prin cădere  l-au facut  să se chinue pentru a preda slujbe de 20 de minute.
 .
Ultima cruciadă a lui Graham, în iunie 2005, în New York, a atras 242.000 de oameni în Flushing Meadows; 8.786 au făcut un nou angajament față de Hristos și alte mii au fost reînnoite ori sau bucurat în credința lor.
 .
Apoi s-a retras la cabana din Montreat, NC, de pe vărful muntelui, unde cei cinci copii ai săi au crescut în mare parte fără ca  tatăl lor care călătorea să-și petreacă zilele cu Ruth. Ei au împărtășit studiul biblic, devotamentele și o reciclare nesfârșită a filmelor muzicalel pe care ei i-a plăcut să le urmărească. Au fost zile amare, cu Ruth atintita la pat și Billy bazandu-se pe un plimbător. Rugăciunea lor frecventă a fost: „Doamne.Ajută-mă”
La înmormântarea ei, în iunie 2007, Graham a numit-o pe Ruth cel mai bun creștin pe care la cunoscut vreodată.
 .
În 1996, când el și Ruth au primit medalia de aur a Congresului, el și-a împărtășit din nou credința în Dumnezeu cu câțiva dintre cei mai puternici oameni de pe Pământ:
„In timp ce Ruth și cu mine primim acest premiu, știm că într-o bună zi îl vom pune la picioarele celui pe care căutăm să-l slujim”.

19 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  feb. 23, 2018 @ 03:05:45

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. anatatar
  feb. 23, 2018 @ 20:03:42

  A republicat asta pe ANA TATAR ANDRAS.

 3. Trackback: VIDEO – Cuvantarea evanghelistului Billy Graham la Biserica Baptista Speranta Arad 11 Septembrie 1985 | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: AMERICANII ISI IAU RAMAS BUN DE LA BILLY GRAHAM | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: In Memoriam – Billy Graham Tributes – Michael W. Smith – The Gaithers – Chris Rice – Come To Jesus + more | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: AMERICA L-A IUBIT PE BILLY GRAHAM – Ultima călătorie prin munții Carolinei de Nord | agnus dei - english + romanian blog
 7. Trackback: Billy Graham va fi depus la loc de onoare, la fel ca președinții, în Rotonda Capitoliului | agnus dei - english + romanian blog
 8. Trackback: VIDEO – BILLY GRAHAM Priveghi in Charlotte, Carolina de Nord | agnus dei - english + romanian blog
 9. Trackback: Doi Președinți își iau rămas bun de la Billy Graham. Bill Clinton l-a întâlnit prima data la 11 ani, la o cruciadă… | agnus dei - english + romanian blog
 10. Trackback: LIVE de la ROTONDA din Washington D.C. – Presedintele Donald Trump si Congresul si Senatul American il Onoreaza pe Evanghelistul BILLY GRAHAM | agnus dei - english + romanian blog
 11. Trackback: Discursul Președintelui Donald Trump: Astăzi, în centrul acestei camere mari se află legendarul Billy Graham, ambasador al lui Hristos, care a reamintit lumii despre puterea rugăciunii și darul harului lui Dumnezeu | agnus dei - english + romanian b
 12. Trackback: Discursul Președintelui Donald Trump: Astăzi, în centrul acestei camere mari se află legendarul Billy Graham, ambasador al lui Hristos, care a reamintit lumii despre puterea rugăciunii și darul harului lui Dumnezeu | agnus dei - english + romanian b
 13. Trackback: Discursul Președintelui Donald Trump: Astăzi, în centrul acestei camere mari se află legendarul Billy Graham, ambasador al lui Hristos, care a reamintit lumii despre puterea rugăciunii și darul harului lui Dumnezeu | agnus dei - english + romanian b
 14. Trackback: Billy Graham a luptat și pentru drepturile civile | agnus dei - english + romanian blog
 15. Trackback: LIVE / IN DIRECT Serviciul de INMORMANTARE pentru BILLY GRAHAM, cu Donald Trump si Mike Pence | agnus dei - english + romanian blog
 16. Trackback: Pastorul Ionel Tutac de la Funeraliile lui Billy Graham [Convorbire telefonica RVE] | agnus dei - english + romanian blog
 17. Trackback: Răspunsuri pentru Viață – In memoriam: Billy Graham (1918-2018)– partea I | agnus dei - english + romanian blog
 18. Trackback: Inedit: Postul TV FOX News Carolina l-a onorat pe Billy Graham pe Facebook | agnus dei - english + romanian blog
 19. Trackback: Pastor Ionel L. Tutac FOTO Album – Inmormantarea lui Billy Graham | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: