Despre nimic! – Lazăr Gog

Despre nimic! – Lazăr Gog

Un cuvant special, o sa va surprinda, dar tot ce este in Biblie este special.

Punct de pornire, textul din 1 Corinteni 13:1-3

Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic. Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

M-am uitat in Biblie si am observat ca da o atentie speciala nimicului. Nu se ocupa Domnul de nimicuri, da o atentie speciala nimicului. Si pentru faptul ca Dumnezeu da o atentie speciala nimicului, nimicul in Sfanta Scriptura imbraca diferite forme pe care noi le-am vazut deja in viata noastra si poate ca nu ne-am dat seama despre ele, despre aspectele lor. Ce spune Biblia despre nimc?

Am gasit ca in Sfanta Scriptura, nimicul intai imbraca forma frustrarii omenesti, a dezamagirii omenesti. Uitati-va la Luca 5:4-5 pentru o legatura mai buna, ca sa putem intelege  ce vrea sa ni se comunice. – Când a încetat să vorbească, a zis lui Simon: „Depărteaz-o la adânc şi aruncaţi-vă mrejele pentru pescuire”. Drept răspuns, Simon I-a zis: „Învăţătorule, toată noaptea ne-am trudit şi n-am prins nimic, dar, la cuvântul Tău, voi arunca mrejele!” Toata noaptea ne-am trudit. Rezultatul este nimic. Pentru ca in Biblie, in primul rand, nimicul imbraca forma frustrarii omenesti….

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: