O sută zece fete dintr-o școală din Nigeria au fost răpite de grupul terorist musulman Boko Haram

 

Citeste – ATAC MORTAL IN NIGERIA – Grupuri armate au distrus 15 sate. Au masacrat creștinii și le-au distrus bisericile într-o represiune violentă împotriva religiei

ABUJA , Februarie 25 – O sută zece fete au fost anunțate dispărute ca urmare a unui atac asupra unei școli din nord-estul Nigeriei pus la cale de insurgenți suspectați că aparțin grupului militant musulman Boko Haram, a informat duminică ministrul de informații, care  poate fi una dintre cele mai mari răpiri de la răpirea din Chibok din 2014, potrivit MSN.com

Grupul militant islamist a obținut notorietate internațională după ce a răpit peste 270 de fete de la o școală din orașul Chibok. Acest caz a atras atenția globală asupra insurgenței și a lansat o campanie media socială de înaltă calitate, intitulată „Aduceţi-ne fetele înapoi acasă”

Președintele Muhammadu Buhari, fostul conducător militar în vârstă de 75 de ani, ales în 2015, după ce a promis că va zdrobi Boko Haram, a descris dispariția fetelor după atacul de luni din orașul Dapchi, statul Yobe, ca  un”dezastru național”.

Insurgenții au intrat luni în orașul Dapchi și au atacat școala fetelor, determinând ca sute de studenți să fugă. Unii dintre atacatori au fost camuflați, martorii afirmând că un număr de studenți credeau că aceștia erau soldați nigerieni.

„Guvernul federal a confirmat că 110 studente ale Colegiului Științific și Tehnic al Guvernului din Dapchi, statul Yobe, lipsesc, după ce insurgenții care se crede că provin dintr-o fracțiune a lui Boko Haram, au invadat luni școala”, a declarat ministrul de informații, într-o declarație.
Au existat confuzii cu privire la numărul celor lipsă, estimări variind de la 50 la mai mult de 100 de fete. Poliția de stat, guvernul Yobe și alții au dat cifre diferite în timp ce un părinte reprezentând familiile fetelor care au dispărut vineri, a declarat pentru Reuters că 105 fete lipsesc.

Rudenia uneia dintre victimele rapite. Foto BBC

Guvernul de stat Yobe a adăugat la confuzie atunci când a declarat miercuri că zeci de fete au fost salvate, doar pentru a emite o declarație a doua zi spunând că în mare parte ne se știe despre ele unde sunt, provocând furie printre localnici.

Forțele Aeriene Nigeriene au declarat duminică că șeful personalului aerian „a direcționat mobilizarea imediată a resurselor aeriene suplimentare și a personalului Forțelor Aeriene Nigeriene în nord-est cu singura misiune de a efectua căutări zi și noapte pentru fetele dispărute”.

„Eforturile reînnoite de localizare a fetelor se desfășoară în strânsă legătură cu alte forțe de securitate de suprafață”.

Ministrul de informații, Lai Mohammed, care a făcut parte dintr-o delegație de miniștri care sau întâlnit cu părinții și profesorii din Dapchi și au anunțat numărul fetelor dispărute, a declarat, de asemenea, că polițiștii și ofițerii de securitate au fost dispersați în școlile din stat.

Citeste –

 

 

6 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  feb. 25, 2018 @ 23:51:17

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

 2. Trackback: Strigătul creștinilor care suferă în nordul Siriei | agnus dei - english + romanian blog
 3. octavpelin
  feb. 26, 2018 @ 02:30:12

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. Anthony Ianosel, L.C. (Ret)
  feb. 26, 2018 @ 02:31:25

  THE IMMENSE CRIMES AND OUTRAGES INFLICTED upon Christians in the Middle East will end very soon, at the „appearing of our Lord Jesus Christ” [https://billygraham.org/decision-magazine/december-2009/the-glorious-appearing-of-jesus-christ/ ] and Titus 2:13 [http://biblehub.com/titus/2-13.htm ]

  These poor Middle East Christian souls who are now being slaughtered by the forces of evil one, will be ushered into Yeshua’s Kingdom established at Jerusalem (Millennial Kingdom) [Zachariah 14:9-13; Rev. 5:9; Matt. 5:5].

  May the Lord Jesus SPEED up that glorious day of His appearing with his millions of saints! http://www.megiddo.com/qaprintable.asp?id=216 both for RELIEF to those Middle East saints and us, the general Christian population! WE, too, need divine RELIEF from evil forces that are arrayed against us, more vicious, year after year!

 5. Trackback: VIDEO Razboiul devastator din Siria – În şapte zile, 505 civili au fost ucişi, dintre care 123 sunt copii, şi au fost răniţi peste 2.400 | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: Războiul devastator din Siria – În şapte zile, 505 civili au fost ucişi, dintre care 123 sunt copii, şi au fost răniţi peste 2.400 – VIDEO | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: