Trump accelerează mutarea ambasadei la Ierusalim. Erdogan și palestinienii au luat foc

Premierul israelian Benyamin Netanyahu a salutat decizia Statelor Unite: „Aceasta va face din a 70-a aniversare a independenței o sărbătoare încă și mai frumoasă”, a scris el pe Twitter. „Mulțumim d-le președinte Trump pentru conducerea și prietenia dvs.”
Departamentul de Stat de la Washington a confirmat mutarea sediului Ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim în luna mai, o decizie pe care liderii palestinieni au catalogat-o drept o „încălcare a dreptului internațional” și o acțiune care anulează rolul de mediator al Statelor Unite.
Anunțată inițial pentru 2019, mutarea ambasadei americane la Ierusalim va avea loc în mai, pentru a coincide cu a 70-a aniversare a statului evreu.
„Suntem foarte fericiți să facem acest proges istoric și așteptăm cu nerăbdare deschiderea din mai”, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Hans Nauert.
Premierul israelian Benyamin Netanyahu a salutat decizia Statelor Unite: „Aceasta va face din a 70-a aniversare a independenței o sărbătoare încă și mai frumoasă”, a scris el pe Twitter. „Mulțumim d-le președinte Trump pentru conducerea și prietenia dvs.”
Deși proclamată pe 14 mai 1948,  ziua independenței Israelului, este celebrată a 20-a zi după Pessah, anul acesta căzând pe 20 aprilie.
Anunțul Washingtonului a stârnit imediat furia palestinienilor. „A face să coincidă această dată cu ‘Nabka’ este o provocare pentru arabi, musulmani și creștini”, a declarat pentru AFP Saeb Erakat, numărul doi din Organizația pentru Eliberarea Palestinei.
Erekat, principalul negociator palestinian în procesul de pace întrerupt din 2014, a declarat că decizia SUA reprezintă „determinarea de încălcare a legislației internaționale, de a distruge soluția coexistenței a două state și de a lansa o provocare pentru sentimentele tuturor arabilor, musulmanilor și creștinilor din întreaga lume”.
Turcia, care s-a plasat în fruntea mișcării musulmane de contestare a acestei mutări, a denunțat „o decizie extrem de îngrijorătoare”. Ankara „va continua, alături de majoritatea comunității internaționale, să apere drepturile legitime ale palestinienilor”, a comunicat Ministerul turc de Externe. Această decizie „ilustrează insistența” guvernului american de „a demola condițiile pentru pace călcând în picioare dreptul internaționale, rezoluțiile Consiliului de Securitate privind Ierusalimul”.
SURSA – ACTIVE NEWS

6 comentarii (+add yours?)

 1. Mike Olari
  feb. 25, 2018 @ 13:11:04

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 2. v3b0y
  feb. 25, 2018 @ 14:21:01

  Nu inteleg dece musulmanul sef al Turciei baga in oala lor pe crestini . Sint crestin si ma bucur pentru Israel . Independenta Israelului trebuie sa devina REALA . Nu pot
  pricepe cum vor palestinienii dusmanosi sa aiba stat in circa , peste statul Israel .
  Niste teroristi nesimtiti . Este destul loc pe pamint . Numai niste retardati pot sa afirme ca pe aceeasi suprafata de teren pot exista doua state suprapuse . Care sa fie deasupra , care dedesubt ? Faptul ca arabii au cotropit acel pamint chinuind poporul evreu NU le da dreptul sa continue .
  Dar ce sa te astepti de la niste lifte ca turcii de care abea am scapat in 1877 . Astia nu stiu decit sa FURE ceeace nu este al lor . De exemplu inseala la produse electrotehnice . Ai impresia ca cumperi un lucru german si te trezesti ca este copia realizata de turci . Cumperi frigider Arctic , firma romaneasca cu traditie si calitate superioara si afli ca ai luat un produs de calitate indoielnica facut de turci care au pus laba pe fabrica noastra de frigidere . Vesnic niste hoti ca majoritatea musulmanilor ce s-au infiltrat in Europa sub pretextul razboiului Sirian . Vin din o multime de tari si cica sint refugiati sirieni . Vin sa ocupe Europa ca cica sa ne educe sa traim ca ei . Adica ? Sa fim ca ei niste inapoiati , destrabalati , desfrinati , depravati . Sa traim in poligamie , un barbat sa aiba mai multe sclave pe post de neveste prostituate .

  • rodi
   feb. 25, 2018 @ 17:01:03

   se folosesc de crestini pentru ca e convenient pentru ei sa-i mentioneze. Dar cand e vorba de persecutie, nu ridica un deget sa-i ajute majoritatea regimurilor din orientul mijlociu.

 3. octavpelin
  feb. 26, 2018 @ 02:31:12

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. v3b0y
  mart. 02, 2018 @ 21:02:25

  Scuze , am o problema . Pe sait nu mai pot comenta la diverse articole . Va rog frumos care este
  motivul ? v3b0y@yahoo.com pentru raspuns . Va rog mult .

  • rodi
   mart. 03, 2018 @ 00:09:14

   si eu am observat ca la unele articole scrie caci comentariile sunt inchise, dar noi nu am schimbat setarea la comentarii. Data viitoare cand se intampla, vrei te rog sa scrii la alt articol si sa dai link de la articolul unde nu iti merge si atunci putem sa investigam sau sa cerem ajutor de la wordpress. Noi rareori intram pe fata blogului, unde am vedea ca scrie ca comentariile sunt inchise si nu ne dam seama. Apoi, stiu ca uneori daca cineva pune link in mai multe comentarii sau doua sau mai multe linkuri intr-un comentariu, il baga la spam, dar atunci nu cred ca te-ar opri sa comentezi, doar nu ai stii ca te baga la spam cu comentul- deci, nu cred sa fie asta problema.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: