17 lideri creștini din consiliul consultativ în materie de credință al administrației Trump au vizitat Israelul în această săptămână. Programul e menit să întărească legăturile cu evanghelicii din SUA

17 lideri creștini din consiliul consultativ în materie de credință al administrației Trump au vizitat Israelul în această săptămână. Programul e menit să întărească și să adâncească legăturile cu evanghelicii din SUA. Printre cei 17 sunt Pastorii Jack Graham, Robert Jeffress si Greg Laurie FOTO Greg Laurie

17 lideri creștini din consiliul consultativ în materie de credință al administrației Trump au vizitat Israelul în această săptămână. Programul e menit să întărească și să adâncească legăturile cu evanghelicii din SUA

Administrația Trump a avut câteva reușite notabile în relațiile cu Israelul și cu creștinii evanghelici. Ministerul Turismului din Israel speră că această formulă va aduce noi vizitatori în Țara Sfântă.
17 lideri creștini din consiliul consultativ în materie de credință al administrației Trump au vizitat Israelul în această săptămână ca invitați ai Ministerului Turismului din Israel. Excursia face parte dintr-un program menit să întărească și se adâncească legăturile cu evanghelicii din SUA.

CBN a discutat cu pastorul Greg Laurie de la Harvest Ministry, cu dr. Robert Jeffress, pastor senior al First Baptist Church din Dallas și cu dr. Jack Graham, pastorul bisericii baptiste Prestonwood din Plano, Texas.

Suntem aici nu să-l reprezentăm pe președinte, ci ca prieteni și susținători ai Israelului.
Isus putea fi judecat de Pilat în loc de Irod, fiindcă, de Paște, Pilat locuia în palatul lui Irod.
Shahar Shilo e consultant la Muzeul ”Turnul lui David” din Ierusalim.

Obișnuim să spunem că, înainte să veniți în Israel, citeați Biblia în format alb-negru.
După ce ați vizitat Israelul, fiecare capitol, fiecare povestire, ori de câte ori citiți despre Pavel, Petru, Maria sau despre Isus, totul capătă viață, are o atmosferă proprie și devine colorat, „full HD”, „4K”.
Deși mulți dintre lideri au mai vizitat Israelul, ei spun că au văzut lucruri noi.

În Biblie se menționează că Isus a fost dus de la Pilat la palatul lui Irod și e pentru prima dată în viață când îl văd. I-am întrebat și despre importanța relațiilor dintre SUA și Israel. Cred că, într-un fel, America are nevoie de Israel tot așa de mult cum Israelul are nevoie de America fiindcă există o binecuvântare promisă în Geneza pentru cei care îi vor binecuvânta pe Avraam și urmașii săi, poporul evreu.

Iată că noi susținem singura democrație reală din Orientul Mijlociu.
Mai mult, ei sunt prietenii și aliații noștri. Înțelegem că fiecare națiune din lume are dreptul să-și numească propria capitală. De ce n-ar face-o și Israelul?

În urmă cu 3 000 de ani, David a fost cel care a numit Ierusalimul capitala Israelului.
Noi doar confirmăm ceea ce istoria ne-a învățat. Deși excursia e menită a încuraja vizitele în Israel, acești oameni o văd ca pe un pelerinaj care trece
dincolo de turismul simplu.

Biblia e ca un GPS al Israelului. Poți urmări Biblia în tot orașul și în toată țara și vedem multe lucruri importante.
Când venim aici, vedem mereu că credința noastră nu e clădită pe ficțiune, ci pe adevăruri istorice și văd cum oamenii capătă o cu totul altă perspectivă și cred în Biblie după ce au fost în Israel.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 217 – 24 februarie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    feb. 28, 2018 @ 02:54:04

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: