SUA, apel major către Rusia, în urma bombardamentelor sângeroase din Siria

Washingtonul a îndemnat luni Moscova, mare aliat al regimului Bashar al-Assad, să acţioneze pentru a pune capăt ofensivei asupra regiunii Ghouta Orientală, fief al rebelilor situat la porţile Damascului bombardat de mai multe zile în pofida apelului unanim al Consiliului de Securitate al ONU pentru un armistiţiu, relatează AFP.

„Statele Unite îndeamnă la încetarea imediată a operaţiunilor ofensive şi deschiderea de urgenţă a accesului lucrătorilor umanitari pentru ca aceştia să le poată acorda îngrijiri răniţilor şi livra un ajutor umanitar absolut necesar”, a scris purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, înt-o serie de mesaje pe Twitter.

„Rusia are influenţa necesară pentru a pune capăt acestor operaţiuni dacă ea decide să îşi respecte obligaţiile faţă de acordul ONU de încetare a focului”, a adăugat Heather Nauert.

De o rară violenţă, campania aeriană împotriva regiunii Ghouta Orientală a ucis de la 18 februarie peste 550 de civili, reaminteşte AFP.

Afla mai mult – https://www.stiripesurse.ro/sua-apel-major-catre-rusia-in-urma-bombardamentelor-sangeroase-din-siria-ce-a-solicitat-washington-ul_1251334.html

Cititi – Războiul devastator din Siria – În şapte zile, 505 civili au fost ucişi, dintre care 123 sunt copii, şi au fost răniţi peste 2.400 – VIDEO

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    feb. 28, 2018 @ 02:56:47

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: