Titus Corlățean – ”Este un eveniment crucial în istoria contemporană a României când România va asuma președinția Uniunii Europene în 2019.”

Ce se v-a întâmpla cand România preia cârma Consiliului UE în 2019?

România va deține președinția acestei importante instituții compuse din membrii de state și de guverne ale tuturor statelor membre ale UE- care are între principale atribuții: negocierea și adoptarea acelor legislative împreună cu Parlamentul european, coordonează politicile statelor membre în domeniul apărării sau adoptarea bugetului UE-  poate să ofere țării noastre o reală șansă pentru a-și demonstra calitatea, valoarea aportului său în cadrul marelui proiect european comun.

Acest eveniment poate fi rezumat prin câteva date statistice:- România, ca președinte al Consiliului UE va conduce 1000-1500 reuniuni ale consiliului, 30-40 de Consilii UE informale, iar miniștri sau europarlamentarii români vor avea numeroase întâlniri  bilaterale cu miniștri, comisari europeni și membrii ai Parlamentului European, în țara noastră urmând să aibă loc,  în aceeași perioadă, 150-200 de întâlniri în marja aceluiași mandat. La toate aceste date adăugăm și cele 200-250 de dosare legislative asupra cărora trebuie să decidă Consiliul UE.(Jurnal.ro)

Este un eveniment crucial în istoria contemporană a României când România va asuma președinția Uniunii Europene în 2019.”

Senatorul a abordat un subiect care nu a fost tratat cu mare seriozitate în ultima perioadă. Concret- , în calitatea sa de președinte al comisiei speciale comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consilului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, Titus Corlățean a vorbit despre pregătirea Președinției României la Consiliul UE.

Chestionat în legătură cu prioritățile pe care acesta le are din perspectiva funcției pe care o ocupă, Corlățean a precizat că a avut o discuție ”foarte profesionistă acum câteva luni cu Comisia de Afaceri Europene din Slovacia, țară care a avut președinția anterior”.

”Decizia Parlamentului de a mă desemna în această funcție este foarte recentă și pratic sunt în forma de organizare logistică a resursei umane. Este foarte important să formezi echipa, care nu este foarte numeroasă: 3 persoane, și partea logistică – pentru a putea funcționa corect. Avem foarte multe de făcut în doar 10 luni. Am participat la o discuție foarte profesionistă acum câteva luni cu Comisia de Afaceri Europene din Slovacia, țară care a avut președinția anterior, a venit în România și am avut un schimb de experiență extrem de util”, ne-a mai spus acesta.

Nu în ultimul rând, fostul ministru de Externe a adus în discuție faptul că preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene este o oportunitate pentru România ca să promoveze anumite interese specifice ale țării noastre.

Află mai mult – PS NEWS

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    feb. 28, 2018 @ 02:56:20

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: