SUA – Membrii din Congres s-au săturat  de practicile AP de a-i plăti cu bani proveniți din impozitele plătite de americani pe teroriștii care ucid israelieni.

 

Membrii din Congres, de ambele tabere, s-au săturat de practicile AP de a-i plăti cu bani proveniți din impozitele plătite de americani pe teroriștii care ucid israelieni.

Guvernul Statelor Unite a fost de departe cel mai mare donator către Autoritatea Palestiniană de la semnarea Acordurilor de la Oslo dintre israelieni și palestinieni din 1994.
Membrii din Congres, de ambele tabere, s-au săturat însă de practicile AP de a-i plăti cu bani proveniți din impozitele plătite de americani pe teroriștii care ucid israelieni. Iată că acum s-a decis să se treacă la acțiune.
Proiectul de lege ”Taylor Force”, care a trecut de Cameră, ar urma să fie votat în Senat în zilele viitoare. Legea ar urma să taie finanțarea SUA către AP dacă nu încetează practicile sale de a-i plăti pe ucigași.

Anul trecut, AP a efectuat plăți de acest gen către 30 000 de oameni, în valoare de 355 de milioane de dolari.
Proiectul de lege propus de Congres se numește ”Taylor Force”, după numele unui soldat american ucis în timp ce vizita Israelul. Teroristul care l-a înjunghiat cu bestialitate a fost neutralizat de poliție, dar AP l-a lăudat, iar acum familia lui s-a aranjat pe viață. E vorba de o practică ce dă fiori despre care legislatorii americani cred că trebuie oprită, după cum spunea senatorul Lindsey Graham, aflat într- un tur de constatare în Orientul Mijlociu.

Mă deranjează profund faptul că Autoritatea Palestiniană îi plătește pe tineri să ajungă teroriști.
Așteptați-vă ca această lege să fie adoptată.

Spunând acestea, sunt gata să conlucrez cu palestinienii și aș dori să le putem oferi mai mult ajutor, dar legea ”Taylor Force” trebuie impusă ca precondiție. Aceste lucruri au survenit în timpul unei alte controverse dintre liderii SUA și cei palestinieni referitor la alte milioane de dolari finanțați de SUA către agenția ONU care se ocupă de refugiații palestinieni.
Președintele Trump spunea că va tăia finanțarea pentru UNRWA fiindcă președintele AP, Mahmud Abbas, nu vrea să revină la masa negocierilor.

Ca urmare, din program se vor tăia 65 de milioane de dolari.
Fondul a fost înființat în urmă cu aproape 70 de ani pentru a ajuta palestinienii loviți de sărăcie, dar criticii spun că n-ar mai trebui să fie refugiați palestinieni după atâtea decenii și că agenția e folosită pentru promovarea unei agende anti-israeliene.

Abbas a amenințat cu mai mult terorism la ședința ONU din această săptămână dacă SUA nu reîncepe finanțarea.
Abbas a mai promis că nu se va întâlni cu negociatorii de pace trimiși de SUA până ce administrația Trump nu revine asupra deciziei de a muta ambasada SUA la Ierusalim.
Ambasadorul la ONU, Nikki Haley, spunea că aceasta nu se va întâmpla niciodată.
Ea i-a mai transmis lui Abbas un nou mesaj, ca răspuns la o afirmație a AP cum că nu liderii palestinieni reprezintă problema din Orientul Mijlociu.

Am să refuz sfatul primit din partea negociatorului dvs., Saeb Erekat.
Nu voi tăcea, ci mai degrabă voi rosti politicos niște adevăruri crude.
Tensiunile dintre SUA și AP vor rămâne probabil la fel, în timp ce Senatul se ocupă de legea ”Taylor Force”, care are susținere din ambele partide și e de așteptat să fie adoptată.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 217 – 24 februarie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: