Deputații din Carolina de Sud au reintrodus un proiect de lege care protejează drepturile profesorilor de a participa la rugăciuni

COLUMBIA, S.C. – Deputații din Carolina de Sud au reintrodus un proiect de lege care ar proteja drepturile profesorilor de a participa la rugăciunile conduse de studenți în școlile publice. Un al doilea proiect de lege la care se lucrează, de asemenea, ar permite profesorilor să conducă și rugăciuni, potrivit Christian News.

Un forum de Universitate a avut loc luni la biserica baptistă Savannah Grove pentru a discuta propunerile cu publicul. Mai mulți parlamentari care susțin acest proiect au participat la întâlnire și au auzit părerile ambelor părți.
„Este trist faptul că trebuie să introducem un proiect de lege care în primul rând este  un drept dat de Dumnezeu”, a declarat Rep. Richie Yow, R-Chesterfield, potrivit ziarului Morning News din Florența.

„Chiar acum, modul în care este stability de stat este că profesorii nu se pot ruga cu elevii, chiar și atunci când ei o cer, și este dreptul nostru dat de Dumnezeu să putem face asta”, a spus el. „Noi luăm de la oameni libertatea de exprimare, iar aceste proiecte de lege dau doar o parte din acea libertate înapoi pe care aceste familii le-au dobândit”.

Reprezentantul Bill Chumley, R-Spartanburg, a spus: „Când scoți rugăciunea din școli, o înlocuiești cu detectoare de metale”.
După cum s-a raportat anterior, parlamentarii au prezentat de asemenea H.B. 3345 în 2016 și 2017, dar nu a trecut de Comitetului pentru Educație și Lucrări Publice.

„Un profesor angajat într-un district școlar public poate exprima un punct de vedere religios și poate conduce sau participa la orice rugăciune condusă de studenți sau grupuri de rugăciune organizate de studenți, cluburi religioase sau alte adunări religioase organizate de studenți ai unei școli publice” se citește în proiectul de lege.. afirmă că profesorii ar trebui să aibă dreptul să se angajeze în exercitarea liberă a religiei fără retribuție.

Nu este clar dacă al doilea proiect de lege a fost depus încă din moment ce nu a fost localizat pe site-ul Legislativului din Carolina de Sud.
În timpul ședinței, un musulman a vorbit împotriva propunerilor, spunând că, dacă rugăciunea este creștină, ar putea face pe cei de alte credințe să se simtă marginalizați.
„Este o pantă alunecoasă”, a spus Michael Muhammad. „Am mai fost aici inainte. Să o lăsăm în pace.
Dar un rezident a spus că nu se va simți lăsat pe dinafară dacă ar vedea un profesor care se roagă cu studenții creștini.

„Dacă profesorul meu, atunci când eram la școală (din clasa șasea până într-a opta), se ruga la catedră sau se ruga cu câțiva studenți și eram agnostic, ateu, evreu sau orice altceva – nu o parte din rugăciunea ei sau a lui – nu cred ca m-aș simți intimidat sau incomod „, a declarat Alan Patrick, potrivit WSOC-TV.

Reprezentanții: Mike Burns, R-Greenville; Steven Long, R-Boiling Springs; Todd Atwater, R-Lexington; Josiah Magnuson, R-Campobello; Rick Martin, R-Newberry și Ashley Trantham, R-Greenville, sunt co-sponsori ai facturilor. Mai mulți sunt activi în bisericile lor.

In 2014, peste 400 de locuitori din Carolina de Sud au participat la un miting în sprijinul punerii rugăciunii înapoi în școală. Rugăciunea oficială la școală a fost înterzisă pentru prima dată în America în 1962 în decizia Curții Supreme a lui Engle v. Vitale, care a implicat un caz din Hyde Park, New York. Înainte de hotărâre, elevii au fost condusi în fiecare dimineață într-o rugăciune scriptică, care se citea: „Dumnezeule Atotputernic, recunoaștem dependența noastră de tine și binecuvântează-ne pe noi, pe părinții noștri, pe învățătorii noștri și pe țara noastră. Amin.”

„Când î-L lăsăm pe Dumnezeu înapoi în școlile noastre în mod deschis, cred că ne putem aștepta ca mâinile lui Dumnezeu să ne crească copiii”, a spus el pentru WBTW-TV atunci.
După cum s-a raportat anterior, în 1806, dr. Benjamin Rush, semnatar al Declarației de Independență și vicepreședinte al Societății Biblice din Philadelphia, a spus: „Singurul mijloc de a întemeia și perpetua formele republicane de guvernare este educația universală a tinerilor noștri în principiile creștinismului prin intermediul Bibliei „.

În 1828, la numai 41 de ani de la semnarea Constituției Statelor Unite, Noah Webster, cunoscut sub numele de Tatăl American de Bursă și Educație, a scris: „În opinia mea, religia creștină este cea mai importantă și una dintre primele lucruri în care toți copiii, sub un guvern liber, ar trebui instruiți. … Nici un adevăr nu este mai evident în mintea mea decât că religia creștină trebuie să fie baza oricărui guvern destinat să asigure drepturile și privilegiile unui popor liber „.

http://christiannews.net/2018/02/17/south-carolina-lawmakers-re-introduce-bill-that-would-protect-rights-of-teachers-to-join-in-student-led-prayers/

RUGACIUNE La o scoală

Video

5 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  mart. 01, 2018 @ 23:34:01

  O veste buna! Se reîntoarce SUA la normalitate?

 2. octavpelin
  mart. 02, 2018 @ 02:31:09

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. Trackback: Deputații din Carolina de Sud au reintrodus un proiect de lege care protejează drepturile profesorilor de a participa la rugăciuni – CrestinTotal.ro
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: