Povestea soției lui Billy Graham

 

A fost fiica unor medici misionari care au slujit în China în anii ‘20 și începutul anilor ‘30. Ruth a promis că nu se va căsători niciodată însă, de-a lungul anilor, Dumnezeu i-a înduioșat inima.

La începutul lucrării lui Billy, au pus o strajă peste relația lor și au făcut o promisiune că Billy nu va fi niciodată singur într-o încăpere cu o femeie care nu este soția lui. În public, Ruth a fost cunoscută pentru grația, eleganța și frumusețea ei. Ea a călătorit prin lume de două ori și a mers cu el și în cruciadele sale.

Povestea lui Billy Graham nu ar fi completă fără cea a soției sale, Ruth Bell Graham. Să aruncăm o privire asupra vieții acelei femei despre care Billy Graham a spus că a fost sufletul său pereche.

Ruth Graham a crescut în China. A fost fiica unor medici misionari care au slujit în China în anii ‘20 și începutul anilor ‘30. Ruth a promis că nu se va căsători niciodată însă, de-a lungul anilor, Dumnezeu i-a înduioșat inima. Când fiul producătorului de lactate a cunoscut-o la facultate, el a știut că ea este aleasa.
Ruth Graham: Îmi amintesc doar că m-am dus acasă, am îngenunchiat și am spus: „Doamne, dacă îmi îngădui să îmi petrec restul vieții mele cu acest om, pentru mine va fi un privilegiu”. Din fericire, nu am știut pentru ce m-am rugat. Dacă aș fi știut ce mă aștepta, nu aș fi avut curajul să spun acea rugăciune.
În august 1933 Ruth și Billy s-au căsătorit.

După șase ani, Billy și-a lansat lucrarea prolifică și viața lor s-a schimbat. De-a lungul anilor, Dumnezeu i-a binecuvântat pe soții Graham cu cinci copii: Franklin, Ruth, Anne, Gigi și Ned. Ruth a crescut adesea singură copiii, în timp ce Billy era plecat.
Franklin Graham, fiul lor, a spus: „Mama noastră e deosebită. Tatăl nostru a fost plecat mult timp. Mama ne-a crescut.”
Ruth Graham: Căsătoria este un angajament. Dragostea nu e un sentiment. Dragostea înseamnă acțiune.

A fost o sarcină grea. Când au întrebat-o dacă s-a gândit să divorțeze de Billy a spus aceste cuvinte faimoase: „Să divorțez? Nu! Să îl ucid? Da!” Însă cei doi au fost foarte devotați unul celuilalt și au rămas credincioși în cei peste 60 de ani de căsnicie. La începutul lucrării lui Billy, au pus o strajă peste relația lor și au făcut o promisiune că Billy nu va fi niciodată singur într-o încăpere cu o femeie care nu este soția lui. În public, Ruth a fost cunoscută pentru grația, eleganța și frumusețea ei. Ea a călătorit prin lume de două ori și a mers cu el și în cruciadele sale. Ruth a dovedit că este demnă de Billy și asta le-a prins bine. Acasă, Ruth avea un sens al umorului. A fost o pictoriță și o scriitoare pasionată. A scris multe cărți și multe articole pentru ziare și reviste. În prezent, jurnalul ei este expus la Biblioteca Billy Graham. La deschiderea bibliotecii, Billy, și-a exprimat stima pentru Ruth.

„ Îmi lipsește foarte mult soția mea. De șase luni, soția mea zace la pat. Între camera mea și camera ei este baia. Când trec pe lângă ușa ei, care este mereu deschisă, intru să o văd și îmi amintesc de toate lucrurile bune pe care le-am făcut împreună. Azi vreau să o cinstesc și să vă spun cât de mult o iubesc și să vă spun ce femeie minunată a fost!” a spus Billy Graham.

Ruth Graham: Noi vedem moartea dintr-o perspectivă greșită. Ne uităm la pierderi. Trebuie să o privim prin perspectiva lui Dumnezeu. Un copil merge acasă. În cer e o mare bucurie când un copil al lui Dumnezeu se întoarce acasă.
Acum sunt împreună.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 711 – 4 martie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

Citeste si –

 1. Discursul Președintelui Donald Trump: Astăzi, în centrul acestei camere mari se află legendarul Billy Graham, ambasador al lui Hristos, care a reamintit lumii despre puterea rugăciunii și darul harului lui Dumnezeu
 2. Doi Președinți își iau rămas bun de la Billy Graham. Bill Clinton l-a întâlnit prima dată la 11 ani, la o cruciadă
 3. LIVE de la ROTONDA din Washington D.C. – Presedintele Donald Trump si Congresul si Senatul American il Onoreaza pe Evanghelistul BILLY GRAHAM
 4. Povestea soției lui Billy Graham
 5. Pastorul președinților – Billy Graham era cunoscut ca „pastorul președinților”, fiind prieten cu 11 comandanți supremi.
 6. Billy Graham 1918 – 2018 (FOTO / VIDEO Memorialul de la Capitoliu si Inmormantarea)
 7. LIVE / IN DIRECT Serviciul de INMORMANTARE pentru BILLY GRAHAM, cu Donald Trump si Mike Pence
 8. Billy Graham a luptat și pentru drepturile civile
 9. Răspunsuri Pentru Viață – Iacob Berghianu – In Memoriam: Billy Graham [CREDO TV]
 10. Billy Graham va fi depus la loc de onoare, la fel ca președinții, în Rotonda Capitoliului
 11. VIDEO – BILLY GRAHAM Priveghi la LIBRARIA Billy Graham din Charlotte, Carolina de Nord
 12. Vizita lui Billy Graham la Ierusalim cu aproape 60 de ani în urmă – A predicat mesajul Invierii Domnului Isus
 13. Comunicatul Președintelui DONALD TRUMP privind trecerea din viață a Reverendului Billy Graham
 14. Președintele George W. Bush povestește – Cum mi-a schimbat viața Billy Graham
 15. AMERICANII ISI IAU RAMAS BUN DE LA BILLY GRAHAM – LIVE VIDEO – Cortegiul de automobile il va transporta pe Billy Graham din Asheville la Charlotte, locul unde s-a nascut
 16. AMERICA L-A IUBIT PE BILLY GRAHAM – Ultima călătorie prin munții Carolinei de Nord
 17. Pastorul Americii, Billy Graham, Invitat Obișnuit al Casei Albe Sub Zece Președinți Americani (1)
 18. Înmormântarea lui Billy Graham va avea loc într-o „catedrală de pânză” în 2 martie 2018
 19. Franklin Graham: Astazi, la varsta de 99 de ani, Billy Graham a parasit lumea asta pentru o viata eterna in cer, intr-un loc pregatit de Isus Hristos, pe care l-a propovaduit timp de 80 de ani
 20. ,,CALEA CRUCII – Ultima predica / ultimul mesaj a lui Billy Graham
 21. Pastorul Americii, Billy Graham, a avut influenţă la Casa Albă în mandatul a 10 preşedinţi americani(2)
 22. Vizita în România comunistă a unuia dintre cei mai influenţi oameni ai secolului XX. Cine a fost Billy Graham
 23. VIDEO FULL – Billy Graham in Romania
 24. Teofil Stanciu – Cum s-au întâlnit românii cu Billy Graham, supranumit „pastorul Americii”
 25. Paul Negrut – Responsabilitatea mea pentru mantuirea celor din jur – Marcu 5:1-20 + Film cu vizita lui Billy Graham la Oradea
 26. Pastorul Ionel Tutac de la Funeraliile lui Billy Graham [Convorbire telefonica RVE]
 27. Billy Graham. Ambasadorul lui Dumnezeu – de Nicolae.Geantă
 28. Billy Graham. The Ambasador of God – by Nicolae.Geantă
 29. Interviu cu Iosif Ton la trecerea din viata a Evanghelistului Billy Graham
 30. Viorel Iuga – Dacă respectăm slujirea fratelui Billy Graham, atunci să ne facem timp şi în zilele acestea să vorbim măcar unei persoane despre salvare.
 31. VIDEO – Cuvantarea evanghelistului Billy Graham la Biserica Baptista Speranta Arad 11 Septembrie 1985
 32. The Gaithers – In Memoriam, Billy Graham 1918-2018

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: