Răspunsuri pentru Viață – In memoriam: Billy Graham (1918-2018)– partea I

RpV 116 In memoriam: Billy Graham (1918-2018)– partea I.

Vezi PARTEA a 2-a aici – Răspunsuri Pentru Viață  – In memoriam: Billy Graham (1918-2018) -partea a II-a

Iacob Berghianu: Bun găsit, dragi telespectatori! Episodul de față, prezentat în prime-time astăzi  2 martie 2018, are un caracter cu totul special, comemorativ, fiind intitulat ”În memoriam: Billy Graham” având o dublă semnificație și relevanță. În primul rând, ne propunem să aducem în atenția dvs. faptul că chiar azi, în 02.03.2018, în orașul Charlotte, Statele Unite ale Americii are loc servicul funerar al inegalabilului evanghelist internațional Billy Graham, care, la venerabila vârstă de 99 de ani a părăsit ale lumii hotare.

A plecat, în fapt, pe 21 februarie 2018, la Cel pe care L-a slujit cu atâta devotament aproape 80 de ani de viață. În al doilea rând, și legat tocmai de slujirea evanghelistic-misionară a lui Billy Graham, în prezentul și în următorul episod, vom prezenta înregistrarea audio-vizuală de arhivă care a imortalizat un eveniment considerat incredibil, pentru vremurile de atunci, petrecut în urmă cu 33 de ani, în anul 1985, în țara noastră. În plină dictatură comunistă ceaușistă, regretatul evanghelist american Billy Graham a susținut o veritabilă campanie de vestire a Evangheliei în 7 mari orașe de pe tot întinsul României. Așa că, atât în prezentul episod, cât și în următorul, vom face doar scurte intro-uri, de câteva minute, lăsându-vă să vizionați reportajul privitor la, după cum spuneam, incredibilul eveniment petrecut în vremuri atee, de tristă amintire.

Dar, mai întâi, câte ceva despre persoana Billy Graham, pentru cei care nu au auzit prea multe despre marele evenghelist, urmând a continua cu câteva succinte informații de același gen și în introducerea episodului RpV următor. Revista Time l-a inclus pe William Franklin Graham Jr (alias Billy Graham) pe locul 4 în lista celor mai influenți 100 de oameni ai secolului XX. În sondajele Gallup privitoare la „Cel Mai Admirat Om din lume”, a avut 60 de prezențe în top 10, pe parcursul a 7 decenii, mai multe decât orice altă personalitate de anvergură mondială. A consiliat 10 președinți ai Statelor Unite ale Americii, unii dintre aceștia recunoscând și mărturisind public impactul major pe care acesta l-a avut asupra lor. Billy Graham a fost supranumit și „pastorul Americii”, fiind invitat și consultat în evenimente și momente-cheie ale istoriei relativ recente ale SUA.

Începând cu 1967, începând cu Iugoslavia, a obținut permisiunea să viziteze mai multe țări din spatele „Cortinei de Fier”, ajungând și în România, unde, în anul 1985, după cum am precizat deja, a predicat în 7 orașe, în fața a peste 100 de mii ascultători, în locașuri de cult ortodoxe, romano-catolice, baptiste, penticostale și chiar, mozaice. Peste câteva minute, vom prezenta, după cum spuneam, prima parte a acestei slujiri de neuitat pentru creștinii români, indiferent de confesiune.

Dar, pentru coincidența, intenționată de altfel, de care vorbeam la început, permiteți-ne să prezentăm câteva informații despre HYPERLINK „https://rodiagnusdei.wordpress.com/2018/02/22/inmormantarea-lui-billy-graham-va-avea-loc-intr-o-catedrala-de-panza-in-2-martie-2018/serviciul de înmormântare a lui Billy Graham, care are loc chiar azi, 2 martie 2018, la prânz, ora locală, când lumina soarelui este în modul cel mai generos revărsată pe pământ. Billy Graham își termină alergarea, la fel cum a început-o, sub un mare cort alb, de pânză, în fața a mii de oameni.

Purtătorul de cuvânt al familiei, Mark DeMoss, a anunțat că serviciul funerar al lui Graham va avea loc vineri, 2 martie, într-un cort de pânză amenajat lângă Biblioteca Billy Graham din Charlotte, Carolina de Nord. Sicriul lui Graham a fost mutat din casa funerară din Asheville la Charlotte, sâmbătă, 24 februarie și a fost depus la Graham Family Homeplace unde publicului i se va permite să-și aducă un ultim omagiu. Familia precizează că serviciul funerar este privat și-i va include doar pe membrii familiei, prietenii și liderii comunității care au fost atinși de lucrarea evanghelistului. Aproximativ 2.300 de persoane vor fi invitate să participe la serviciul estimat a ține 90 de minute. Se menționează că defunctul a avizat personal programul și detaliile ceremoniei funerare, cu câțiva ani înainte de moartea sa, și s-a asigurat că atenția audienței nu va fi îndreptată asupra personei sale, ci asupra Evangheliei.

Fiul său, Franklin Graham, va avea mesajul principal, în timp ce fratele său și cele trei surori vor avea scurte cuvântări ”In memoriam”. Și un fapt inedit. Sicriul lui Graham a fost executat manual, la cererea lui, în 2006, de către deținuții din închisoarea Angola. Graham va fi îngropat lângă soția sa, Ruth, care a murit în 2007, în grădina Bibliotecii Billy Graham. Să urmărim, acum, nu înmormântarea (!), ci lucrarea din țara noastră, în 1985, a marelui evanghelist, respectiv prima parte a reportajului.  În episodul RpV următor vom putea urmări și cea de-a doua parte a reportajului.

Trebuie să adaug că, în ce mă privește, am venit cu toată inima și bucuria de la Tg. Mureș la Cluj, pentru a-l audia pe marele evanghelist, în ciuda restricțiilor securisto-comuniste, și trebuie să mărturisesc că impactul asupra mea a acelui eveniment a fost special, după cum specială a fost și influența scrierilor sale evanghelistice, care scăpaseră cenzurii comniste și pe care le-am citit cu o mare sete și foame spirituală. Vă dorim, așadar, tuturor: Vizionare plăcută, mângăietoare și mântuitoare! (Rugăm a avea îngăduința necesară vis-a-vis de artificiile tehnicii audiovizuale, de acum câteva decenii! Dar, credem că informațiile și mesajul din material prevalează! Să nu uităm, cultura iudeo-creștină își are fundamentul pe cuvânt, nu pe imagine, chiar dacă uzităm și de imagini!) Multă binecuvântare de Sus!

Citeste si –

 1. Discursul Președintelui Donald Trump: Astăzi, în centrul acestei camere mari se află legendarul Billy Graham, ambasador al lui Hristos, care a reamintit lumii despre puterea rugăciunii și darul harului lui Dumnezeu
 2. Doi Președinți își iau rămas bun de la Billy Graham. Bill Clinton l-a întâlnit prima dată la 11 ani, la o cruciadă
 3. LIVE de la ROTONDA din Washington D.C. – Presedintele Donald Trump si Congresul si Senatul American il Onoreaza pe Evanghelistul BILLY GRAHAM
 4. Povestea soției lui Billy Graham
 5. Pastorul președinților – Billy Graham era cunoscut ca „pastorul președinților”, fiind prieten cu 11 comandanți supremi.
 6. Billy Graham 1918 – 2018 (FOTO / VIDEO Memorialul de la Capitoliu si Inmormantarea)
 7. LIVE / IN DIRECT Serviciul de INMORMANTARE pentru BILLY GRAHAM, cu Donald Trump si Mike Pence
 8. Billy Graham a luptat și pentru drepturile civile
 9. Răspunsuri Pentru Viață – Iacob Berghianu – In Memoriam: Billy Graham [CREDO TV]
 10. Billy Graham va fi depus la loc de onoare, la fel ca președinții, în Rotonda Capitoliului
 11. VIDEO – BILLY GRAHAM Priveghi la LIBRARIA Billy Graham din Charlotte, Carolina de Nord
 12. Vizita lui Billy Graham la Ierusalim cu aproape 60 de ani în urmă – A predicat mesajul Invierii Domnului Isus
 13. Comunicatul Președintelui DONALD TRUMP privind trecerea din viață a Reverendului Billy Graham
 14. Președintele George W. Bush povestește – Cum mi-a schimbat viața Billy Graham
 15. AMERICANII ISI IAU RAMAS BUN DE LA BILLY GRAHAM – LIVE VIDEO – Cortegiul de automobile il va transporta pe Billy Graham din Asheville la Charlotte, locul unde s-a nascut
 16. AMERICA L-A IUBIT PE BILLY GRAHAM – Ultima călătorie prin munții Carolinei de Nord
 17. Pastorul Americii, Billy Graham, Invitat Obișnuit al Casei Albe Sub Zece Președinți Americani (1)
 18. Înmormântarea lui Billy Graham va avea loc într-o „catedrală de pânză” în 2 martie 2018
 19. Franklin Graham: Astazi, la varsta de 99 de ani, Billy Graham a parasit lumea asta pentru o viata eterna in cer, intr-un loc pregatit de Isus Hristos, pe care l-a propovaduit timp de 80 de ani
 20. ,,CALEA CRUCII – Ultima predica / ultimul mesaj a lui Billy Graham
 21. Pastorul Americii, Billy Graham, a avut influenţă la Casa Albă în mandatul a 10 preşedinţi americani(2)
 22. Vizita în România comunistă a unuia dintre cei mai influenţi oameni ai secolului XX. Cine a fost Billy Graham
 23. VIDEO FULL – Billy Graham in Romania
 24. Teofil Stanciu – Cum s-au întâlnit românii cu Billy Graham, supranumit „pastorul Americii”
 25. Paul Negrut – Responsabilitatea mea pentru mantuirea celor din jur – Marcu 5:1-20 + Film cu vizita lui Billy Graham la Oradea
 26. Pastorul Ionel Tutac de la Funeraliile lui Billy Graham [Convorbire telefonica RVE]
 27. Billy Graham. Ambasadorul lui Dumnezeu – de Nicolae.Geantă
 28. Billy Graham. The Ambasador of God – by Nicolae.Geantă
 29. Interviu cu Iosif Ton la trecerea din viata a Evanghelistului Billy Graham
 30. Viorel Iuga – Dacă respectăm slujirea fratelui Billy Graham, atunci să ne facem timp şi în zilele acestea să vorbim măcar unei persoane despre salvare.
 31. VIDEO – Cuvantarea evanghelistului Billy Graham la Biserica Baptista Speranta Arad 11 Septembrie 1985
 32. The Gaithers – In Memoriam, Billy Graham 1918-2018

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: