Autoritatea Bibliei în manifestarea darurilor duhovnicești! – Nelu Brie

Autoritatea Bibliei în manifestarea darurilor duhovnicești! – Nelu Brie

Trebuie sa incurajam manifestarea darurilor Duhului Sfant. Mie personal mi-a vorbit Dumnezeu de-atatea ori prin darul prorociei.

Cum putem noi sa stim ca o manifestare, care se pretinde a fi darul Duhului Sfant, vine de la Domnul? 

Aveti grija cu acele mesaje care va inalta peste ceea ce stiti voi ca sunteti. Stii bine ca traiesti cum traiesti. Daca a zis prorocul ca esti bine, tu chiar sa-l crezi? Spune-i: Taci, Ioane (sau cum l-ar chema), stiu eu mai bine viata mea. Nu-mi spune mie… Sa ma ierte Dumnezeu, oricum, eu la tine nu ma marturisesc. Dar sa nu cadem in greseala de a accepta laudele unor oameni de care Biblia avertizeaza ca slavesc oamenii pentru castig. Vor ei un folos. Slujitorii lui Dumnezeu nu umbla cu asemenea –.Mesajul trebuie sa fie concret. Sa fie clar, nu generalitati diluate, ci o descoperire clara care sa aduca zidire. Si toate acestea puse impreuna creeaza un profil in urma caruia vom stii: asta este de la Dumnezeu. 

Duminica trecuta am vorbit despre darurile duhovnicesti – Nelu Brie – Darurile duhovnicesti, darurile Duhului-  aratand din Sfanta Scriptura ca Dumnezeu a randuit ca prin Duhul Sfant, in poporul Sau, sa fie revarsate inzestrari  duhovnicesti imputerniciri prin care sa fie facute manifestari supranaturale spre zidirea bisericii – lucrari de putere, lucrari de inspiratie, manifestari ale Duhului, descoperiri date prin Duhul, profetii, vedenii, vindecari supranaturale, miracole, exorcizari. Lucrari miraculoase, intr-un cuvant, care sunt savarasite prin puterea Duhului lui Dumnezeu. Stiind ca aceste lucrari sunt din partea Domnului si sunt randuite de Dumnezeu sa fie aratate in mijlocul poporului lui Dumnezeu, nu trebuie sa pierdem din vedere nici faptul ca in lumea in care noi traim, lucrarea lui Dumnezeu este expusa. Lucrarea lui Dumnezeu este atentata, este pandita de vrajmasul sufletelor noastre, de diavolul, care ca si in vremea apostolilor si in zilele noastre cauta sa contrafaca, sa imite, sa insele, prezentand in fata  o lucrare pretinsa ca venind de la Domnul, dar care de fapt este o lucrare de ratacire.

Sigur ca problema aceasta este o problema veche. Cuvantul Domnului ne arata ca si in vremea prorocilor in Vechiul Testament au fost profeti mincinosi, invatatori mincinosi. Domnul Isus a avertizat cu privire la prezenta lor, cu privire la lucrarea lor. In biserica primara, de asemenea, descrisa in Cartea Faptelor Apostolilor, au existat asemenea situatii. Le intalnim consemnate si in epistolele apostolului Pavel. De asemenea, in Cartea Apocalipsa. Problema aceasta apoi a continuat, ca provocare pentru biserica crestina si in secolele care au urmat, in generatiile care au urmat. Si este contemporana noua. Este actuala, cu ea ne confruntam si noi.

Intrebarea care se ridica este: Cum putem noi sa stim ca o manifestare, care se pretinde a fi darul Duhului Sfant, vine de la Domnul? Cum oare vom discerne si pe ce baza, pe ce criterii, daca un mesaj profetic, daca o minune care are loc, o descoperire care se face, un mesaj care se transmite, o invatatura care se aduce, cum vom stii daca acestea sunt de la Dumnezeu? Pe ce criterii le vom analiza, le vom judeca?

As vrea sa subliniez ca Scriptura are autoritate suprema in domeniul acesta, ca de altfel, in fiecare domeniu al vietii de credinta, Scriptura are autoritate suprema. Dincolo de ea, in afara ei, nu mai exista revelatie garantata si data de Dumnezeu. Cand vorbim de raportul dintre darurile duhovnicesti si Scriptura, exista cateva tendinte. Probabil ca le-am putea grupa in trei mari tendinte extrem de primejdioase, pe care le putem observa printre oameni.

  1. O prima tendinta sustine ca traditiile bisericesti sunt inspirate la nivelul autoritatii Scripturii si poate chiar dincolo de autoritatea Scripturii. Adica, rostul lor fiind acela de a completa revelatia din Sfanta Scriptura. Aceasta privire spre experienta bisericii, spre traditia bisericii, punand-o la acelasi nivel de autoritate  cu Biblia sau uneori chiar deasupra Scripturii este periculoasa pentru suflet. Scriptura este  singura carte revelata de Dumnezeu 100%. Si Cuvant cu autoritate de la Dumnezeu 100%. In fata ei trebuie sa capituleze orice parere, orice opinie. Ea are menirea sa ne formeze crezul, sa ne formeze conduita, sa ne invete despre mantuire, despre planul lui Dumnezeu. Ea are autoritate suprema. Niciun obicei omenesc, nicio traditie omeneasca, oricat ar pretinde ea ca este de sanatoasa, de folositoare, n-are dreptul sa concureze cu Sfanta Scriptura. N-are dreptul sa completeze Sfanta Scriptura. N-are dreptul sa se ridice deasupra autoritatii Sfintelor Scripturi. Uneori se intampla intre oameni ca invataturi care s-au asezat in vreme in biserica, prin forta traditiei, s-au impus cu atat putere incat textele din Sfanta Scriptura sunt ignorate. Iar mai tarziu, ca sa se faca o aliniere a traditiei bisericii la invatatura Scripturii, in loc sa fie schimbata traditia, se lucreaza la traducerea Scripturii. Pot sa dau exemple de situatii de felul acesta, de circumstante de felul acesta, de detalii de felul acesta din istoria traducerii Sfintelor Scripturi, cum traducatorii au incercat chiar prin modificarea textului sa dea autoritate traditiei. Aceasta tendinta este extrem de periculoasa. De ea trebuie sa ne ferim ca de cel rau. Ca in traditia asta care concura cu Scriptura este samanta celui rau.
  2. Pe de alta parte, o alta tendinta pe care o pot observa este ideea ca revelatia lui Dumnezeu este deschisa. Ca ceea ce Dumnezeu are de spus oamenilor nu este incheiat  in materie de invatatura, de doctrina, de mantuire, ci, Dumnezeu are un plan pe care-l desfasoara, mereu il reveleaza, il deschide. Intr-un cuvant, revelatia din Scriptura este incompleta. Noi credem ca Dumnezeu se descopera in fiecare zi. Credem intr-o revelatie continua pe care Dumnezeu o aduce. Dar in acelasi timp, la baza acestei revelatii, filtrul, izvorul si in acelasi timp filtrul- inceputul si sfarsitul, limitele acestei revelatii sunt reprezentate de Sfanta Scriptura. Tendinta despre care eu vorbesc Anunta ca Scriptura, mesajul dat de Dumnezeu in Scriptura, (Din primele 6:37 minute)

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: