TULBURAREA DE IDENTITATE DE GEN

TULBURAREA DE IDENTITATE DE GEN: se recomanda consilierea individuala si de familie pentru tratarea copiilor cu tulburare de identitate de gen. Consilierea se concentreaza pe tratarea problemelor asociate cu depresia, anxietatea, dar conduce si la imbunatatirea respectului de sine.

Tulburarea de identitate de gen sau transsexualitatea este definita prin prezenta la o persoana a unor sentimente puternice, persistente, de identificare cu sexul opus si prezenta unui disconfort fata de propriul sex.

Persoanele care sufera de tulburare de identitate de gen doresc sa traiasca intocmai ca membrii sexului opus si adesea se imbraca si folosesc manierele sociale asociate cu celalalt sex. De exemplu, o persoana de gen masculin poate simti si dori sa actioneze ca o persoana de sex feminin. Aceasta tulburare este diferita de homosexualitate, in sensul ca homosexualii se identifica aproape intotdeauna cu sexul caruia apartin.

Tratament

De obicei este recomandata consilierea individuala si de familie pentru tratarea copiilor cu tulburare de identitate de gen. Consilierea se concentreaza pe tratarea problemelor asociate cu depresia, anxietatea, dar conduce si la imbunatatirea respectului de sine.

Terapia vizeaza si sustinerea functiei individuale, fara sa fie necesara schimbarea de gen. Consilierea este recomandata inclusiv pentru adulti, ca si implicarea intr-un grup de suport.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: