Guatemala își va MUTA AMBASADA sa din Israel în IERUSALIM în luna mai, la doar două zile după ce și Statele Unite..

Guatemala își va muta ambasada sa din Israel în Ierusalim în luna mai. Guatemala va muta ambasada sa din Israel la Ierusalim în două luni, la doar două zile după ce și Statele Unite intenționează să își mute ambasada în Orașul Sfânt, transmite AFP.

Președintele, Jimmy Morales, a făcut anunțul duminică, la conferința anuală a ”American Israel Public Affairs Committee”, care a avut loc la Washington. Comentariile sale au fost întâmpinate cu uimire și aplauze.

”Ca o decizie suverană, recunoaștem Ierusalimul drept capitala Israelului’, a spus Morales. ”În luna mai a acestui an, vom sărbători cea de-a 70-a aniversare a Israelului și, la instrucţiunile mele, la două zile după transferul de către Statele Unite al ambasadei lor, Guatemala îşi va transfera în mod permanent ambasada la Ierusalim’, a declarat Morales duminică la Washington, în faţa conferinţei anuale a American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), un influent lobby proisraelian în SUA.

‘Aş dori să-i mulţumesc preşedintelui Trump pentru că a arătat calea’, a adăugat el în ovaţii. ‘Sunt sigur că multe alte state vor urma calea noastră’, a mai spus preşedintele guatemalez, potrivit DC News.

În decembrie anul trecut, Morales a declarat pe contul său oficial Facebook că intenționează să facă această mișcare. El a spus că a vorbit cu premierul israelian Beniamin Netanyahu și a instruit Ministerul guatemalez de Externe să ”inițieze procesul pentru a face posibil acest transfer”.
”Suntem siguri că multe alte țări ne vor urma pașii”, a spus Morales, duminică, în încheierea discursului său.

ENGLISH –

Prime Minister Benjamin Netanyahu met today in Washington with Guatemalan President Jimmy Morales and said at the start of the meeting:
„Thank you for everything you’re doing, for recognizing Jerusalem as Israel’s capital. I hope soon you will move your embassy to Jerusalem; we hope.”

Guatemala to move its embassy to Jerusalem

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: