Teologia lui Pinocchio – Nicolae Geantă

Se face o teologie pe baza minciunii, cat se poate mintii…

De ce mint unii crestini  si nu socotesc ca pacatuiesc? De ce unii crestini spun ca sunt minciuni mari si minciuni mici? Nu exista asa ceva. Care e problema cea mai grava cand este vorba de minciuna? Cand mintim unii de altii.

Noi stim, cand Dumnezeu spune in Exod  – „sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau”, foarte multi cred ca este vorba acolo despre perjur, adica sa nu cumva sa te duci sa depui o marturie mincinoasa. Nu. Sa nu minti. Dumnezeu spune ca pe aproapele tau trebuie sa-l iubesti si n-ai voie ca sa-l minti. Sunt mai multe versete in Vechiul Testament si chiar si in Noul Testament care vorbesc despre minciuna si de faptul ca noi trebuie sa ne ferim de asa ceva. Mie imi place foarte mult, in Proverbele spune: buzele mincinoase sunt urite Domnului, dar cei care lucreaza cu adevar sunt placuti.

Teologia lui Pinocchio – Nicolae Geantă

ȘTIREA CEA BUNĂ – 5 martie – Cornel Dărvășan, Nicolae Geantă, pastor, profesor, editorialist – TEOLOGIA LUI PINOCCHIO – vă rugăm să ne răspundeți la o întrebare: ESTE VREODATĂ JUSTIFICATĂ MORAL MINCIUNA? – o emisiune incendiară – vă rog să distribuiți!

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: