Au fost găsiți 40 de creștini martirizați de ISIS, într-o groapă comună din Mosul si alte peste 300 de morminte au fost profanate în Siria

Irakian News (Iraqi News) transmite că în orașul Mosul din nordul Irakului, a fost găsită o groapă comună în care s-au găsit rămășițele a 40 de creștini.

Cel de-al doilea oraș ca mărime al Irakului a fost ocupat de grupul islamic terorist, ISIS, timp de trei ani, până la eliberarea sa de către forțele guvernamentale în 2017. După ce a capturat orașul în 2014, ISIS a avertizat creștinii să „părăsească locul sau să se confrunte cu execuția”. (Worldwatch Monitor)

Groapa comună din vestul orașului, a fost găsită de forțele de securitate. Potrivit Bisericii Ortodoxe Siriatice, ea conținea rămășițele „creștinilor răpiți din regiune … Unii dintre ei erau femei și copii, si aveau cu ei mici cruci creștine.”.

Morminte de crestini sirieni jefuite

Între timp, în Siria, în orașul Harasta, un oraș aflat chiar la ieșirea din capitala Damasc, s-au descoperit morminte creștine și morminte de familii, profanate, relatează The New Arab, care a publicat o serie de imagini grafice care arată cadavre descompuse în sicrie deschise, potrivit alaraby.

Potrivit oficialilor bisericii și oficialilor municipali, mormintele au fost jefuite în timpul ocupației orașului de către forțele guvernului sirian. Sicriele au fost găsite deschise, din care lipseau obiectele valoroase, îngropate în mod obișnuit alături de familiile creștine siriene, a spus The New Arab.
„Regimul sirian a săpat peste 300 de morminte creștine provocând daune grave sicrielor și cadavrelor care se aflau în interiorul lor, in căutarea  de pietre prețioase și bijuterii”, a declarat șeful consiliului orașului, Husam al-Beiruni. El a adăugat că creștinii trăiau în Harasta „de mai bine de 100 de ani înainte de violență, care i-a forțat să fugă”.

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: