CANADA – Gen, drepturi și [lipsa de] libertate de expresie

Jordan Peterson, profesor de psihologie la Universitatea din Toronto, a fost marginalizat ȋn lumea academică și a devenit o țintă a extremei stânga (Social Justice Warriors) pentru criticile sale la adresa pronumelor de gen fictive, ca de exemplu „zir” și „ze”, inventate de activiștii transgender care urmăresc impunerea lor în spațiile universitare.

Dl. Peterson a militat neobosit ȋmpotriva proiectului de lege recent adoptat în Canada pe această temă, susținȃnd că acesta încalcă libertatea de exprimare a cetățenilor și ridică la rang de lege ceea ce el consideră o ideologie dubioasă. Adresȃndu-se Senatului canadian ȋn luna mai 2017, în timpul dezbaterilor politice, Peterson a disecat proiectul de lege reliefȃnd aspectul negativ al „culturii victimizării”, care s-a infiltrat atȃt de adȃnc ȋn cultura canadiană. „Ideologii se folosesc de membri neavizați și uneori chiar complici ai așa-zisei comunități transgen, pentru a-și ȋmpinge ȋnainte ideologia lor de avangardă”, mai menționează el. „Ideea ȋn sine, că apelarea lor cu un termen pe care ei ȋnșiși nu și l-au ales le provoacă prejudicii atȃt de ireparabile ȋncȃt trebuie căutate remedii legale, arată cȃt de profund a pătruns cultura victimizării ȋn societatea noastră.”

Atacurile extremei stângi i-au adus d-lui Peterson și o popularitate nesperată, canalul său YouTube având acum aproape 1 milion de abonați

Urmăriți-l mai jos pe profesorul Peterson într-o discuție TV pe tema pronumelor „speciale” împreună cu 3 activiști de partid activiști „trans” și un profesor de drept.

SURSA – CULTURA VIETII

Genders, Rights and Freedom of Speech

Jordan Peterson, a psychology professor at the University of Toronto, posted a YouTube video criticizing the proposed Bill C-16, which adds gender identity and gender expression to the list of prohibited grounds of discrimination. His video caused concern and sparked conversation. The Agenda convenes a panel to ask: Is the legislation a matter of human rights or a case of legal overreach that threatens freedom of speech?

Reclame

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: