Bulgaria a RETRAS de la ratificare Convenția de la Istanbul. Premierul Borisov: „Suntem un guvern ales de popor și suntem obligați să ne conformăm cu ceea ce doresc oamenii”

Convenția de la Istanbul este un document controversat al Consiliului Europei care, sub pretextul combaterii violenței împotriva femeii, cere introducerea de programe școlare prin care elevii să învețe că noțiunea de gen nu are legătură cu sexul biologic al persoanei.

Premierul Boyko Borisov a declarat că decizia Bulgariei se datorează reacțiilor puternice de respingere din societate, mai ales din partea liderilor religioși. Liderii religioși din Lituania, Letonia, Croația, Slovacia au condamnat și ei documentul. Guvernul slovac refuză și el să ratifice convenția.

Pe 7 martie 2018, chiar în ajunul Zilei Internaționale a Femeii, guvernul bulgar a anunțat că abandonează eforturile de a ratifica în parlament Convenția de la Istanbul, potrivit Stiri pentru viata.

Convenția de la Istanbul este un document controversat al Consiliului Europei care, sub pretextul combaterii violenței împotriva femeii, cere introducerea de programe școlare prin care elevii să învețe că noțiunea de gen nu are legătură cu sexul biologic al persoanei.

Premierul Boyko Borisov a declarat, citat de agenția de știri AFP, că decizia Bulgariei se datorează reacțiilor puternice de respingere din societate, mai ales din partea liderilor religioși creștin ortodocși și musulmani.

Liderii religioși din Lituania, Letonia, Croația, Slovacia au condamnat și ei documentul. Guvernul slovac refuză și el să ratifice convenția, premierul Robert Fico declarând că aceasta ar putea intra în conflict cu definiția constituțională a căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie.

Bulgaria a RETRAS de la ratificare Convenția de la Istanbul. Premierul Borisov: „Suntem un guvern ales de popor și suntem obligați să ne conformăm cu ceea ce doresc oamenii”

Guvernul de la Sofia a retras miercuri proiectul de lege privind ratificarea Convenției de la Istanbul. Decizia a fost luată în timpul ședinței de guvern, în care premierul Bojko Borisov a anunțat că ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie va fi aborgată până când Curtea Constituțională se va pronunța asupra documentului.
Premierul bulgar a anunțase încă de luna trecută că această controversată convenție a Consiliului Europei nu va fi ratificată atât timp cât în societate nu va exista suficient consens în privința ei.
„După cum se știe, au exsitat reacții dure  ale partenerilor de coaliție, dar și din partea liderilor Bisericii Ortodoxe și a Muftiului. Au apărut temeri mari în rândul poporului bulgar. Suntem un guvern ales de popor și suntem obligați să ne conformăm cu ceea ce doresc oamenii”, a spus Boyko Borisov, conform agenției bulgare Novinite.
Prin urmare, spune șeful guvernului de la Sofia, Curtea Constituțională este cea care va decide, iar după retragerea Convenției va fi posibilă o dezbatere, într-o atmosferă relaxată, în care pot fi cântărite toate argumentele pe această temă.
Reamintim că formațiunea Patrioții Uniți, aflată în coaliția de guvernare, dar și Biserica Ortodoxă Bulgară s-au pronunțat împotriva ratificării  documentului, despre care spun că va încuraja căsătoriile între homosexuali și va permite acceptarea unui al treilea gen.
Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Lituania, Letonia și Croația au refuzat, de asemenea ratificarea Convenției. În schimb, România a ratificat Convenția de la Istanbul încă din 2016.
Zilele trecute, așa cum a prezentat ActiveNews în exclusivitate, profesori universitari, între care Profesor Doctor Pavel Chirilă și Preot Profesor Constantin Necula, au semnat o scrisoare deschisă prin care denunță prevederile referitoare la definiția genului din Convenția de la Istanbul, documentul ratificat de țara noastră în absența oricărei dezbateri publice.

8 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  mart. 09, 2018 @ 02:57:37

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Trackback: Episcopii Catolici din Croația au îndemnat parlamentarii să nu ratifice Convenția de la Istanbul: „Nu poate exista o promovare autentică a demnității umane fără respectarea datelor firești ale naturii umane” | agnus dei - english + romanian
 3. Trackback: Letonia respinge și ea ideologia feminismului „gender” și refuză semnarea Convenției de la Istanbul | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Episcopii Catolici din Croația au îndemnat parlamentarii să nu ratifice Convenția de la Istanbul: „Nu poate exista o promovare autentică a demnității umane fără respectarea datelor firești ale naturii umane” | agnus dei - english + romanian
 5. Trackback: Episcopii Catolici din Croația au îndemnat parlamentarii să nu ratifice Convenția de la Istanbul: „Nu poate exista o promovare autentică a demnității umane fără respectarea datelor firești ale naturii umane” | agnus dei - english + romanian
 6. Trackback: Episcopii Catolici din Croația au îndemnat parlamentarii să nu ratifice Convenția de la Istanbul: „Nu poate exista o promovare autentică a demnității umane fără respectarea datelor firești ale naturii umane” | agnus dei - english + romanian
 7. Trackback: Episcopii Catolici din Croația au îndemnat parlamentarii să nu ratifice Convenția de la Istanbul: „Nu poate exista o promovare autentică a demnității umane fără respectarea datelor firești ale naturii umane” | agnus dei - english + romanian
 8. Trackback: Biserica Catolică din Croația, împotriva ratificării Convenției de la Istanbul: Când pasajul privind teoria genului va dispărea, atunci o vom sprijini | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: