Iată cum evreii îi ajută pe creștini ca să-i ajute pe musulmani

foto colaj Agnus Dei via CBN & One News Now

Iată cum evreii îi ajută pe creștini ca să-i ajute pe musulmani. Tabara Ichay – Clinica medicală creștină care ajută musulmani, operează de partea israeliană a graniței. 

Medicii își riscă viața pentru a ajuta oamenii din Siria… Debbie Dennison, infirmieră, și dr. Sally Parsons, chirurg generalist, au fost nevoite să caute pe YouTube uneori cum se face o operație pe care n-au mai făcut-o până atunci.

Vom vedea una dintre cele mai neobișnuite tabere din Orientul Mijlociu. O altă parte din proiectul ”Vecinul milostiv” al IDF include parteneriatul cu o altă misiune creștină, care îi ajută pe sirienii prinși în ravagiile războiului civil.
Corespondentul CBN din Orientul Mijlociu, Julie Stahl, ne va arăta cum lucrează această misiune împreună cu evreii israelieni pentru a-i ajuta pe musulmani.

E vorba de tabăra ”Ichay”, o clinică medicală creștină care operează de partea israeliană a graniței, sub protecția IDF. Aceștia oferă ajutor medical de urgență pentru sirienii afectați de războiul civil. În această zonă sunt cam 80 000 de sirieni care au nevoie de îngrijiri medicale.
Ei ajung cu camionul la graniță și trec de o poartă, unde sunt verificați, apoi pătrund pe această poartă în tabăra ”Ichay”, unde primesc îngrijiri medicale și dragoste.

Don și Sandra Tipton au fondat Friend Ships, o organizație creștină de ajutorare care lucrează în cadrul proiectului ”Vecinul milostiv”, pentru a-i ajuta pe sirieni. În primele două luni, au tratat cam 2 000 de oameni.
Spre surpriza familiei Tipton, israelienii doresc mult să-i ajute pe sirieni.

Încercam să găsim o cale prin Liban sau Iordania pentru a găsi bunuri, dar n-am reușit. Atunci am început să colaborăm cu prietenii noștri de aici, din Israel.
N-aveam idee că vom da peste un asemenea prieten iubitor în Israel, care să aibă aceeași viziune de a-i ajuta pe acești oameni, așa cum am făcut și noi, ca și creștini.

Iată cum evreii îi ajută pe creștini ca să-i ajute pe musulmani.
După căderea serii, CBN a însoțit IDF într-o misiune la graniță.
Ne-am echipat cu veste antiglonț și cu cască și ne-am dus într-un loc necunoscut.
Stau foarte aproape de granița siriană, unde proiectul israelian ”Vecinul milostiv” aduce tone de ajutoare umanitare pentru sirienii nevoiași, aproape în fiecare noapte.
„Astăzi am adus 10 tone de făină pentru sirieni. Puteți vedea cum stivuitorul descarcă făina din camion. Facem asta în fiecare zi, șapte zile pe săptămână.”
Maiorul ”A” conduce operațiunile de aici de la graniță din cadrul proiectului ”Vecinul milostiv”.
Pentru protecția sa, i-am ascuns identitatea.
Luptele au ucis aproape jumătate de milion de oameni și au lăsat nenumărați alți răniți și fără casă.
Totuși, Siria își menține poziția împotriva Israelului.
Maiorul ”A” mai spune că aproape 250 000 de sirieni locuiesc în zona care beneficiază de aceste livrări.
Așa cum susținerea israeliană a surprins familia Tipton, maiorul ”A” a rămas surprins de ajutorul oferit de creștini.
Ca și creștini, ei oferă multă dragoste în cadrul clinicii și fac lucruri împreună cu israelienii, cu evreii, pentru musulmani.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 219 – 10 martie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Ceea ce m-a atins în timp ce realizam reportajul a fost felul cum acești creștini și-au făcut socotelile și și-au riscat viața. Îi vom vedea pe câțiva oameni despre care am mai auzit în acest program, dar și alții care au mers în Siria.

Debbie Dennison, o infirmieră și dr. Sally Parsons, chirurg generalist, au trebuit să apeleze la YouTube uneori pentru a afla cum se face o operație cu care nu s-au mai întâlnit. Au știut pericolele care le așteaptă acolo.

Debbie Dennison, infirmieră, și dr. Sally Parsons, chirurg generalist, au fost nevoite să caute pe YouTube uneori cum se face o operație pe care n-au mai făcut-o până atunci.
Știau însă ce pericole le așteaptă. Soțul lui Debbie, Barry, a trebuit și el să-și facă socotelile. „Soția mea a fost convinsă, ea e infirmieră și, în ultimele șapte săptămâni, au efectuat operații și au adus pe lume bebeluși. Sunt mândru de ea. Sunt mândru că a reușit să facă aceasta în colaborare cu FAI și IDF. E o situație la care nimeni nu s-ar fi gândit în urmă cu un an.”
În acea zi au fost cam 40 de bombardamente în oraș.
Din acestea, un sfert au căzut aproape de casa unde eram noi, fiindcă se afla lângă munte și de aceea bombele cădeau deseori în apropiere.

Emanuel a văzut o paralelă biblică în decizia de a veni aici.
„Întâi, cred că suntem chemați să înțelegem că Domnul e Cel care e în control. Dintotdeauna m-am simțit atins de povestea lui Daniel, când el și prietenii săi au spus că Domnul poate să îi salveze și, chiar de nu o făcea, a meritat să intre în foc. Eu m-am înrădăcinat în aceasta, știind că Domnul poate să mă salveze. Însă, chiar dacă n-o face, cred că merită.”
Iată ceva cu adevărat remarcabil și de inspirație.
Să nu uităm să ne rugăm pentru protecția acestor oameni curajoși și pentru sirienii prinși în acest război civil mortal.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 219 – 10 martie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

5 comentarii (+add yours?)

 1. nanaarpy78
  mart. 08, 2018 @ 13:33:21

  Vad ca ati preluat stirea de la alfa omega tv sau cel putin si ei au relatat insa trebuie sa intervin si aici cu acelasi mesaj pe care l am scris lor:

  Vreau sa va spun ca exista o pagina care a relatat cu stiri proaspete tot razboiul din Siria de la inceputul ei. Insa felul cum comenteaza administratorul paginii, care se pare ca e un soldat sirian care a trait in Romania, dar a luptat in acest razboi impotriva ISIS a vorbit si a relatat foarte urat despre Israel iar comentatorii lui ridica in slavi marele Rusia si Syria lui Assad ca mari eroi, iar pe Israel il privesc ca pe marele dusman responsabil in frunte cu SUA de acest razboi! Ce e trist ca se numeste crestin ortodox dar un antievreu comvins! Ce ati prezentat dumneavoastra e o situatie inedita, dar din pacate trebuie sa cunoastem si partea cealalta al monedei.

 2. octavpelin
  mart. 09, 2018 @ 02:56:29

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. nanaarpy78
  mart. 09, 2018 @ 11:01:54

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: