Sirienii musulmani, lucrătorii creștini și armata israeliană lucrează împreună în Siria – Proiectul „Vecinul Milostiv”

Siria e cel mai periculos loc de pe pământ. Orice se poate întâmpla în Siria.
Acești eroi locuiesc în case dărăpănate, cu mâncare așa cum e, fără apă caldă, fără condiții igienice, uneori dorm pe pământul gol, dar ei sunt niște credincioși care fac toate acestea fiindcă iubesc Israelul, Îl iubesc pe Isus și vor să-i ajute în numele lui Isus pe musulmani. 

Războiul civil sirian care a început pe 15 martie 2011 s-a soldat cu moartea a aproape jumătate de milion de oameni, cu milioane de refugiați în Orientul Mijlociu și Europa și mai multe milioane de refugiați relocalizați intern în propria lor țară, Siria. În mijlocul acestui haos total, Israelul lucrează pentru a schimba inimi și a salva vieți. În Siria, un război sângeros continuă de aproape șapte ani.

De aproape 40 de ani, granița dintre Israel și Siria era cea mai liniștită graniță, însă, în ultimii ani, a devenit una dintre cele mai periculoase. Războiul civil sirian care a început pe 15 martie 2011 s-a soldat cu moartea a aproape jumătate de milion de oameni, cu milioane de refugiați în Orientul Mijlociu și Europa și mai multe milioane de refugiați relocalizați intern în propria lor țară, Siria.

În mijlocul acestui haos total, Israelul lucrează pentru a schimba inimi și a salva vieți. În Siria, un război sângeros continuă de aproape șapte ani.
În cea mai mare parte, Israelul nu s-a implicat, dar cum ar putea ajuta statul evreiesc în această criză și pe oamenii de cealaltă parte a graniței?
Au decis să fie vecinul cel bun.
Marco Moreno a făcut parte din serviciile secrete israeliene vreme de 25 de ani. După ce a început războiul civil sirian, armata l-a desemnat pe Moreno să vină cu un plan de a interveni în acest carnagiu.

Până la urmă, am mers pe o cale mai puțin bătătorită, aceea de a oferi ajutor umanitar părții siriene, însemnând alimente, medicamente, tratamente medicale.
Acest plan năstrușnic a devenit proiectul ”Vecinul milostiv”. În decursul a câțiva ani, a oferit tone de alimente, combustibil și provizii pentru sirienii de dincolo de graniță.
Armata a mai adus în Israel mii de oameni care aveau nevoie de tratament medical, în ciuda relației beligerante dintre cele două guverne.

Ceea ce m-a atins pe mine în toată această poveste a fost că era vorba despre o relație de la om la om, de egalitate și încredere și astfel am decis să mă implic. Moreno l-a înrolat pe Dalton Thomas, fondatorul organizației Frontier Alliance International, pentru a trimite echipe medicale de creștini în interiorul Siriei.

Ideea e că ei n-au nimic acolo, așa că au nevoie de o grămadă de aparate medicale. Spitalele au fost bombardate, doctorii sunt asasinați sau relocalizați.
Acolo nu mai e nimeni care să ajute.
Cine s-ar duce, însă, într-un astfel de loc, cel mai periculos de pe pământ?
Emanuel e liderul primei echipe.
Brittany a ajuns și în zonele de conflict. A venit împreună cu Tanya, medic chirurg, și Melanie ca traducător.

Cu toții au mers în Siria pentru a-i ajuta pe cei prinși în schimbul de focuri.
Ca și chirurg-șef, dr. Tanya a avut de efectuat proceduri nemaivăzute în viața civilă. „În momentul în care am început operația, am simțit că Domnul îmi arată cum trebuie să operez, fie că era vorba de cezariană, hemoragie, amputare traume la cap sau la coloană, sau orice alt fel de traumă.
Ei sunt războinici. Există două feluri de războinici. Unul e atunci când porți o armă și muniție și lupți, așa cum am făcut eu vreme de 25 de ani.

Un alt fel de războinic e acela cu Biblia ca armă, care are o convingere puternică în inimă, care vrea să-L slujească pe Domnul și care face ceea ce trebuie făcut.
Siria e cel mai periculos loc de pe pământ. Orice se poate întâmpla în Siria.
Acești eroi locuiesc în case dărăpănate, cu mâncare așa cum e, fără apă caldă, fără condiții igienice, uneori dorm pe pământul gol, dar ei sunt niște credincioși care fac toate acestea fiindcă iubesc Israelul, Îl iubesc pe Isus și vor să-i ajute în numele lui Isus pe musulmani.

În afara sălii de operație, dr. Tanya a învățat cum se face pâinea siriană. Dacă au venit ca și vecini, au plecat ca într-o familie.
Ceea ce se întâmplă aici e ca o funie împletită în trei. Sunt trei fire care au fost împletite foarte strâns într-o legătură puternică.

Cine s-ar fi gândit că sirienii musulmani, lucrătorii creștini și armata israeliană pot lucra împreună?
Legătura dintre cele trei părți a fost uimitoare, a fost un miracol în sine.
El e Cel care i-a motivat să facă toate acestea.
Într-adevăr, holdele sunt coapte. Domnul face lucruri minunate în Orientul Mijlociu. El face un drum în locuri pustii, pentru mesajul Evangheliei.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 219 – 10 martie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

2 comentarii (+add yours?)

  1. dininimapentrutine
    mart. 08, 2018 @ 10:38:23

    Uniti de Dumnezeu, uniti de dragostea

  2. octavpelin
    mart. 09, 2018 @ 02:53:21

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: