A fost un moment istoric la Capitoliu, când legiuitorii au pus politica deoparte pentru o zi, pentru a-l omagia pe ”Pastorul Americii”, pe reverendul Billy Graham.

 

Billy Graham a fost depus la loc de onoare în rotonda Capitoliului

La începutul săptămânii trecute mii de oameni au mers la Capitoliu pentru a-și prezenta omagiul pentru reverendul Billy Graham, al cărui sicriu a fost depus la loc de onoare în Rotonda. Abigail Robertson vine cu detalii din Washington.

A fost un moment istoric la Capitoliu, când legiuitorii au pus politica deoparte pentru o zi, pentru a-l omagia pe ”Pastorul Americii”, pe reverendul Billy Graham.
De-a lungul vieții sale, Billy Graham a vestit Evanghelia la milioane de oameni. Printre ei se afla și tânărul Donald Trump.

Donald Trump a spus la înmormântare: „Oriunde mergea, el împărtășea același mesaj minunat: ”Dumnezeu vă iubește!”. Tatăl meu a spus: „Haide băiete, haide să îl vedem pe Billy Graham la stadionul Yankees”. A fost ceva deosebit.

Reverendul Billy Graham este al patrulea cetățean depus la loc de onoare aici, și primul lider religios. L-au precedat doi ofițeri de poliție uciși la datorie și icoana drepturilor civile, Rosa Parks. Ideea a venit din partea deputatului statului Carolina de Nord, Patrick McHenry care a sugerat această idee Președintelui Camerei Deputaților Congresul, Paul Ryan.

Familia reverendului Graham s-a alăturat președintelui și politicienilor pentru o slujbă de comemorare, după ce sicriul a ajuns la Washington. Paul Ryan a spus că dacă cineva e vrednic de această cinste, acela e reverendul Graham: „Când țara a fost îngenunchiată, el ne-a reamintit, el ne-a convins că în acele momente avem parte de har și găsim putere.”

Liderul majorității în Senat, Mitchell McConnel a spus că Graham a fost o persoană foarte umilă care a vrut să împărtășească Evanghelia cu cât mai multe suflete.
Billy Graham a ridicat națiunea nu pentru că a fost în centrul atenției, ci pentru că a știut că locul său nu este acolo.

După serviciul comemorativ Franklin Graham și mulți membri al familiei i-au salutat pe cei care au așteptat să își ia rămas bun de la cunoscutul evanghelist.
El nu a atras atenția asupra sa, ci asupra Domnului. El a fost un model al integrității.

Reclame

1 comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    Mar 10, 2018 @ 02:59:33

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: