Viorel Iuga – De când o decizie parlamentară înlocuieşte Cuvântul lui Dumnezeu şi principiile Lui?

Referindu-se la „Convenţia de la Istanbul”, la aspectele ce vizează educarea copiilor, cineva îmi spunea recent: „nu prea mai avem ce face fiindcă Parlamentul a ratificat acest demers fără să întrebe pe nimeni…”

Serios? Aceasta au făcut parlamentarii noştri? Atunci să avem grijă „să îi votăm” şi data viitoare… Dacă nu ne cer părerea, dacă ne dispreţuiesc, să le oferim ocazia să ne dispreţuiască în continuare.

Şi dacă au semnat-o, chiar trebuie să o respectăm? Serios? De când o decizie parlamentară înlocuieşte Cuvântul lui Dumnezeu şi principiile Lui? Dragilor, reglementările „Convenţiei de la Istanbul” încalcă în mod evident principiile biblice pentru familie şi pentru educarea copiilor. Să nu ne supunem unor astfel de legi. Să continuăm şi să amplificăm implicarea noastră în educarea copiilor. Nimeni nu are dreptul să îşi bată joc de ei. Dumnezeu ni i-a dăruit şi suntem responsabili de educarea lor morală, spirituală şi profesională. Noi, părinţii, ajutaţi de Dumnezeu, de biserică şi de dascălii oneşti, avem dreptul şi responsabilitatea să aşezăm în mintea şi în sufletul copiilor ce este spre binele lor şi spre binele societăţii. De ce îşi permit alţii aşa de mult în dreptul copiilor noştri? Pentru că unii dormim, iar alţii le permit.

Să ne trezim, să ne facem timp pentru copii şi să luăm o atitudine tranşantă faţă de cei care încearcă să-i dezumanizeze.

 

9 comentarii (+add yours?)

 1. Cristina
  mart. 09, 2018 @ 10:48:41

  Chiar dinsul a spus ca:

  „Chiar dacă știți bine ceea ce voi spune, vreau să vă reamintesc cât de important este rolul fiecăruia în procesul de învățământ. Oricât ar suna de straniu, elevii trebuie să fie prezenți zilnic la școală, să fie receptivi la fiecare materie și lecție și să învețe cât mai bine materialul predat.”

  Acum de ce se plinge?

  https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/09/21/viorel-iuga-mesajul-aliantei-evanghelice-din-romania-cu-ocazia-inceperii-anului-scolar-2016-2017/

  • rodi
   mart. 10, 2018 @ 02:02:25

   Cristina este ilogic ceea ce spui. Copiii trebuie sa fie elevi sarguinciosi, sa asculte de invatatoare si sa-si dea tot interesul sa invete bine, dar daca invatatoarele i-ar invata prostii, sa se drogheze sau cine stie ce nebunii, atunic desigur ca nici un copil nu va lua indemnul parintilor de-a asculta de invatatoare sa insemne ca sa o asculte si cand ii invata prostii, ilegalitati sau invataturi impotriva religiei lor.

   • Cristina
    mart. 10, 2018 @ 21:30:21

    Este un lucru binecunoscut ca școlile de stat sint scoli unde se preda o materie care vine dintr-o perspectiva pagînă.

    Un pastor trebuie sa învețe creștinii ca sa nu accepte învățături pagîne, nu sa „fie receptivi la fiecare materie si lecție si sa învețe cît mai bine materialul.” Materialul predat este o ofensa la adresa lui Dumnezeu, o batjocorire. Trebuie aruncat la gunoi, nu învățat cît mai bine.

    Apoi, ca pastor, ma așteptam să stie ca Dumnezeu nu a dat statului rolul de a oferi educație. Asta revine parinților.

    Dar daca el este de acord ca ce zice Dumnezeu nu este important, ca statul trebuie sa ofere educație si inca o educație pagîna, de ce se plînge cînd statul face exact acest lucru? Ce așteptări are de la un stat pagîn?

    • rodi
     mart. 12, 2018 @ 00:06:54

     Intr-o lume ideala ar fi frumos sa isi invete fiecare copilul acasa sau sa-l dea la o scoala crestina. Dar in realitate, nu toti parintii sunt capabili si nu toti parintii au fondurile necesare sa-i dea la scoala privata. Sunt familii sarace si familii in care parinti nu au pregatire, poate nici liceul facut.

     • Cristina
      mart. 12, 2018 @ 09:53:09

      Intr-o lume normala, pastorii ar invata oamenii din biserica lor ca statul nu are voie sa se implice in educație, sănătate, si alte programe sociale. Ei ar invata creștinii ca nu exista motiv sa fure banii altora ca sa-si educe copiii. Dar pastorii de azi sint de acord ca creștinii sa folosească statul într-un mod neacceptat de Dumnezeu. După cîte vedem, pastorii spun crestinilor ca sa învețe cît mai bine materialele pagîne si sa fie cît se poate de silitori in ascultarea față de stat, nu de Dumnezeu. Iar cînd statul se ține de promisiune si invata copiii prostii pagîne, unii pastori se supăra si scriu scrisori. Eu doresc ca acestia sa fie consistenți: ori nu sint de acord cu ce se invata in scoli si atunci sa ceara exitul tuturor copiilor crestini, ori sînt de acord cu ceea ce se invata in scoli si atunci sa tacă vind copiii sint învățați despre homosexuali. Legile lui Dumnezeu nu sint ca un bufet unde alegem ce legi ne place sa îndeplinim.

  • mike
   mart. 12, 2018 @ 23:32:27

   In cazul cind materiile sunt bine gindite si reale –cu beneficii pentru elevi – Adica sa invete copii matematica ,fizica ,chimie geografie – si de ce nu religie?? sunt de acord cu Viorel Iuga – dar daca se strecoara invataturi despre anormalism – sunt impotriva si revoltat in acelas timp – Nimeni nu poate sa rapeasca adevarata educatie data de parintii – Daca dezaxsatii o doresc sa faca aceasta cu copii lor

   • Cristina
    mart. 13, 2018 @ 08:46:49

    Problema e ca statul nu are voie sa ofere educație. Ca pastor, Viorel Iuga ar trebui sa cunoască acest lucru. Nu exista educație neutra. Materiile vor fi predate dintr-o perspectiva religioasă. Statul nu v-a accepta niciodată ca sa predea materiile din perspectiva crestina. De aceea sint cel putin doua lucruri gresite in aceasta situație: nerespectarea Cuvîntului lui Dumnezeu cu privire la rolul statului si faptul ca copiii invata materii care isi bat joc de Dumnezeu. Si asta este anormalism.

 2. dininimapentrutine
  mart. 09, 2018 @ 11:23:51

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

 3. octavpelin
  mart. 10, 2018 @ 02:56:25

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: