DIGI 24 – Peste 20 de lautari s-au pocait la GLINA si alti 50 sunt in proces de convertire la religia penticostala.

Peste 20 de lautari s-au pocait la GLINA si alti 50 sunt in proces de convertire la religia penticostala. De la manele, la muzică religioasă. Cum s-au convertit lăutarii din Glina

De la manele, la gospel. În comuna Glina, de lângă Bucureşti, trăiesc 20 de lăutari care au trecut la religia penticostală, iar alţi 50 sunt în plin proces de convertire. Au renunţat la faimă, bani, femei şi băutură ca să cânte numai pentru Regele Iisus. Povestea unei transformări incredibile, în numele Tatălui, un reportaj ieşit din comun, Din interior, duminică, de la ora 14.05.

Sorin Mocanu, lăutar: „Acum de când m-am pocăit, de când m-am întors la Dumnezeu şi, mulţumesc lui Dumnezeu, dragostea şi bucuria şi fericirea care era odată la mine în casă acum s-a însutit.”

Ieri erau sufletul petrecerii, astăzi cântă pentru Iisus Regele. Peste 20 de lăutari din comuna Glina s-au pocăit şi alţi 50 sunt în plin proces de convertire la religia penticostală. Muzicanţii au păstrat linia melodică a cântecelor lăutăreşti şi au schimbat versurile: din pământeşti, în cereşti.

Gabi Luncă: „Dacă-mi dai toată ţara să cânt o strofă dintr-un cântec lăutăresc, nu mă uit la nimic, am făcut o juruinţă… Cu Dumnezeu nu e de joacă.”

De ce se pocăiesc din ce în ce mai mulţi lăutari şi cum a schimbat credinţa stilul de viaţă al romilor, aflaţi într-un reportaj special si inedit „Din interior”, duminică, de la ora 14:05, pe Digi24.

SURSA – https://www.digi24.ro/stiri

 

4 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  mart. 11, 2018 @ 01:58:31

  Mare si bun este Domnul!

 2. nanaarpy78
  mart. 11, 2018 @ 14:58:42

  E un post de televiziune pe care l urmaresc foarte mult dar le cunosc politica. Si credeti ma ca sunt dezamagit de ei. Nici acest reportaj nu va starni decat reactii negative. Oricum despre pocaiti e deformata imaginea, iar acest reportaj nu va imbunatati mai mult parerea generala. E un post de televiziune ANTI TRUMP, ANTI Viktor Orban, pro homosexuali, pro avort, pro refugiati. Nu odata am protestat fata de articolele lor de pe siteul lor, dar cine te baga in seama? Eu cred ca acest post de televiziune ca toate celelalte sunt condusi din umbra.

  • rodi
   mart. 12, 2018 @ 00:03:08

   toti au imaginea deformata despre pocaiti, numai crestinii, nu. Dar fara sa stie, ei au postat o mare marturie despre puterea lui Dumnezeu de a schimba vieti. Si pentru asta suntem multumitori.

 3. dininimapentrutine
  mart. 12, 2018 @ 01:45:49

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: