Rămășițele celor 21 de bărbați decapitați pe coasta Libiei de ISIS, vor fi returnate familiilor după trei ani de așteptare

TRADUCERE  Agnus Dei de la World Watch Monitor

Trupurile celor 20 de copți egipteni și a unui creștin din Ghana, decapitați de grupul statului islamic de pe coasta libiană în februarie 2015, urmează să fie returnate familiilor lor în următoarele două săptămâni, a declarat o sursă locală pentru World Watch Monitor.

Rămășițele celor 21 de bărbați vor fi reînhumate într-un sicriu mare în cadrul Bisericii Martorilor Credinței și Patriei. (World Watch Monitor)

Familiile victimelor au desemnat pe Fr. Maqar Issa, preotul Bisericii Ortodoxe Copte, Virgin Mary din satul Al-Naș și avocatul parohiei Samalout, Attallah Youssef Hanna, care au completat duminică, 11 martie, hârtiile necesare în numele lor la Agenția Națională de Securitate din Cairo.
După finalizarea cu succes a documentelor, familiile vor fi anunțate cu privire la data returnării trupurilor – care se anticipează  a fi în termen de zece zile de la întrunire.

Luna trecută, la 15 februarie – a treia aniversare a decapitării celor 21 de bărbați – a fost inaugurată o nouă biserică în satul Al-Our numita Biserica Martirilor Credinței și Patriei. Ca parte a ceremoniei, trupurile celor 21 de oameni trebuiau să fie reînhumate într-un sicriu mare în noua biserică, dar s-a anulat.

Bărbații, toți muncitori de zi din Libia, au fost capturați în două răpiri separate de militanți armați la 29 decembrie 2014 și 3 ianuarie 2015.

Militanții au lansat apoi un video grafic care a arătat decapitarea în masă a captivilor lor, intitulat: „Un mesaj semnat cu sânge către națiunea crucii”. Subtitrările video au descris creștinii ca „oameni ai crucii, urmași ai Bisericii egiptene ostile”.

În octombrie 2017, Libia a confirmat oficial că a găsit cadavrele creștinilor decapitați. Cei 21 de oameni au fost găsiți aproape de locul unde au fost executați pe o plajă din orașul de coastă, Sirte. Locația trupurilor a fost dezvăluită de luptătorul ISIS capturat care a înregistrat video.

ENGLISH

The bodies of the 20 Egyptian Copts and one Ghanaian Christian, beheaded by the Islamic State group on the Libyan coast in February 2015, are due to be returned to their families within the next two weeks, a local source told World Watch Monitor.

The remains of the 21 men will be reburied in one big coffin inside the Church of the Martyrs of Faith and Homeland. (World Watch Monitor)…Click on link at top of this article for more.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: