VIDEO – Refugiații creștini se întorc în Siria de teama jihadiștilor ISIS care au împânzit Europa

Spiro Haddad este un refugiat sirian creștin care a decis să se întoarcă în țara sa, după ce a ajuns în Austria. Într-un interviu pentru un post de televiziune german din Siria, el povestește de ce a luat decizia de se întoarce în țara sa și de ce i-a fost teamă să mai rămână în Austria.
Haddad spune că a ajuns în 2016 în Austria după ce a dat  3 000 de euro contrabandiștilor care l-au ajutat să ajungă în Turcia și mai apoi în Austria. A vrut să rămână aici, dar s-a răzgândit rapid după ce a văzut câți refugiați s-au asociat unor grupări teroriste, precum Al-Nusra și ISIS, scrie voiceofeurope.com
Pentru că este creștin, încercând să-și apere credința, nu s-a simțit în siguranță în Austria. Pentru că ar fi trebuit să țină ascuns faptul că  este creștin, în caz contrar, spune el, viața îi era amenințată. Haddad povestește că jihadiștii ajunși în Europa încearcă să  transfome  bisericile în moschei, iar el, ca să supraviețuiască, ar fi trebuit să fie de acord cu ei.
Sirianul spune, de asemenea, că a încercat să avertizeze autoritățile austriece asupra acestei situații, dar nimeni nu l-a luat în serios. Din acel moment a decis că nu mai are de ce să stea în Austria și a ales să revină în Siria.
„Nu e bine că Europa deschide ușa tuturor. Grupările teroriste ISIS și Al-Nusra vor să distrugă totul. Dacă nu înțelegeți asta, sunt pesimist în ceea ce privește viitorul Europei”, a spus Haddad, în avertismentul către europeni.
SURSA – ACTIVE NEWS

Islam in Europe, as explained by a migrant WHO RETURNED TO SYRIA for safety’s sake

4 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: VIDEO – Refugiații creștini se întorc în Siria de teama jihadiștilor ISIS care au împânzit Europa — agnus dei – english + romanian blog – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?
 2. GHITA LAVRIC
  mart. 13, 2018 @ 04:45:53

  Desi este posibil ca anumite analize sa fi cu un procent mare de adevar, au venit niste timpuri cand cei credinciosi si in special cei care au raspunderea sa de-a anumite directii crestinilor si a promova atitudini sa priveasca spre Domnul mai mult pentru lumina atunci cand este vorba in special de miscari sociale si politice
  Aceasta este important pentru ca crestinii adevarati au o misiune de a duce mantuirea pana la marginile pamantului , la orice neam de oameni aratandu-le iubirea lui Isus prin fapte si cuvant..

  Acum cand islamicii vin la noi, dincolo de rafuielile pe care le au anumiti dintre ei, unele generate de lacomia exploatatiilor petroliere, si nu ar fi spatiu de a arata exemple de tari foarte bogate ca resurse (inclusiv diamante etc) ce sunt tinute si exploatate la limita supravietuirii de concubinajele inumane a liderilor occidentali cu sefii lor corupti ce sunt si ei manipulati, se ridica intrebarea >
  /// Care trebuie sa fie atitudinea noastra a crestinilor fata de cei care pentru o vreme sunt randuiti poate providential sa vina si sa aiba ocazia sa cunoasca oameni transformati de iubirea divina care au o atitudine de compasiune si mila in primul rand fata de starea lor sufleteasca si marea lor nevoie de mantuire..??

  Nu cred ca ar trebui sa fim atrasi de interpretarile politice multe firesti sau tendentioase a dezastrelor pe care le-au provocat unele interese, iar liderii crestini ce dau tonul in media, in special, trebuie sa aiba o viziune superioara pentru ca ei urmaresc planul Cerului si binele vesnic si nu pot sa nu iubeasca…chiar si fata de cei care in nestiinta lor sunt raniti cu ura ce le-a fost indusa..

  Sau poate ne simtim mustrati in constiinta de ,,crestinismul” lor daca tot am facut mare caz de cum ar trebui sa fie crestinele imbracate pe plaja ..
  Iata ca politicenii le ,,increstineaza” in stilul lor >>http://a1.ro/news/extern/femeie-amendata-ca-a-aparut-intro-tinuta-interzisa-la-plaja-cum-crezi-ca-sa-imbracat-id519439.html

  • Avram
   mart. 13, 2018 @ 22:19:55

   Ghita Lavric
   A fost aproape imposibil pentru cineva sa mearga in tarile musulmane sa predice Evanghelia. Acum musulmanii au venit in Europa unde este mult mai usor pentru crestini sa le spuna despre mantuirea pe care o avem cu totii in Christos. Sunt multi crdinciosi romani prin toata Europa, si ei ar trebui sa mearga la acestia cu Evanghelia. Multi dintre ei astazi, probabil ca niciodata inainte s-au convertit la crestinism, dar inca este mult de lucru. Sa nergem dar sa propovaduim acestor oameni pe Christos ca si ei sa cunasca mantuirea pe care o primim in dar. God bless you.

 3. Trackback: Creștinii din Siria apelează la ajutorul nostru. Mulți dintre ei sunt înconjurați de trupe turcești și grupări militante islamiste care îi amenință cu moartea dacă nu se convertesc la islam. | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: