Discursul lui Netanyahu la AIPAC- „Săptămâna trecută citeam din cartea Estera despre o încercare anterioară a persanilor de a extermina poporul nostru. Au eșuat atunci și vor eșua din nou.”

Netanyahu  atrage atenția asupra pericolului pe care Iran îl reprezintă. Câtă vreme Iranul susține grupările teroriste la granițele Israelului, e imposibil să se ajungă la pace.

-Netanyahu a condamnat acordul nuclear iranian semnat de Obama în 2015, spunând că Iranul și națiunile din jur caută moduri în care să atace: „Săptămâna trecută citeam din cartea Estera despre o încercare anterioară a persanilor de a extermina poporul nostru. Au eșuat atunci și vor eșua din nou.” 

-După întâlnirea de la Biroul Oval, Netanyahu a fost foarte clar când a spus că relația sa de acum cu Casa Albă e mai puternică decât oricând: „Apreciem eforturile echipei superbe ale președintelui Trump. Vă mulțumesc tuturor pentru munca făcută din greu în vederea păcii.”

La conferința AIPAC, Netanyahu a atras atenția asupra dezvoltării agresive imperiale a Iranului, care încearcă să înconjoare Israelul. Iranul reprezintă o amenințare crescândă pentru Israel și acesta a fost un subiect-cheie din cadrul întâlnirii premierului cu președintele Trump la Casa Albă.

Subiectul despre Iran n-a fost uitat în cadrul discuțiilor dintre președintele Trump și premierul israelian Benjamin Netanyahu, care spunea că această țară care scandează
„Moarte Israelului!” și „Moarte Americii!” trebuie oprită.
Premierul Israelului a fost primit de președintele Trump la Casa Albă pentru a discuta, printre altele, despre Iran.
„Dacă ar fi să numesc cea mai mare provocare din Orientul Mijlociu pentru țările noastre și pentru vecinii noștri arabi, aș putea spune un singur cuvânt: Iranul.” a spus prim-ministrul israelian.
Premierul Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul de agresiuni la granița Israelului și că nu renunță la ambițiile sale nucleare, în ciuda acordului nuclear.

Acest acord, semnat de fostul președinte Obama și de alte națiuni e considerat de mulți legislatori americani a fi o afacere foarte neprofitabilă. „Iranul trebuie oprit. Aceasta e provocarea noastră comună.” a adăugat el.

Ministrul adjunct de Externe, Tzipi Hotovely, le-a oferit diplomaților străini perspective de la fața locului despre imperiul în dezvoltare de la granița Israelului cu Fâșia Gaza. Mesajul ei a fost că Israelul nu va ceda Iudeea și Samaria, ceea ce le va permite grupărilor sprijinite de Iran să preia controlul, ca în Gaza.
„Vine întunericul peste regiunea noastră. Iranul clădește un imperiu brutal. Priviți: Iran, Irak, Siria, Liban, Gaza, Yemen și mai urmează.”
Acel întuneric deseori se lasă și peste comunități evreiești de la granița Israelului cu Gaza, precum comunitatea Sderot.

Acesta e Mishkan Ella, un centru comunitar numit după Ella Abukasis.
În 2005, o rachetă din Gaza a ucis-o pe Ella, care avea 17 ani. Când alarma a început să sune, s-a aruncat peste fratele său de 10 ani, salvându-l cu prețul vieții ei.

Sderot e cunoscut ca fiind cel mai bun adăpost anti-bombă din lume. Aproape fiecare casă, stație de autobuz și chiar loc de joacă au propriile lor buncăre, fiindcă locuitorii au la dispoziție doar câteva secunde pentru a se adăposti din momentul când sună alarma.

Ministrul adjunct de Externe al Israelului, Tzipi Hotovely, a folosit acest exemplu înfiorător, în timp ce i-a condus pe diplomații străini de-a lungul graniței cu Gaza: „În primul rând, cred că e datoria mea ca ei să poată experimenta personal cum e în Israel și să vadă provocările reale, să vadă buncărele…”
În anul în care un terorist a ucis-o pe Ella Abukasis, Israelul a mutat 9.000 de israelieni din Fâșia Gaza.
De atunci, peste 15.000 de rachete au căzut peste oamenii și comunitățile de la graniță.
„În mesajul meu de la începutul zilei spuneam că, în 2005, când Israelul s-a retras din Gaza, oamenii credeau că Gaza va deveni un Singapore al Orientului Mijlociu. Aceasta s-a bazat însă pe o poveste falsă.”

După rachete, au apărut tunelele, un alt mijloc de a efectua atacuri teroriste împotriva israelienilor.
„Mi s-a părut important să arăt complexitatea unei țări care duce o bătălie reală cu Hamas, dar care, de altă parte, face totul să ofere ajutor umanitar populației din Gaza.”
În fiecare zi, cam 400 de camioane pline cu mâncare, medicamente și alte bunuri ajung în Gaza. Totuși, atacurile împotriva Israelului continuă.
„Din nefericire, cât timp Hamas e sponsorizată, vom asista la acțiuni violente ale acestora împotriva populației Israelului.”

Administrația Trump a dat dovadă de o susținere copleșitoare în favoarea Israelului, iar lumea așteaptă planul său de pace în Orientul Mijlociu.
De zeci de ani, planurile anterioare includeau condiția ca Israelul să se retragă din marea parte a Cisiordaniei.

Hotovely susține însă că o evacuare din Iudeea și Samaria doar ar crea un alt vid care va spori terorismul: „Comunitatea internațională trebuie să realizeze că, acum, când ei ne propun același lucru cu Iudeea și Samaria, se va întâmpla ca în Gaza. Israelul nu dorește să aibă la granița de est un alt loc oribil precum Gaza.”

Câtă vreme Iranul susține grupările teroriste la granițele Israelului, e imposibil să se ajungă la pace.

Discursul lui Netanyahu la AIPAC

Netanyahu a fost unul dintre vorbitorii de la conferința AIPAC din acest an și a pomenit despre pericolele ce pândesc Israelul, amenințările Iranului și altele.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, e mulțumit de președintele Trump și n-a pierdut ocazia s-o spună în fața mulțimii de la conferința AIPAC: „E ceva foarte special să fiu în capitala Americii, acum, că aceasta a recunoscut Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.”

După întâlnirea de la Biroul Oval, Netanyahu a fost foarte clar când a spus că relația sa de acum cu Casa Albă e mai puternică decât oricând: „Apreciem eforturile echipei superbe ale președintelui Trump. Vă mulțumesc tuturor pentru munca făcută din greu în vederea păcii.”

Vorbind despre Israel, Netanyahu a spus verde în față care sunt părțile pozitive, negative, dar și frumoase. Partea bună constă în tehnologie și apărare, cum ar fi faimosul lor „Iron Dome”, despre care spunea că există în parte datorită susținerii SUA.
I-a pomenit și pe cei ce nu susțin Israelul, în special pe cei de la BDS: „În curând, națiunile care nu au relații cu noi vor deveni izolate.
Care ar fi partea rea? Netanyahu a arătat spre o singură sursă: „Trebuie să oprim Iranul și o vom face cu siguranță.”

A mai condamnat acordul nuclear iranian semnat de Obama în 2015, spunând că Iranul și națiunile din jur caută moduri în care să atace: „Săptămâna trecută citeam din cartea Estera despre o încercare anterioară a persanilor de a extermina poporul nostru. Au eșuat atunci și vor eșua din nou.”

Netanyahu n-a pomenit însă despre problemele sale judiciare. Luni, un fost consilier apropiat a decis să aducă dovezi împotriva premierului, în cadrul unei acuzații de mituire. În schimb, Netanyahu s-a concentrat pe partea frumoasă, care constă din relațiile dintre SUA și Israel, mai ales fiind vorba de legislații pro-Israel.
„Israelul speră că proiectul de lege Taylor Force îi va arăta președintelui Abbas că America nu tolerează deloc terorismul.” a spus el.
Chemarea la susținerea Congresului a fost destul de clară, încât membri ai Congresului din ambele tabere au promis să susțină Israelul.
„Securitatea Statelor Unite va fi puternică atunci când legătura noastră cu Israelul e puternică.”
Deși există susținere la Capitoliu din partea ambelor partide, senatorul Marco Rubio spune că, pe teren, povestea stă puțin altfel: „Sunt profund îngrijorat de ceea ce se întâmplă în multe campusuri americane
și de antisemitismul de acolo.”
În ultimele câteva zile, 3 600 de studenți au venit la AIPAC, spre bucuria organizatorilor, care văd că viitorul se clădește pe o fundație solidă a relațiilor dintre SUA și Israel.

Discursul lui Netanyahu la AIPAC-

 Netanyahu  atrage atenția asupra pericolului pe care Iran îl reprezintă. Câtă vreme Iranul susține grupările teroriste la granițele Israelului, e imposibil să se ajungă la pace.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: