Israelul ajută Fâșia Gaza

Israelul, chiar fiind sub amenințare, face ce poate mai bine pentru a ajuta oamenii din Gaza să ducă o viață normală

Iată-ne acum în Orașul Vechi, lângă muzeul Turnul lui David, în timp ce sportivii își continuă alergarea. După cum menționam anterior, deși Israelul se confruntă cu amenințări la granița de sud, încă le oferă bunuri palestinienilor din Gaza. În urmă cu doi ani, CBN a ajuns la acel punct de trecere, arătând cum ajutorul oferit poate fi folosit împotriva Israelului.

Palestinienii pretind că Fâșia Gaza se află sub ocupație. Israelul și Egiptul au impus într-adevăr o blocadă pentru a împiedica livrarea de armament către Hamas din acea regiune, dar nu seamănă deloc cu un asediu.

E puțin mai complicat aici, fiindcă, din nefericire, nu e granița dintre Elveția și Franța. Egiptul și-a închis granița cu Gaza anul trecut, lăsând Israelul să fie singurul furnizor pentru Gaza.
Acest pasaj, pe nume „Kerem Shalom”, servește drept colac de salvare pentru arabii palestinieni din Fâșia Gaza.

Nu e un loc plăcut, sunt multe betoane, armament, adăposturi, camere de supraveghere, și motivul e că trebuie să ajutăm oamenii inocenți dintr-un teritoriu care, pentru noi, e o amenințare și care a fost ocupat de grupuri teroriste.
Israelul facilitează aprovizionarea cu alimente, ulei de gătit, materiale de construcție și alte lucruri necesare.

Mulți oameni din Gaza sunt săraci sau șomeri, dar Gaza beneficiază de pe urma acestui pasaj, fiindcă poate exporta legume, bunuri casnice și fier vechi spre Israel și în alte țări.
Zeci de mii de tone de bunuri sunt transportate în fiecare zi din Israel și stocate în 12 hale imense, pe o suprafață de 64 hectare. Avem acces la aceleași hale, dar în ore diferite. Când terminăm procedurile, ne retragem și le permitem echipelor palestiniene din zonă să preia bunurile de partea lor.
Ami Shacked conduce operațiunile de la punctul de trecere Kerem Shalom, unde lucrează atât israelieni, cât și palestinieni, dar ei nu se văd niciodată față în față.

În 2008 a fost distrus complet de atacurile grupării Hamas. În 2012 a fost atacat de Jihad Global din Egipt, și Egiptul e la 100 de metri de aici.
Printre acestea, a fost atacat de rachete și mortiere dinspre Gaza.
În plus, trebuie să existe o monitorizare constantă pentru a împiedica tentativele de furt care susțin dușmanul.

Israelul spune că Hamas fură cam 95% din cimentul care trebuia folosit pentru reconstrucția clădirilor din Gaza, și îl utilizează pentru construcția de tunele, din care mai apoi să atace Israelul. În luna aprilie, armata a dat la iveală un tunel chiar lângă Kerem Shalom, construit cu scopul infiltrării în Israel și atacării cetățenilor.

Cam 60.000 de israelieni locuiesc în această zonă din jurul Fâșiei Gaza.
Sharon Kalderon e unul dintre ei.
Shaked spune că, deși Israelul s-a retras din Gaza în 2005, strămutând 9.000 de israelieni în acest proces, atacurile tot au continuat.

Israelul, chiar fiind sub amenințare, face ce poate mai bine pentru a ajuta oamenii din Gaza să ducă o viață normală, dar, din nefericire, cele mai multe dintre pârghii nu sunt în mâna Israelului. Tocmai de aceea e important pentru comunitatea internațională să-i convingă cumva pe locuitorii din Gaza de nevoia de a se ajuta singuri.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 220 – 17 martie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: