Interviu cu David Parsons ICEJ – Este palpitant. Am fost la aeroport să urez bun venit grupului Bnei Menashe din nord-estul Indiei, evreilor din Etiopia, din Ucraina…

Administrația Trumpa declarat că va muta ambasada Statelor Unite din Tel Aviv la Ierusalim în luna mai pentru ca mutarea să coincidă cu celebrarea a 70 de ani a statului Israel. Acestea sunt vești bune pentru bărbatul pe care urmați să îl întâlniți. David Parsons de la ICEJ a muncit timp de 20 de ani în acest scop. Mai devreme, colegul meu Gary Lane a vorbit cu el despre această temă.
Gary Lane: Puțini americani știu de o lege votată în 1995. Tu ești responsabil pentru primul proiect de lege.

David Parsons: Newt Gingrich a fost ales președintele Camerei Reprezentanților în 1995. A fost prima dată când republicanii au avut majoritate în Camera Reprezentanților, după 40 de ani. Ne-am aflat în mijlocul procesului de la Oslo. Am fost de părere că mai ales creștinii trebuie să apere Ierusalimul de Autoritatea Palestiniană, Organizația pentru Eliberarea Palestinei a vrut să aibă un cuvânt de spus acolo. Noi am preferat modul în care Israelul a păstrat Ierusalimul o casă de rugăciune pentru toate națiunile. Astfel, am conceput un proiect de lege pentru a muta ambasada noastră din Tel Aviv în Ierusalim. Proiectul de lege a fost schimbat până a ajuns la Congres, apoi președintele a ezitat să-l aprobe. Asta timp de 23 de ani. Președintele Trump respectă ordinea pe care am stabilit-o noi la început, în proiectul inițial de lege.

Gary Lane: De ce ai găsit necesară mutarea ambasadei din Tel Aviv la Ierusalim?
David Parsons: Este un gest simbolic, înseamnă recunoașterea revendicarea Ierusalimului de către evrei de 2.000 de ani. Palestinienii au negat orice legătură a evreilor cu Ierusalimul, cu Muntele Templului. Noi am vrut să reafirmăm asta. Înțelepciunea proiectului de lege s-a putut vedea mai târziu, în octombrie 1995. În decembrie 1995, Arafat a cucerit Betleemul pentru prima dată. Celor care au vizitat Piața Ieslei în Betleem în acel sezon nu li s-a vorbit despre legătura între nașterea lui Isus și acel loc. Vizitatorul a primit o hârtie oficială conform căreia Zidul Plângerii din Ierusalim este în exclusivitate un loc musulman. În cazul falsificării istoriei trebuie să apărăm adevărul. Dumnezeu a legat evreii de Ierusalim până în ziua de azi în scop răscumpărător.

Gary Lane: În cele din urmă, Trump mută ambasada. După părerea ta ce l-a influențat să ia această decizie?
David Parsons: Alți președinți au promis să mute ambasada. Odată ce au ajuns la Casa Albă au ținut aceste comunicate de presă în cadrul căreia au spus că arabii vor fi ofensați, regiunea va exploda. El este primul care a testat aceste amenințări de haos și violență. Au avut loc ceva proteste, dar situația nu s-a înrăutățit, în măsura în care mulți au crezut se va întâmpla. Asta înseamnă că ei au încercat să ne intimideze de la început. În prezent, Autoritatea Națională Palestiniană și Hamas încearcă cu disperare să întoarcă arabii împotriva acestor ambasade care vor fi mutate înapoi. În întreaga regiune domnește haosul.

Gary Lane: Conform unui articol din The Washington Post conform căruia creștinii îi ajută pe evreii din întreaga lume să se întoarcă în Israel. Este menționat și grupul ICEJ. Cum îi ajutați pe evrei să se întoarcă în Israel?
David Parsons: Ajutăm evreii să se întoarcă în Israel din întreaga lume de la fondarea organizației noastre din 1980. Am ajutat evrei în anii 70 care au putut pleca din Viena, Ungaria, Austria. Aceasta a fost singura cale înaintea căderii comunismului. După căderea comunismului am ajutat peste 140.000 de evrei să se întoarcă în Israel. Anul trecut am ajutat 3.000 de evrei. Există și alte organizații creștine care îi ajută. Noi îi ajutăm pentru că suntem de părere că este Mâna lui Dumnezeu. „Cel ce a risipit pe Israel îl va aduna…” În Isaia găsim o invitație. Dumnezeu spune: „Iată, voi face neamurilor semn cu mâna şi-Mi voi înălţa steagul spre popoare; ele vor aduce înapoi pe fiii tăi în braţele lor şi vor duce pe fiicele tale pe umeri.” Suntem invitați să ne alăturăm acestei profeții biblice pozitive privind restaurarea Israelului.

Gary Lane: Din acest motiv este important pentru creștini ca evreii să se întoarcă acasă?
David Parsons: Este și palpitant. Am fost la aeroport să urez bun venit grupului Bnei Menashe din nord-estul Indiei, evreilor din Etiopia, din Ucraina care au fugit de războiul civil. Apoi au venit evrei ruși, și chiar și evrei din Franța sponsorizați de noi. Niciodată nu e prea târziu. Este palpitant să începi o viață nouă pe pământul strămoșesc. Este un pas prin credință pentru că sunt 150-200.000 de rachete îndreptate spre Israel. Oricine se mută acolo, indiferent dacă este sau nu religios, Dumnezeu îl cinstește pentru acest pas prin credință. El spune: „… îi voi sădi cu adevărat în ţara aceasta, din toată inima şi din tot sufletul Meu.”
Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 713 – 18 martie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: