Persecuția femeilor din întreaga lume. Femeile creștine sunt mai persecutate decât bărbații.

Persecutie in Nigeria

Oamenii din întreaga lume au celebrat realizările femeilor de Ziua Internațională a Femeii. O organizație a îndemnat americanii să își aducă aminte de femeile uitate care sunt persecutate în întreaga lume. Emily Jones a vorbit cu David Curry de la Open Doors SUA despre acest adevăr neplăcut.

Cu ce se confruntă femeile din țările în care acestea sunt considerate cetățeni de mâna a doua, mai ales în lumea musulmană?

„În ultima perioadă am observat nu numai că, în general, creștinii sunt persecutați în țările musulmane sau hinduse extremiste, ci și că femeile creștine sunt mai persecutate decât bărbații. Sunt desconsiderate în cultura lor și apoi, sunt persecutate din cauza credinței lor. Este foarte dificil. Mii de femei creștine, noi știm de 3.000 de femei, deși numărul lor este mai mare, au fost constrânse să se căsătorească în teritoriile musulmanilor extremiști, sau au fost violate sau hărțuite sexual pentru că ele sunt femei creștine. Nu doar femei, ci femei creștine. Astfel, ele sunt persecutate în mod dublu în aceste țări. Iată un exemplu. O femeie creștină a fost răpită de Boko Haram, de un islamist extremist și a fost constrânsă să se căsătorească. Când tatăl s-a dus să își cate fiica, liderul tribului i-a spus că nu are niciun drept să întrebe de fiica lui, conform legii șaria. Dispăruse. În mod surprinzător, astfel de incidente au loc zilnic în întreaga lume. Trebuie să ne ridicăm vocea și să susținem femeile creștine din întreaga lume.

Există mai mulți factori: răspândirea extremismului islamic. În India, în Nepal crește extremismul hindus. Cine nu este hindus, nu este considerat indian. Ei folosesc drept țintă femeile. Le constrâng să se căsătorească, se folosesc de hărțuire sexuală și de viol ca modalități de amenințare. Este o situație dificilă. Extremismul islamic este lăsat să crească și va continua să fie o problemă. Mai există și alți factori ai societății.

Vrem ca fiecare persoană să militeze pentru drepturile femeilor creștine. Înființăm programe să le dăm autonomie. Le instruim. Nu vrem ca femeile creștine să fie cetățeni de mâna a doua. Vrem să le învățăm să citească, să scrie, să lucreze, să înființeze afaceri mici. Când nimeni altcineva nu crede în ele, noi, credincioșii, adepții lui Isus Hristos le ajutăm și le susținem.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face în aceste țări, în Orientul Mijlociu sau în alte locuri unde creștinii sunt considerați ciudați sau ilegali, este să le arătăm dragostea lui Isus în modalități practice. Întărim Biserica, întărim Trupul lui Hristos să își poată îndeplini menirea. Nu încercăm să colonizăm, ci să arătăm dragostea lui Isus. Prin asta îi atragem. Isus este un exemplu bun. Trebuie să-i încurajăm pe oameni să își păstreze credința. Începutul este acela de a fi un exemplu demn de urmat.” a spus directorul Open Doors SUA, David Curry.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 713 – 18 martie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: