Titus Corlatean despre REFERENDUM – Eu va asigur ca in parlament suntem niste oameni hotarati sa ducem pana la capat aceasta batalie, cu ajutorul lui Dumnezeu

Ezechiel 22:30 – Caut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n-o nimicesc…. Doamne, insoteste-l si binecuvanteaza-l pe fratele nostru!

,,A fost o dezamagire foarte mare atunci cand presedintele Iohannis a blocat referendumul’

..A fost o dezamagire foarte mare atunci cand presedintele Iohannis, ne-am pomenit ca in loc sa promulge legea, pentru ca legea ca sa intre in vigoare trebuie semnat decretul de promovare si publicat in Monitorul Oficial. A retransmis la parlament legea pentru reexaminare cu o serie de argumente, de care va spun- din punct de vedere juridic sunt departe de a sta in picioare.”

,,Eu va asigur insa ca in parlament suntem niste oameni- colegi, deputati, senatori, care suntem hotarati sa ducem pana la capat aceasta batalie. Suntem foarte hotarati. Este a treia oara. Parca urcam a treia oara muntele asta. Dar stiti cum e? Invatam din Biblie indelunga rabdare. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom mai finaliza odata, a treia oara, aceasta lege. Nu exista alternativa pentru a te bate pentru valorile in care crezi, pentru ca unii ne-au acuzat de tot felul de pacate in luna asta – de homofobie, de discriminari, de alte lucrui. Nu e vorba de a promova o chestiune impotriva altora sau impotriva optiunii celorlalti. Ok, suntem intr-o societate democratica libera. Fiecare isi asuma optiunile si alegerile  sale. Noi le numim pacat. Ei le numesc libertatea alegerii. Foarte bine, sa fie sanatosi. Dar noi avem dreptul si obligatia sa ne batem pentru valorile in care credem. Si asta facem.” 

,,Voi vorbi ca om care sustin foarte hotarat familia, familia in sensul crestin- natural, traditional, asa cum este ea prezentata in Cuvant, familia formata din barbat si femeie- dar si ca jurist. Si va spun ca este o lupta care dureaza si e mai putin cunoscuta de opinia publica, care dureaza de ceva timp pentru a promova intr-un sens democratic, pentru ca 3 milioane de cetateni romani au solicitat acest lucru prin semnatura lor pentru a promova realizarea acestui referendum de revizuire a Constituiei art. 48 pentru obligarea statului sa acorde ocrotirea familiei, bazata fundamental pe uniunea liber consimtita, deci pe casatoria dintre barbat si femeie, nu intre soti, asa cum este in clipa de fata format textul Constitutional.” 

Voi vorbi ca om care sustin foarte hotarat familia, familia in sensul crestin- natural, traditional, asa cum este ea prezentata in Cuvant, familia formata din barbat si femeie- dar si ca jurist. Si va spun ca este o lupta care dureaza si e mai putin cunoscuta de opinia publica, care dureaza de ceva timp pentru a promova intr-un sens democratic, pentru ca 3 milioane de cetateni romani au solicitat acest lucru prin semnatura lor pentru a promova realizarea acestui referendum de revizuire a Constituiei art. 48 pentru obligarea statului sa acorde ocrotirea familiei, bazata fundamental pe uniunea liber consimtita, deci pe casatoria dintre barbat si femeie, nu intre soti, asa cum este in clipa de fata format textul Constitutional. Si este o batalie cu suisuri si coborisuri care a ajuns in ce priveste  propriu zisul art. 48 si definirea lui la Senat. Suntem inainte de adoptarea raportului final in cele doua comisii competente- Comisia Juridica , respectiv Comisia de Constitutionalitate din care fac si eu parte si respectiv dezbaterea finala in plenul senatului si vot.

Numai ca aceste lucruri au fost amanate deja de multe multe luni pentru un motiv foarte simplu. In clipa in care noi avem votul final, si practic imediat ar trebui sa trecem in 30 de zile la organizarea Referendumului National, pentru ca asa spune Constitutia. Revizuirea unei constitutii trebuie finalizata printr-un referendum cu valoare juridica obligatorie. Adica, cetatenii se prezinta la vot si spun „da” sau „nu”. Cetatenii sunt cei care decid in ultima instanta dupa ce are loc votul parlamentului. Si cetatenii decid cu o valoare juridica obligatoriu modificarea Constitutiei. Asa a fost si in 1991, asa a fost sin in 2003 la ultima revizuire a Constitutiei. Numai ca acest proces a fost tot blocat, amanat, pentru simplul fapt ca e nevoie de un vehicul legal, de o lege de organizare  in mod specific a unui Referendum de revizuire a Constitutiei, nu orice referendum in general pentru ca avem legea generala a referendumului, legea 3. Noi am facut in parlament, si sunt unul dintre initiatori, am formulat aceasta lege. Am dezbatut-o si in Camera si la Senat. Am adoptat-o si in Camera si la Senat.

Ea a fost atacata din pacate de membrii a doua partiduri din opozitie, pentru ca si acolo sunt lucrurile impartite. Sunt colegi parlamentari care sunt impotriva si sunt colegi parlamentari care sustin. Din pacate, fractiuni din cele doua partide au atacat. Asta toamna, Curtea Constitutionala a dat castig de cauza pe cateva sublinieri, chestiuni mai de graba de natura tehnica si juridica, declarand neconstitutionale acele cateva chestiuni. Noi, in parlament, am reluat procedura. Am pus-o de acord cu decizia Curtii Constitutionale. Am votat, inclusiv la Senat, in Decembrie, inainte de sarbatori. Si am avut atunci confirmarea si asigurarea din partea colegilor din cele doua partide de opozitie ca nu vom mai avea surprize. Din pacat, intre Craciun si Anul Nou, o spun pentru prima data public: Din pacate, iarasi unul dintre partidele respective (grupul de la Senat) a atacat legea nou adoptata la Curtea Constituionala, si am asteptat in toata perioada asta pana in luna Martie, cand a aparut public in Monitor Oficial decizia Curtii care de data aceasta a respins atacul de neconstituionalitate. Deci, legea este buna. Va dati seama ca dupa doua controale de constitutionalitate, aceasta lege chiar nu are nici un fel de probleme din punct de vedere juridic.

Si, de asta a fost o dezamagire foarte mare atunci cand presedintele Iohannis, ne-am pomenit ca in loc sa promulge legea, pentru ca legea ca sa intre in vigoare trebuie semnat decretul de promovare si publicat in Monitorul Oficial. A retransmis la parlament legea pentru reexaminare cu o serie de argumente, de care va spun- din punct de vedere juridic sunt departe de a sta in picioare. Si aici este vorba de a nu ne mai ascunde dupa tot felul de chestiuni si dupa tot felul de pretexte. Este clar ca, din pacate, fie ca are consilieri care gandesc intr-un anumit fel, fie ca este credinta domniei sale, dl presedinte se opune la realizarea acestui referendum si imi aduc aminte ca nu intamplator…. (intrerupt) O spun foarte transant si raspicat si am motivele mele care nu sunt neaparat de natura publica, dar am convingerea ca se opune acestui referendum.

Si anterior au mai fost scapari, derapaje de natura publica de la nivelul functiei prezidentiale, sa-i acuzi pe cei care sustin familia, care s-au luptat pentu familia Bodnariu, sustin familia crestina traditionala (cum am dori noi sa o numim) suntem numiti de domnia sa „fanatici religiosi” iar oamenii  care sustin aceasta orientare ne-au mai facut pe margini (deci nu la nivelul presedintelui), ne-au facut „oamenii rusilor”, „oamenii lui Putin” cand am iesit in strada sa sustinem reunificarea familiei Bodnariu. Lucrurile astea au o anumita coerenta. Si am ajuns la care chiar nu mai pot si putem sa tacem pentru ca batalia pentru revizuirea Constitutiei astazi, cand suntem supusi la tot felul de presiuni interne si externe: de a renunta la proiectul referendumului, de a accepta ideologie LGBT, transexualitate si multe alte lucruri care ar duce la schimbarea fundamentului moral crestin al natiunii romane . Lucrurile astea au ajuns al moment critic.

Si eu va asigur insa ca in parlament suntem niste oameni- colegi, deputati, senatori, care suntem hotarati sa ducem pana la capat aceasta batalie. Suntem foarte hotarati. Este a treia oara. Parca urcam a treia oara muntele asta. Dar stiti cum e? Invatam din Biblie indelunga rabdare. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom mai finaliza odata, a treia oara, aceasta lege. Nu exista alternativa pentru a te bate pentru valorile in care crezi, pentru ca unii ne-au acuzat de tot felul de pacate in luna asta – de homofobie, de discriminari, de alte lucrui. Nu e vorba de a promova o chestiune impotriva altora sau impotriva optiunii celorlalti. Ok, suntem intr-o societate democratica libera. Fiecare isi asuma optiunile si alegerile  sale. Noi le numim pacat. Ei le numesc libertatea alegerii. Foarte bine, sa fie sanatosi. Dar noi avem dreptul si obligatia sa ne batem pentru valorile in care credem. Si asta facem.

Vom merge a treia oara in parlament. Sper sa ajungem in sfarsit la momentul adevarului in Senatul Romaniei, cand va trebui, asa cum la Camera s-a intamplat anterior. si la Senat sa avem majoritate calificata, ceea ce nu e de loc simplu de obtinut, sa avem modificare pentru art. 48 si dupa care cu ajutorul Domnului sa ajungem la Referendumul Constitutional, care cetatenii sa fie chemati si sa isi  spuna pozitia foarte clar.[..]

Asculta mai mult in video:

Interviu cu senatorul Titus Corlatean, fost Ministru de externe al Romaniei.

7 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  mart. 16, 2018 @ 18:43:31

  A republicat asta pe Trezire si Restaurare.

 2. Trackback: Titus Corlățean semnalează o situație gravă la Focşani: Astept foarte clar pozitii, atitudini si masuri pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample in scolile romanesti. | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Sprijin internațional pentru referendumul pentru căsătorie din România – Membrii Parlamentului European din 11 țări (incluzând Italia, Olanda, Germania și Republica Cehă) au evidențiat “sprijinul democratic fără precedent” exprimat
 4. octavpelin
  mart. 17, 2018 @ 04:38:35

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 5. dininimapentrutine
  mart. 20, 2018 @ 02:36:09

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

 6. Trackback: Știri pe surse – Coaliția PSD-ALDE a decis: Când se organizează referendumul pentru familie (surse) | agnus dei - english + romanian blog
 7. Anthony Ianosel, L.C. (Ret)
  mart. 22, 2018 @ 14:34:54

  OUR DISTINGUISHED CHRISTIAN BROTHER, SENATOR TITUS CORLATEAN should be placed on a permanent list of prayer in all Romanian churches (eckkesia). All Pastors and Christian believers in Romania (and Diaspora), should allocate at least five minutes every Sunday morning, for public church prayer for this awesome Christian, Titus Corlatean! We, Romanian Christians are so blessed to have such a courageous, skilled and passionate Christian like Titus loving and excelling in God’s works with such a hot passion! Seriously, this mighty Christian man should be placed on permanent „prayer lists” in every Romanian church!

  Romanian Christian believers there and abroad should write him letters and emails of encouragement, even written prayers, and pastors should INFORM the Christian public about this mighty Christian man’s passionate work that benefits Christianity! We have in America a few jurists of Titus Corlatean caliber, like Dr. Jay Sekulow and his brother (https://aclj.org/jay-sekulow ); then, we have the son of Dr. Jerry Falwell, Dr. Jonathan Falwell (https://www.cnn.com/videos/politics/2018/01/25/jerry-falwell-jr-trump-forgiveness-ebof-sot.cnn ) and few others. In Romania, our famous Christian brother, Titus Corlatean, is well known for his helping hand in the Bodnariu family case! He did an excellent job of persuading the Norway agency Barnevernet to reconsider their harsh actions that inflicted incredible pain and suffering upon the Bodnariu family!

  Yes, now that he is going to occupy a very honorable position in the EU bureaucracy in Brussels, he needs our sincere prayers, so that Jesus Christ will guide his mind in doing His holy will, in being a powerful voice and defender of Christianity in a hostile environment hell-bent to ruin our Christian heritage on the European continent!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: