Titus Corlățean semnalează o situație gravă la Focşani: Astept foarte clar pozitii, atitudini si masuri pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample in scolile romanesti.

Foto Antena 3

Titus Corlățean, senator PSD și fost ministru de Externe, într-o interpelare transmisă actualului ministru al Educației, Valentin Popa, atrage atenția asupra unei dezbateri controversate, care ar fi avut loc la Focşani.

Mai exact, potrivit senatorului, evenimentul în cauză, organizat în baza unui protocol între Ambasada SUA şi Inspectoratul Şcolar din Vrancea, a fost prezentat drept o conferinţă privind discriminarea femeilor şi violenţa la care sunt supuse de către parteneri, însă Corlățean atrage atenţia însă asupra unui obiectiv „ascuns” al evenimentului: „promovarea ideologiei Transgender/LGBT”. – Stiri pe Surse

Știrea inițială: Un grup de activiști ai ideologiei de gen, susținuți de ambasada SUA la București, au căutat, sub pretextul unor sesiuni dedicate egalității de gen, să își promoveze agenda în școli din județul Vrancea, implicând elevi și instituții publice. Acțiunea, denumită „Women Talk Conference”, este finanțată de Departamentul de Stat al SUA. Evenimentul se adresa explicit „liceenilor de clasele 9-12 din Vrancea”, dar dacă și un minor sub 14 ani era interesat de subiect, organizatorii nu aveau nicio problemă, așa cum se menționează pe pagina de facebook a acțiunii. Printre participanți se numără Oana Băluță, conferențiar universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, și președinta Centrului FILIA, un ONG de extrema stângă, violent pro avort. Organizatorul formal al evenimentului este o tânără, pe nume Irina Novac, absolventă a programului „cultural” finanțat de Departamentul de Stat al SUA, prin care s-a finanțat acțiunea eșuată de la Focșani. (Mai mult aici – ACTIVE NEWS)

Dintr-un interviu la RVE Timisoara, 17 martie 2018, Titus Corlatean:

A fost vorba de niste asa zise prelegeri  ale unor indivizi  care au promovat aceasta ideologie transgender, a identitatii de gen. a functiunilor de gen, a transexualitatii s.a.m.d. in fata unor elevi, intr-o perioada in care practic se formeaza personalitatea acestor tineri. Sunt chestiuni foarte importante, delicate, legate de identitatea individuala si sociala. Sunt lucruri care tin de dreptul constitutional al parintilor de a-si creste, de a-si educa copiii potrivit propriilor convingeri. Ei, toate astea nu mai valoreaza in fata acestui tip de asa zis proiect educational care incalca si constitutia Romaniei, incalca si curricula scolara existenta in tara noastra. 

Titus Corlatean [la RVE]: „Am cerut o reactie, o atitudine, masuri din partea Primului Ministru, Ministrul Educatiei si din partea Ministrului de Externe pentru ca aici vorbim de o situatie semnalata in presa in judetul Vrancea la Focsani, in baza unui protocol de cooperare dintre inspectoratul scolar de la Vrancea si  Ambasada Statelor Unite; s-a realizat un proiect in scoli, intr-un liceu din Focsani sub titulatura aparent generoasa a combaterii discriminarii, violentei fata de femei. De fapt. reprezentantul  sau reprezentantii  unui ONG, care nu era totdeauna preocupat de violenta impotriva femeii,  cat de ideologia LGBT si transgender, acest protocol a fost pus in practica intr-un liceu din Focsani, la nivelul elevilor din acest liceu si fara informarea corecta a lor si a parintilor, fara acordul parintilor.

A fost vorba de niste asa zise prelegeri  ale unor indivizi  care au promovat aceasta ideologie transgender, a identitatii de gen. a functiunilor de gen, a transexualitatii s.a.m.d. in fata unor elevi, intr-o perioada in care practic se formeaza personalitatea acestor tineri. Sunt chestiuni foarte importante, delicate, legate de identitatea individuala si sociala. Sunt lucruri care tin de dreptul constitutional parintilor de a-si creste, de a-si educacopiii potrivit propriilor convingeri. Ei, toate astea nu mai valoreaza in fata acestui tip de asa zis proiect educational care incalca si constitutia Romaniei, incalca si curricula scolara existenta in tara noastra. Sunt lucruri absolut condamnabile care se intampla si nu e prima oara cand se intampla. Si am considerat necesar sa si public  oficial politic ca membru al parlamentului catre Prim Ministru, Ministrul Educatiei si Ministrul Afacerilor Externe pentru ca eu consider necesara si reactia MAE in relatia cu Ambasada Statelor Unite. Astept foarte clar pozitii, atitudini si masuri pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample in scolile romanesti. Afla mai mult aici – Titus Corlatean despre REFERENDUM – Eu va asigur ca in parlament suntem niste oameni hotarati sa ducem pana la capat aceasta batalie, cu ajutorul lui Dumnezeu

5 întrebări esențiale pentru ministrul Educației (vezi documentul aici – Titus Corlatean – Interpelare adresata Ministrului Educatiei: Preocupari fata de promovarea ideologiei Transgender/LGBT in sistemul educational romanesc

 • 1. Ce măsuri aveți în vedere pentru clarificarea împrejurărilor evenimentului și a respectării cadrului legal, având în vedere prevederile articolului 29 din Constituția României:”Părinții au dreptul constituțional să își educe copiii potrivit propriilor convingeri”, și ale articolului 487 Cod civil: ”Părinții au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică a copiilor potrivit propriilor lor convingeri”?
 • 2. Ce măsuri considerați că trebuie luate pentru a ne asigura că documente de înțelegere cu parteneri externi, inclusiv în domeniul educației, sunt elaborate, aplicate și promovate cu respectarea cadrului juridic (în primul rând constituțional) și instituțional românesc, precum și cu programa școlară în vigoare?
 • 3. În ce măsură considerați că acțiunea menționată respectă cadrul constituțional și juridic din România și se încadrează în curricula școlară actuală?
 • 4. Cum a fost asigurat controlul agendei evenimentului și în baza căror criterii se promovează modelul de conduită al organizațiilor de acest gen?
 • 5. Care sunt măsurile pe care intenționați să le luați pentru evitarea repetării unor situații similare pe viitor?”, conchide Titus Corlăţean.

2 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  mart. 17, 2018 @ 04:37:34

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Vasile Moisiuc
  mart. 19, 2018 @ 11:06:53

  Cât de trist e, să auzim că in țara noastră pot avea influență atât de nefastă, distructivă asupra copiilor noștri, tot felul de monștri deghizați, având tot felul de funcții si diplome, fiind școliți pentru a aduce dezastrul in familii, iar astfel aduc in ruină tot ce e bun si frumos, distrugând astfel o țară. Eu doresc să nu le ajute Dumnezeu a-și vedea diabolicele planuri implinite, ci mai degrabă să caute să cunoască adevărul sfintelor scripturi, să se salveze intâi pe ei înșiși de la pierzare, apoi să ajute și pe alții la aceasta. „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât l a dat pe singurul Lui Fiu, ca oricine crede in El să nu moară ci să aibă viață veșnică”.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: