Titus Corlatean – Ce este familia pe care noi vrem sa o protejam prin constitutie? Si eu si alti colegi  vom spune acest lucru de la microfonul Parlamentului in saptamanile care urmeaza. [Biserica Baptista Sion Sibiu]

 

Ce este familia pe care noi vrem sa o protejam prin constitutie? Si eu si alti colegi  vom spune acest lucru de la microfonul Parlamentului in saptamanile care urmeaza. Cuvantul Domnului este atat de bogat despre familie. 

Contextul de astazi ne este nefavorabil si trebuie sa stim acest lucru. Exista foarte multa impotrivire, foarte multa presiune, foarte multe critici si atacuri, si din afara tarii, dar si din interior. […] In tara, sunt grupuri, sunt oameni (mai putini), o minoritate, dar foarte agresivi. Cu sprijin extern, din pacate, cu finantare foarte generoasa si cu acces in presa, in mass media, care se impotrivesc. Si impotrivirile, sa stiti, sunt foarte aspre, foarte dure. Pe unele le cunoasteti. Pe cele mai multe nu le cunoasteti. 

Si daca noi stim acest lucru ca si biserica, stim ce avem de facut. Fiecare la locul sau, in viata sa, in functiunea sa sociala, in functiunea sa crestina in biserica, in functiunea sa politica in administratie, astfel incat sa avem discernamantul cu calauzirea de la Duhul Sfant, ce trebuie sa facem si ce nu trebuie sa facem sau sa acceptam. Ce trebuie sa legiferam, cei care sunt acolo in parlament pentru a legifera, adopta legi si ce nu trebuie sa legifereze. In ciuda tuturor presiunilor, tuturor atacurilor, comentariilor, tuturor lucrurilor spuse de unele ambasade si ambasadori de la Bucuresti sau alte guverne straine, alte capitale din Europa. De ce? Pentru ca Domnul ne-a spus foarte clar  si Domnul ne intareste in aceasta lupta. Domnul sa fie laudat. Amin.

Pastor Sorin Cigher il introduce pe Titus Corlatean: In mod deosebit, ii spunem bun venit fratelui Titus Corlatean. Este senator in Senatul Romaniei si mai rar oameni care sa fie intr-o functie inalta si sa il proclame pe Isus Hristos fara nicio retinere. Ieri am avut intalnirea Comunitatii Baptiste din Sibiu si fratele a fost invitat si ne-a vorbit despre ceea ce iubeste foarte mult, ceea ce apara mult, despre familie. Il stim pe fratele Titus ca impreuna cu alti deputati si parlamentari a luptat impreuna cu altii pentru familia Bodnariu si iata ca Dumnezeu ne-a dat izbanda. In aceasta zi, vrem ca toata gloria sa o aducem Domnului. Vrem sa-L slavim pe acela care ne-a rascumparat. Si Domnul vrea sa mantuiasca. Si ne rugam pentru presedintele tarii. Ne rugam pentru prim ministru, ne rugam pentru parlamentari. Sunt inaltati in dregatorii pentru o vreme ca aceasta, spune Scriptura. Si in vreme ca aceasta, ne rugam ca Dumnezeu sa lucreze prin ei. Binele lor este si binele nostru. Traim in Romania, suntem cetateni. Noi ne-am nascut cetateni si apoi am devenit crestini. Suntem cetateni ai acestei tari si trebuie sa respectam legile tarii, toate legile care ni le sunt date. Ca ni le plac, ca nu ni le plac aceste legi, aceasta este treaba noastra. Ne rugam ca cei care sunt pusi acolo, ce fac aceste legi, sa aiba temere de Domnul. Si rand pe rand, Domnul sa ridice oameni care sa stea sub frica Domnului si sub ascultare de El. Si iata, in aceasta dimineata, unul este cu noi. Domnul sa-l binecuvanteze. Ne rugam ca si presedintele Iohannis sa vina odata si sa-L proclame pe Isus Hristos ca Domn, asa cum au facut polonezii: Regele Poloniei este Isus Hristos. Si in Romania, regele sa fie Isus Hristos.

S-a facut o rugaciune pentru copiii bisericii, la care a participat si fratele Titus Corlatean.

Titus Corlatean:

Vreau sa salut biserica cu foarte multa bucurie in suflet, sa multumesc fratelui pastor pentru invitatia pe care mi-a facut-o mie si sotiei mele, sa fim astazi impreuna in biserica dvs. E o zi binecuvantata si ne rugam ca Domnul sa va binecuvanteze cu multa pace in suflet, cu multa bucurie, cu dragoste, cu properitate si Domnul sa faca sa umple aceasta biserica cu copilasi , cum m-am bucura foarte mult astazi sa vedem foarte multi copii frumosi, copiii lui Dumnezeu  pentru ca asta e bucuria Domnului si e bucuria parintilor, a bunicilor si a familiilor.

Am fost invitat in acest weekend la Sibiu pentru a avea mai intai, asa cum spunea fratele pastor Sorin, ieri, o intalnire cu delegatii bisericilor baptiste a conferintei, nu doar din Sibiu, ci si din judetele invecinate in Comunitate, pentru a discuta despre familie, despre Referendumul pentru revizuirea Constitutiei, ceea ce mai ramane de facut si implicarea celor cu credinta in Dumnezeu pentru ca acest referendum sa fie o izbanda spre slava lui Dumnezeu, si bineinteles sa discutam lucruri care ne unesc in credinta noastra  si dragostea noastra pentru Domnul nostru Isus Hristos.  Asa ca, in cuvantul meu de astazi care bineinteles este un cuvant crestin evanghelic, va imbina si elementele legate de referendumul pentru constitutie- de unde am plecat, unde suntem astazi spre ce ne indreptam si cat de importanta va fi starea de veghere din partea dvs. si a noastra a tuturor si implicarea in saptamanile care urmeaza.

Contextul in care, si referirea mea va fi scurta, contextul care noi astazi in tara, in Romania, si contextul international, si in Europa, incercam sa promovam acest referendum pentru schimbarea constitutiei, astfel incat sa scrie foarte clar in constitutie in articolul 48, statul are obligatia sa protejeze familia formata in baza casatoriei  dintre un barbat si o femeie. Nu intre soti, asa cum este trecut astazi in constitutie pentru ca formula de soti este interpretabila in lumina noilor schimbari si noilor recitiri si rescrieri pe care in special in Europa de Vest, unii care nu simt si nu gandesc cu dragoste de Dumnezeu, le produc. Contextul de astazi ne este nefavorabil si trebuie sa stim acest lucru. Exista foarte multa impotrivire, foarte multa presiune, foarte multe critici si atacuri, si din afara tarii, dar si din interior. Noi stim ca exista o majoritate astazi de cetateni ai Romaniei, in favoarea acestei schimbari a constitutiei, in favoarea trecerii foarte clare a preceptului biblic, a cuvantului in constitutie, faptul ca familia se bazeaza pe casatoria dintre un barbat si o femeie. Cu toate acestea, in interior, in tara, sunt grupuri, sunt oameni (mai putini), o minoritate, dar foarte agresivi. Cu sprijin extern, din pacate, cu finantare foarte generoasa si cu acces in presa, in mass media, care se impotrivesc. Si impotrivirile, sa stiti, sunt foarte aspre, foarte dure. Pe unele le cunoasteti. Pe cele mai multe nu le cunoasteti. 

Si cuvantul de astazi este un cuvant care e menit in baza credintei noastre in Domnul Isus Hristos si in cuvantul Sau din Biblie, sa fie un cuvant de incurajare, de imbarbatare, pentru ca atunci cand Domnul este cu noi, cine poate sta impotriva noastra? Si eu prin crednta am spus-o mereu: Aceasta lucrare va fi o izbanda spre slava si gloria lui Dumnezeu. Dar este bine sa stim care sunt impotrivirile si ce obstacole trebuie sa depasim.

Ce este familia pe care noi vrem sa o protejam prin constitutie? Si eu si alti colegi  vom spune acest lucru de la microfonul Parlamentului in saptamanile care urmeaza. Cuvantul Domnului este atat de bogat despre familie. 

Despre familie am avut si in plan public si in biserici prilejul sa vorbesc. Trebuie sa o mai spunem inca odata si o voi spune si astazi in biserica si cu ajutorul Domnului si eu si alti colegi  vom spune acest lucru de la microfonul Parlamentului in saptamanile care urmeaza- trebuie sa mai spunem inca odata ce este cu adevarat familia, nu interpretarile aparute, denaturarile asa ziselor familii dintre doi barbati sau doua femei. Ce este familia pe care noi vrem sa o protejam prin constitutie? Cea mai importanta lege al oricarui stat democratic , familia binecuvantata de Dumnezeu, cea formata din barbat, femeie si copiii cu care Domnul i-a binecuvantat pe parinti.

Cuvantul Domnului este atat de bogat despre familie. Ne-ar lua foarte mult timp daca ar fi sa citam din Biblie  toate lucrurile minunate pe care Domnul le spune. Astazi, doar trei lucruri vreau sa le mentionez.

I. Si bineinteles, incepem de la Geneza pentru ca in Geneza este spus foarte clar. In Geneza 2:18 – 18 Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” In versetul 21 si ce urmeaza – 21 Atunci, Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei. 22 Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o laom. 23 Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi ‘femeie’[b], pentru că a fost luată din om.” 24 De aceeava lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup.

Domnul Dumnezeu spune foarte clar in Geneza cum a creat omul in sensul de barbat si femeia. Si spune ca femeia se trage din coasta omului, a barbatului, pentru ca aceasta a fost lucrarea lui Dumnezeu. E stiut ca in vechea limba evreiasca  denumirea pentru barbat era אּישׁ  (ish) si pentru femeie era אִשָּׁ֔ה (ishshah). Femeia se trage din barbat prin lucrarea lui Dumnezeu. Si Dumnezeu ne spune de la bun inceput: familia- barbatul si femeia care este ajutor potrivit si pe care Dumnezeu a creat-o, familia este formata din barbat si femeie. Domnul nu a spus: am creat sau voi crea doi barbati. Si Domnul nu a spus: voi crea doua femei. Domnul a spus foarte clar: am creat un barbat si o femeie si asta este, din Geneza, familia binecuvantata de Dumnezeu. Si aceasta este izvorul. Este primul punct

II. Al doilea punct  este cel legat de faptul ca familia formata din barbat si femeie implica dragoste, implica sprijin reciproc, implica lucrarea Domnului si implica niste reguli pe care Domnul Dumnezeu le traseaza foarte clar in cuvant. Daca vom deschide in Efeseni 5:24-25, este scris acolo – 24 Şi, după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile. 25 Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, Domnul spune foarte clar, dragostea dintre sot, dintre barbat si femeie- spune foarte clar nevestelor sa fie supuse barbatului  asa cum biserica a fost supusa Domnului Isus Hristos. Este scris si este porunca. Dar tot asa, si aici, barbatii, au mare responsabilitate si este un lucru extraordinar si minunat: sa-si iubeasca nevestele tot asa cum Domnul Isus Hristos si-a iubit biserica. Este o porunca minunata si este un lucru extraordinar . Suntem noi oare intotdeauna in deplinul inteles a datoriilor noastre pe care noi le avem ca soti, sa stim sa ne iubim sotiile tot asa cum – la ce nivel extraordinar, Domnul Isus Hristos si-a iubit biserica. Asa ca, dragi frati casatoriti si cei care urmeaza sa fiti casatoriti, Domnul sa va binecuvanteze , sa fim constienti de lucrarea asta extraordinara  care ne sta in suflet, sa stim sa ne iubim sotiile asa cum Domnul Isus Hristos si-a iubit biserica. 

III. Si cel de-al treilea element in descrierea familiei este cel mentionat in Eclesiastul 4:9 –  Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor. 10 Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul. Dar vai de cine este singur şi cade, fără să aibă pe altul care să-l ridice! 11 Tot aşa, dacă se culcă doi împreună, se încălzească unul pe altul, dar cum are să se încălzescă dacă e singur? 12 Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor.

Acesta este poate cel mai important element din cele trei lucruri pe care am dorit sa le transmit acum, faptul ca familia binecuvantata este formata din doi- din barbat si femeie si bineinteles copiii care vor urma. Dar ceea ce da trainicie casatoriei este impletirea existentei celor doi  cu existenta lui Dumnezeu, cu dragostea lui Dumnezeu. Si funia impletita in trei, spune Domnul, se rupe greu. Adica, nu se rupe. Atunci cand cu adevarat iti pui existenta si toata dragostea ta in Domnul Isus Hristos, funia este trainica.

Revin la cuvantul din deschidere, din Efeseni, acolo unde se spunea ca din Domnul Isus Hristos, din Domnul Dumnezeu isi trage numele orice familie. Noi trebuie sa realizam cat de important este acest cuvant al lui Dumnezeu. Orice familie isi trage numele din Domnul nostru Isus Hristos. Noi avem pecetea pe noi, ca familie, pecetea Domnului Isus Hristos. Atentie insa. In general, cuvantul lui Dumnezeu este foarte clar. Il intelegem, acolo unde spune de exemplu : Bucurati-va in orice vremuri, in orice timpuri.”In orice” inseamna si atunci cand este bine si atunci cand este greu. De ce? Pentru ca noi ne bazam pe Domnul. Nu ne bazam pe oameni. Nu ne bazam pe omenire. Aici spune „orice familie”. Noi trebuie sa intelegem cuvantul in corectitudinea sa. „Orice familie”- oare orice familie isis trage numele din Domnul Isus Hristos? Numai acele familii care sunt raspuns la cele trei elemente pe care le-am spus. Cele binecuvantate de Dumnezeu, formate din barbat si femeie, care se iubesc, se respecta reciproc, asa cum Domnul Isus Hristos si-a iubit biserica si familia care isi impleteste existenta si isi pune baza in Domnul Isus Hristos ca funia cea treinica. Aceste „orice familii” isi trag numele din Domnul Isus Hristos. Nu altele.

Si daca noi stim acest lucru ca si biserica, stim ce avem de facut. 

Fiecare la locul sau, in viata sa, in functiunea sa sociala, in functiunea sa crestina in biserica, in functiunea sa politica in administratie, astfel incat sa avem discernamantul cu calauzirea de la Duhul Sfant, ce trebuie sa facem si ce nu trebuie sa facem sau sa acceptam. Ce trebuie sa legiferam, cei care sunt acolo in parlament pentru a legifera, adopta legi s ce nu trebuie sa legifereze. In ciuda tuturor presiunilor, tuturor atacurilor, comentariilor, tuturor lucrurilor spuse de unele ambasade si ambasadori de la Bucuresti sau alte guverne straine, alte capitale din Europa. De ce? Pentru ca Domnul ne-a spus foarte clar  si Domnul ne intareste in aceasta lupta. Domnul sa fie laudat. Amin.

1:10:50

MESAJUL LUI TITUS CORLATEAN –

TITUS CORLĂȚEAN – CE ESTE FAMILIA PE CARE NOI VREM SA O PROTEJAM PRIN CONSTITUȚIE? – BCB SION SIBIU

3 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  mart. 19, 2018 @ 04:16:04

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Anthony Ianosel, L.C. (Ret)
  mart. 20, 2018 @ 20:44:48

  EVERY ROMANIAN IN DIASPORA SHOULD KNOW, that in America, marriage between husband and wife is viewed as a civil „contract”–at all levels of court process! No exception! Those myriad of unsuspecting souls with a „Certificate of Marriage” in hand have been duped into a fairy tale theory–see copy of legal Certif. of Marriage here: https://multco.us/recording/marriage-licenses and over here: https://marriage.laws.com/marriage-certificate-arizona (as an example).

  THIS is hard to believe by Christians, since we have known from the Bible, that the marriage is a „covenant”–not a civil contract rooted in secular theories between a Christian wife and Christian man! No, the Bible-rooted „marriage” is a „covenant” made before God, our Savior! Period! No secular-driven theories are allowed by the Bible. And, with this aspect, the secular States’ courts (under heavy sway of States’ Legislatures) have supplanted the biblical „covenant” with State imposed „contract”–and this aspect will not go away soon from the Legislatures’ law books. it is so sad that American Christianity has allowed their Legislatures to run amok, and to make a myriad of statutory laws to the detriment of Christian population! To be sure, the marriage „contract” is just one of thousands of BAD LAWS that have been made by States’ Legislatures in America! To the DETRIMENT of Christian people!

  IF Romanian Christianity is not fighting back against governmental tyranny in their homeland, we will see these outrageous abuses of governmental power manifesting in Romania very soon (in all of the traditional Christian Eastern Europe), and the evil forces will supplant the marriage biblical-oriented „covenant” with a secular-driven „contract”–as we have it on the N. American continent. All other (watered down alternatives) under discussion with the forces of evil bent on destroying the biblical-ordained marriage „covenant” will not do justice to the holy will of God!!

  Therefore, the biblical-ordained marriage „covenant” must be sustained by godly forces in society, or else we will be overunned by evil forces in high places of the secular power and with that, we will no longer have biblical-ordained marriages in Romania! The LGBT-driven forces will win big time–as in the days of Noah!

 3. Trackback: Realitatea.net – Drepturile homosexualilor revin în atenția Parlamentului | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: